eskort samsun

ÜNYENETHABER

“ÜRETİCİYE FINDIĞIN HESABINI SEÇİMDE VEREMEZSİNİZ”

“ÜRETİCİYE FINDIĞIN HESABINI SEÇİMDE VEREMEZSİNİZ”
08 Eylül 2022 - 15:14

 

Demokrat Parti Ordu Milletvekilli Cemal Enginyurt Cumhurbaşkanı’na seslendi.

Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt fındık taban fiyatının güncellenmesi ve en az 60 TL olması yönünde açıklamada bulundu.

Demokrat Parti Ordu Milletvekilli Cemal Enginyurt;

FERRERO OYUN KURDU

“Sayın Cumhurbaşkanı Ordu’da açıklama yaparak ‘fındığın taban fiyatı 54 TL” dedi. Dünya lideri Cumhurbaşkanı bir Ferrero’nun ağzına bakıyor. Ferrero’da  güya bak senin dediğini yapıyorum fındığı 48 TL yaptım demeye getiriyor. Ama asıl hedefinin fındığın fiyatını 42 TL’lere düşürmek olduğunu söylemiyor. Ama ne yapıyor, elinde fındık olduğunu %1’den fazla fındık alamayacağını belirterek fındık fiyatının düşmesi için tezgah kuruyor.

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ FOTOĞRAF ATARKEN İYİYDİ

Bunu ben demiyorum Ak Parti Milletvekili Metin Gündoğdu’da diyor. Fındık fiyatının tüccarda düşük olduğunu gerekirse rekabet kuruluna gidileceğini ifade ediyor. Sayın Gündoğdu Ankara’ya gidip bunu yetkililere söyleyecekmiş. Sayın Cumhurbaşkanı fındığı 54 TL açıkladıktan sonra köy köy dolaşarak köylü halinden memnun fotoğrafları atarken neredeydiniz.

BIRAKIN FİYATI PLAKALARI BİLE TUTTURAMADINIZ

Piyasayı bilmiyorsunuz, milleti bilmiyorsunuz sonrada gelip fiyat açıklıyorsunuz. Ordu plakası açıklayacağım dediniz gittiniz 51 Niğde plakasını açıkladınız, oda yetmedi şimdi 42 Konya plakasındayız. Kısacası bırakın fiyatı, plakaları bile tutturamadınız. Biz sizi fiyatı yüksek açıklayın yoksa fiyat 45 TL’nin altına düşer diye uyarmıştık.

PİYASALAR KAN AĞLIYOR

Bu fiyatlarla piyasa tıkandı. İşçi beni arıyor paramı alamıyorum, fındık üreticisi beni arıyor bu fiyatlara satamıyorum diyor. Patozcuya borcum var, işçiye borcum var, arabacıya borcum var, tüccara borcum var kapısına satmaya gidemiyorum. Çünkü fındık 42 TL.

 

TMO FINDIK ALMAK İSTEMİYOR

TMO’ya gelince yok çöpü yok çekirdeği yok kırığı fındığı almamak için elinden geleni yapıyor. Üstüne birde Ekim sonuna sıra veriyor. Bu bana fındığı getirme demekten başka bir şey değil.

KİMSEYE DEĞİL CUMHURBAŞKANI’NA HESAP SORULUR

Bu bahanelerle 8 Milyon fındıktan geçinen insan perişan, umutsuz ve hayaller yıkıldı. Cumhurbaşkanı duymuyor biliyorum ama yine de sesleniyorum, fındık üreticisinin sesini duy. Nisan’da Mayıs’ta seçim yapacaksınız unutmayın kurt kışı geçirir ama yediği ayağı unutmaz. Bazıları diyor ki bazıları yine oy verir. Burada mesele oydan çıktı geçim derdine döndü. Millet aç evine bir şey alamıyor. Geçinemeyen Karadenizli memleketinden göçmek zorunda kalacak.

BAKANLARIN MİLLETVEKİLLERİNİN DERDİ GÜNÜ KURTARMAK

Ak Parti Milletvekilleri de diğer bürokratlar da hiçbir şey yapacak durumda değiller. Tarım Bakanı, TMO Genel Müdürü günü kurtarmanın peşinde millet umurunda değil. Gemiyi karaya yaklaştıran kaptandır misali hareket ediyorlar. Millet ve memleket dertleri değil, bunun hesabını sen vereceksin Cumhurbaşkanım bu sesi duy. Herkes kendini düşünüyor.

FERRERO’YU REKABET KURULUNA ŞİKAYET EDECEĞİZ

Ferrero denilen firmayı durdurmak lazım hem alıcı hem satıcı ikisi birden nasıl olunur? Sayın Ak Partili Milletvekili niyetin ciddiyse seninle beraber bizde rekabet kuruluna Ferrero’yu vermeye hazırız.

Sayın Cumhurbaşkanım benim bir gram fındığım yok. Kendi adıma bir gram endişem yok. Ben 8 Milyon vatandaşı düşünüyorum. Onları düşündüğüm için MHP’den ihraç edildim. Ve yine fındık mücadelem için herşeyi göze alıyorum. Bu sesi duyun.” Dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-