eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÇİMENTOYA BÜYÜK ZAM GELİYOR,TEPKİLER ARTIYOR

ÇİMENTOYA BÜYÜK ZAM GELİYOR,TEPKİLER ARTIYOR
31 Ağustos 2022 - 2:48

Oyak çimento Ünye şubesindeki  rotasyonun perde arkası belli oldu.

 

Ünye çimentodaki devam eden sıkıntılar  Genel Müdür Deniz Aslan’ın başına patladı.

Oyak yönetimi Genel Müdür Deniz Aslan’ı görevden alarak yerine Oyak Mardin Çimento Genel Müdürü İhsan ERÇİN’i atadı.

 

Genel müdür değişikliği ile Oyak hakkında ki tepkilere son vermek isteyen yönetimin şimdilik sorunları halı altına süpürdüğü görüldü.

 

Ünye çimentoda asıl sıkıntının tekelleşme adına yapılan fahiş fiyat politikaları olduğu iddia edildi.

 

Oyak Çimento ‘da bu durumun ortaya çıkmasında   bayileri ile kurum arasında yaşanan restleşme olduğu herkes tarafından biliniyor.

Orta Karadeniz bölgesinde zam zam politikası güderek tekelleşme suçlamasıyla karşı karşıya kalan kurum , yaptığımız araştırmalar neticesinde inşaat sektörünün kilitlenmesinin baş aktörlerinden olduğu sonucu da ortaya çıktı.

Öyle ki; Wotorantın Çimento, Akçansa Çimento, Kavcim Çimento’nun ısrarlarına rağmen zam politikası gütmeye devam eden Oyak Ünye Çimento  için Rekabet Kurulu Ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan göreve davet edildi.

 

Tüm bu sorunların çözülmesi hususunda Oyak yönetimindeki üst düzey 2 yöneticinin Ünye’ye gelmesi kaosun biteceği yönünde algılandı. Lakin dağ fare doğurdu ve sorunları çözülmesi bir tarafa, birde gelen yeni müdürle beraber ciddi bir zamda yola çıktı.

1Eylül itibariyle , dolarda, yakıtta ve diğer ürünlere artış yokken ,çimentoya ton başına 100 lira yani %10 zam geliyor.

Ekonominin lokomotiflerinden olan inşaat sektörünün 1 numaralı hammaddesi olan çimentoda yapılan bu zamlar birçok firmanın itiraz etmesine rağmen uygulamaya konulacağı öğrenildi.

 

‘’Bu ne perhiz ne lahana turşusu’’ diyerekten , zamlardan ve tekelleşmeden şikayetler ayyuka çıkmış ve fatura genel müdüre kesilmişken, adeta dalga geçer gibi yapılan bu zammın açıklaması nedir kamuyu merak ediyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonominin düzlüğe çıkacağını ,yılbaşına kadar enflasyon değerlerinin alt seviyeleri ineceğini  ve bu yanda hükümetin çalışmaları olduğunu belirtmesine rağmen,

dolarda ,akaryakıtta ve diğer üretime  etken maddelerde değişiklik olmamasına rağmen kurum tarafından zam furyasına devam edilmesi acaba hükümetin ekonomik politikasını  maniple etmek için mi yapılmak isteniyor sorusunu ister istemez akıllara getiriyor.

 

Biz de sorumlu gazetecilik örneği göstererek konu ile ilgili olarak çimento tarafından bir açıklama bekliyor ,

aynı zamanda tekelleşme adına adımlar atılıyor iddiasını gerek Cumhurbaşkanlığı tarafından, gerekse Rekabet Kurulu tarafından incelenmesi gerektiğini düşünüyoruz.

 

Ve bu konuda gerekli mercileri göreve davet ediyoruz.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-