eskort samsun

ÜNYENETHABER

SARIKAHRAMAN, “FINDIKTA BİR BAŞI BOŞLUK VAR”

SARIKAHRAMAN, “FINDIKTA BİR BAŞI BOŞLUK VAR”
08 Eylül 2022 - 23:37

 

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ferrero’nun açıklamış olduğu 48 liralık fındık fiyatının asla kabul edilemez olduğunu söyleyerek, Türkiye’deki bu durum kartelleşmeden ibaret olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Ferrero’nun açıklamış olduğu 48 liralık fındık fiyatının piyasadaki etkileri devam ediyor. Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, fındıkta devletin vermiş olduğu fiyatın altında bir ücreti söylemek ancak kartelleşmenin göstergesidir diyerek tepki gösterdi. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ordu mitinginde açıkladığı fındık fiyatının altında bir fiyatı üreticileri mağdur edeceğini ifade eden Sarıkahraman, “İkinci bir taban fiyatı alternatif fiyatı asla kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

“Fındıkta Gerçekten Bir Başıboşluk Var

Fındıkta bir başıboşluk olduğunu söyleyen Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, “Yabancı firmanın açıklamış olduğu sözüm ona taban fiyatı Türkiye’de bir yabancı alıcının kartelleştiğini gösterir. Türkiye’de taban fiyatını Cumhurbaşkanımız Ordu’ya geldiğinde açıklamıştır. Bunun daha altında taban fiyatı olmaz. Bu taban fiyatıdır. Hükümetin açıkladığı bir taban fiyatı üzerinde bir fiyat açıklanır olsa bu kabulümüzdür. Kaldı ki 48 lira taban fiyatı maliyeti 43 lira olan bir fındığın bizim tarafımızdan çok benimseneceğini zannetmesin kimse. Fındıkta gerçekten bir başıboşluk var. Bunu bir an önce sağlam zemine veya kanuna zemine bağlanması gerekmektedir. Her yıl biz fındık fiyatı tartışma, maliyet hesabı yapma ve her yıl bu işlerle yapmaktan bıktık. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşayan insanların üzeri bayrak altımız toprak. Ama bu kadar böyle ikinci bir fiyat olmaması lazım. Yapmış olduğumuz ürünün emeğinin karşılığının alınmaması yazık oluyor. İkinci bir taban fiyatı alternatif fiyatı asla kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

“Rekabet Kurulunun Devreye Girmesi Gerekir”

Rekabet kurulunun üretici için sahaya inmesi gerektiğine dikkat çeken Sarıkahraman, “48 liralık bir açıklanan yabancı firmanın açıkladığı fiyat neden sahaya yansımadı. Yerine göre 42-43-44 lira neden oluyor. Duyduğuma göre yabancı firma halen fındık almıyor. Bayilerden fındık alıyor ama üreticilerden 42-43 liraya fındık alıyor. Burada rekabet kurulunun sahaya inerek bir an önce görevini yerine getirmesi lazımdır diye düşünüyorum” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-