eskort samsun

ÜNYENETHABER

PAZARDA KONSERVE SEZONU: KIŞLIK MENEMEN FAVORİ SATIŞTA

PAZARDA KONSERVE SEZONU: KIŞLIK MENEMEN FAVORİ SATIŞTA
24 Ağustos 2022 - 17:00

 

Ünye’de her Çarşamba günü kurulan halk pazarında, kışlık menemenlik olan domatesler raflarda yerini alırken, üretici ve tüketicilerinde en çok tercihi oldu.

Her Çarşamba günü Irmak Sırtında kurulan halk pazarında tezgah sahibi vatandaşların getirdiği menemenlik domatesler, alıcılar tarafından kasayla alınmaya devam ediyor. Kasası 5 liradan satılan menemenlik domatesler kilo işini tercih etmeyen çoğu vatandaş evlerine kasalarla kışa hazırlık yapıyor.

Pazarın en renkli satışı haline gelen domatesler halkın en çok tercih ettiği ürün haline gelirken, pazarda diğer ürünlerde ise ucuzluğun yaşandığı görüldü.

Pazarda satışlarının iyi olduğunu söyleyen esnaf Fevzi Kisbet, “Pazarın durumu gayet güzel. Herkesin memnun olduğunu düşünüyorum. Konserve zamanı ve fiyatlar gayet iyi. Hayat pahalılığına göre kasayla domates 5 liradan satılıyor. Ve şu an satışlarımız iyi ve vatandaşlarımızda alıyor” dedi.

Bir diğer pazarcı esnafı Erdem Arar ise , “Şu anda pazarda fındık durgunluğu var. Fiyatlar gayet normal. Patates 7,5 lira ve soğan 5 liradan satılıyor. Evimize ekmeğimi götürüyoruz. Şu an gerçekten farklı kötü durum yok. Açıkçası kendi yağımızda kavruluyoruz. Alıcılarda memnun satıcılarda” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-