eskort samsun

ÜNYENETHABER

GAZİLER YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

GAZİLER YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ
19 Eylül 2022 - 14:43

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Ünye’de düzenlenen programlar kapsamında bugün Ünye Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde gazi ve gazi aileleri ile bir araya gelinerek yemek programı düzenlendi.

Düzenlenen programa Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Askerlik Şubesi Başkanı Personel Asteğmen Şükrü Berke Çağman, Ünye İlçe Jandarma Komutanı Muhammet Ali Gökkan, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, gaziler ve gazi aileleri katıldı.

Gazilerimiz Vatanseverliğin Ve Kahramanlığın Yaşayan Abideleridir

Programda konuşan Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, “Ülkemizin her karış toprağında vatanını, bayrağını ve değerlerini korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da Dumlupınar’da, terör örgütlerine karşı ve 15 Temmuz’da verilen mücadeleleri iyi anlatmalı, aziz vatan uğrunda gösterilen fedakârlığı öğretmeliyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.

Bizi Biz Yapan Birliğimiz, İrademiz Ve Gücümüzdür

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Bu topraklar ezelden bu yana iç de dış mihrakların her zaman hedefi olmuş aziz milletimiz de vatanını korumak için mücadele etmiştir. Dünya’da hiçbir millet yoktur ki vatanı ve mukaddes değerleri için şehit olmayı bir ödül olarak görsün. Bizi biz yapan birliğimiz, irademiz ve gücümüzdür. Bu topraklar aziz şehitlerimizin ve şehit olmayı göze alarak gazi olan siz değerli büyüklerimizin ve kardeşlerimizin bizlere ve gelecek nesillere mirasıdır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Şehit ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Yaşayan bütün gazilerimize Allah’tan sağlıklar diliyorum” dedi.

Derneğimizin Kapısı Her Zaman Açıktır

Programda birlik ve beraberlik mesajı veren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ünye Şube Başkanı Arif Takıcı, “Bu anlamlı günde bizleri burada bir araya getiren Sayın Kaymakamımıza ve Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Derneğimizin kapısını açmamış olan, gazilerimizin düğününe, cenazesine katılmamış olan ve her şeyden önemlisi hiçbir ulusal bayrama katılmamış olan gazilerimiz var. Bu arkadaşlarımızın derneğimize gelmeleri ve bu ulusal bayramlara katılmasını arzu etmekteyim. Şehitlik ve Gazilik herkese nasip olmayan bir makamdır. Aynı zamanda vefat eden gazilerimizin eşleri için de her zaman kapımız açıktır. Sizler eşlerinizin hatırasını devam ettiriyorsunuz. Herhangi bir sorununuz olursa elimizden geleni yaparak ilgileneceğiz” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-