eskort samsun

ÜNYENETHABER

Arzanoğlu: ““Fabrikacılarımızdan İç Açıcı Bir Fiyat Alamıyoruz””

Arzanoğlu: ““Fabrikacılarımızdan İç Açıcı Bir Fiyat Alamıyoruz””
25 Ağustos 2022 - 1:28

Toprak Mahsulleri Ofisinin fındık alımına başlamasıyla birlikte tüccar ve üreticilerde hareketlilik başlarken, Arzanoğlu Tarım İşletmesi Sahibi Ersin Şahin Arzanoğlu, Ferrero firmasının Türkiye için büyük bir kazanım olduğunu söyleyerek, “Ferrero olmasa Türkiye’nin fındığı yerlerde sürünürdü” dedi.

Ferrero firmasının ülkemizde bir bir kazanım olduğunu ve fındığa değer katan bir kuruluş olduğunu söyleyen Ersin Şahin Arzanoğlu, Ferrero firmasının Türkiye’nin % 70’lilk fındığında söz sahibi olduğunu ifade etti.

“Fabrikacılarımızdan İç Açıcı Bir Fiyat Alamıyoruz”

Fındığın alımlarının başlamasıyla beraber fabrikalardan bir fiyat gelmediğini söyleyen Ersin Şahin Arzanoğlu, “Özellikle şu an fabrikacılarımızdan iç açıcı bir fiyat alamıyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisi bildiğimiz gibi 52 liradan alım yapıyorlar. Aradaki makasın çok açık olması bizleri tedirgin etti. Bizlerde 1-2-3 lira farkla alalım istiyoruz ancak bizim fabrikacılarımızda istikrarlı bir fiyat yok şu anda. Fındığa 44 liralı faturalı bir fiyat söyleniyor. Bu fiyat 44, TMO 54 liradan ve masraf üzerinden bir 10 lira fark oluyor. Vahim bir piyasa var bakalım ne olacak” dedi.

“Ferrero Olmasa Türkiye’nin Fındığı Yerlerde Sürünürdü”

Ferrero firmasının olmaması durumunda Türkiye’de fındığın değer kaybederek yerlerde sürüneceğini sözlerine ekleyen Arzanoğlu, “Aybaşında Ferrero firmasının bir fiyat açıklacağı söyleniyor. Ferrero’yu bazıları eleştiriyor ama şahsen ben şöyle geçmişe baktığımızda gerçekten Ferrero olmasa Türkiye’nin fındığı yerlerde sürünürdü. Özal zamanından itibaren 30 yıldır bu işi yapıyorum. Dönüm başına devlet o zaman 100 dolar veriyordu. Şimdide Ferrero 50-60’a yakın ziraat mühendislerini piyasaya saldı. Fındıkta kalite ve verimi arttırma peşinde. Şimdi Ferrero firması Türkiye’nin %70 fındığını alıyor ve gerçekten bir söz sahibi. Dünyanın her yerinde işliyor ve satıyor” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-