eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Doların Her Hareketi Altını da Hareketlendiriyor”

“Doların Her Hareketi Altını da Hareketlendiriyor”
23 Ağustos 2022 - 1:37

Merkez Bankası faiz kararını açıklamasının ardından dolar ve altındaki hareketliliğin devam edeceğini söyleyen Güneş Kuyumcu Ortaklarından Tuğrul Çavuşoğlu, yapılan hamlelerin etkisiyle genel bir düşüşle başladığını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından Para Politikası Kurul faizi 100 baz puan indirerek yüzde 14’ten yüzde 13’e çekilmesi sonrası haftaya hareketli başlayan altın ve dolarda sakinlik hissedildi. Özellikle altında sakin bir havanın estiğini söyleyerek hareketliliğin yıl sonuna doğru artacağını ifade eden Tuğrul Çavuşoğlu,” Bu haftaya hafif bir düşüşle başladığımızı söyleyebiliriz. Bunun sebebi altının onsunun geri çekilmesi oldu. Çünkü altının onsu 1700 ile 1730 arasında gidiyor. Buda beklenen bir şeydi” dedi.

“Eylül Sonrası Yeni Bir Hareketlilik Olacak”

Eylül ayı sonrası itibarıyla yeni bir hareketliliğin başlayacağını söyleyerek yatırımcılara uyarılarda bulunan Ünye Güneş Kuyumcu Ortaklarından Tuğrul Çavuşoğlu, “Bu haftaya hafif bir düşüşle başladığımızı söyleyebiliriz. Bunun sebebi altının onsunun geri çekilmesi oldu. Çünkü altının onsu 1700 ile 1730 arasında gidiyor. Buda beklenen bir şeydi. Çünkü altını biz bu aylarda Ağustos ayında dip yaparak Eylül ayından sonra tekrar ons bazında doların ve euronun üzerine çıkacağını her zaman söyledik. Genelde altın yılın son çeyreğinde artış göstermeyi çok seviyor. Buda Eylül-Ekim-Kasım ayları içerisinde ciddi bir atak sürecine geçeceğini düşünüyoruz. Eylül’den sonra benim beklentim altının 2 bin onsunun üzerine çıkacağıdır. Çünkü altı aydır sıkışmış bir altının onsu ve küresel bazda bakıldığın aynı yerde durması söz konusu olduğu için böyle bir atak olacağını söylemek isteriz” dedi.

“Doların Her Hareketi Altını da Hareketlendiriyor”

Merkez Bankası tarafından yapılacak müdahalelerle dolardaki hareketliliğin altını da etkilediğin ifade eden Çavuşoğlu, “Yine dolara baktığımız zaman 11 liraya çekilen dolarda yine kademeli olarak 18-20 liraya kadar çıkmış durumdadır. Buda aslında altının dolar tarafından desteklendiğini gösteriyor. Onstan dolayı altında aslında hiçbir destek yok. O yüzden altının bu seviyelerini desteklediğini ve altının bu seviyelerinin iyi bir seviyede olduğunu ve alım için fırsat olduğunu herkese söylemek istiyorum. Tabi şu anda mevcut duruma bakıldığında altında yıl başından sonra yeni bir atak geçeceğini söylemek istiyorum” diye konuştu.

“Ülkemizdeki Denge Teknolojik Yatırımlarla Sağlanabilir”

İçinde bulunduğumuz teknolojik dünyanın içerisinde yer alan Türkiye’nin yeni bir savunma gücü yurt dışı yatırımları etkileyerek bir denge sağladığını sözlerine ekleyen Çavuşoğlu, “Ülkemizde yapılacak doğalgaz yatırımları petrol aranması, iha, siha ve milli savunmadaki yapacağımız hamleler üretim endeksli olarak ,ihracata yansırsa ülkemizde bir denge sağlar” ifadelerini kullandı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-