eskort samsun

ÜNYENETHABER

ATİKLER’E 3 KURUŞLUK DAVA AÇACAĞIZ

ATİKLER’E 3 KURUŞLUK DAVA AÇACAĞIZ
21 Eylül 2022 - 3:10

 A52tv ekranlarında yayınlanan Cumartesi günlerinin klasiklerinden olan GÜNDEM ARENA programı yeni yayın dönemine başladı . A52TV Genel Yayın Yönetmeni Yunus Zor moderatörlüğünde , yazar ve yorumcu İbrahim Okçu ve Karadeniz Radyo Televizyon ve Gazeteciler Dernek Başkanı Cihan Çakır’ın yorumları ile gündeme dair konuların konuşulduğu program yine çok ses getirdi.

 

Hükümetin sosyal konut hamlesini A52 tv televizyonunda Arena programında değerlendirilirken , Ordu’da ki konut dağılımın siyasi olarak nitelendirildi.

Fındıkta Ak parti milletvekillerini yüklenilirken, siyasiler Cumhurbaşkanına şikayet edildi.

Mine Duman Başkanlığında ki Kadın Eli Dokunuyordu Derneğine övgüler yağdı.

Hastanenin personel ihtiyacının karşılanması değerlendirildi.

Son olarak da Ünye’de ki asayiş konuları ,Oda seçimleri ve Atik otelin haber konusu ele alındı.

SİYASETİN KARA YÜZÜ TOKİ’DE DE ORTAYA ÇIKTI

A52TV Genel Yayın Yönetmeni Yunus Zor;

Sosyal Konut Projesi kapsamında 500 Bin konut için TOKİ kolları sıvadı. Bu kapsamda Ordu’ya 2050 konut, Ünye’ye de 300 konut düştü. Ünye’deki konut yeri ile ilgili şuan için net bir bilgi yok. Ciddi derecede talepler var. TOKİ Sosyal Konut Projesi dahilinde 2 tip konut var. Birinde 85 Bin TL, diğerinde 60 Bin TL civarında peşinat verilecek, akabinde de taksit ödemeleri söz konusu.

Yazar ve yorumcu İbrahim Okçu;

Sosyal Konut Projesi söylendiği tarihte yapılıp teslim edilirse vatandaşlar için çok iyi olur. Ünye’de ne kadar talep olduğunu bilmiyoruz. Ama Ünye’de ciddi derecede konut açığı bir gerçek. Keşke 3500 TL maaş alan emekli vatandaşların ödeyebileceği bir taksit miktarı olsaydı. Tabiki Türkiye Cumhuriyeti dar gelirli vatandaşlar için güzel bir adım atmıştır.

Ordu’da ilçeler arası konut sayılarına baktığımız zaman Altınordu’daki sosyal konut sayısının diğer ilçelerden ciddi derecede fazla olduğunu görüyoruz. Ünye’de 300, Fatsa’da 200 olan konut sayısı Altınordu’da 1011 olduğuna göre burada siyasi bir orantı var diyebiliriz.

Karadeniz Radyo Televizyon ve Gazeteciler Dernek Başkanı Cihan Çakır;

Hükümetimiz sosyal konut projesi ile ev alma hayalindeki binlerce vatandaşa umut olmuştur. Hem de afaki şekilde fiyat artışı olan  konut piyasasına bir nebze olsun ayar verilmiştir. Ben projeyi beğendim. Proje Ünye’de büyük olasılıkla Nuriye mahallesinde hayata geçecek gibi duruyor. Devlet büyüklerimizin bu bölgede çalışmalar yaptığını biliyorum. Elbet 300 konut Ünye’ye azdır. Altınordu merkez nüfus orantısını baksak dahi adaletsiz bir uygulama ile 3 katından fazla konut hakkı almıştır. Bunun nedeni de yıllardır süre gelen Ordu siyasetidir düşüncesindeyim” dedi

FINDIKTA İTALYA KADAR OLAMADIK

A52TV Genel Yayın Yönetmeni Yunus Zor;

”Fındıkla ilgili gözümüze takılan bazı şeyler vardı. Bu Türkiye’deki fındık fiyatı ile İtalya’daki fındık fiyatı arasındaki fark. Bugün baktığınız zaman Türkiye’deki fındık 2,50 – 2,80 Euro arasında ama Avrupa’ya baktığımız zaman kat ve kat üstünde” dedi.

Karadeniz Radyo Televizyon ve Gazeteciler Dernek Başkanı Cihan Çakır;

”Biz bağımsız bir ülke olarak ekonomik açıdan ne kadar bağımsızız buna bakmak lazım. Ekonomi bizim elimizde diyoruz ama aslında değil. Toprağımız var diyoruz ama tohum bizim elimizde değil. Fındık olayına gelirsek dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey görülmemiştir. Malın sahibisin ama malın üstünde hükmün yok. Ferrero diye bir firma var, bana göre Avrupa’nın Fransa’nın İtalya’nın yapmış olduğu sömürgenin sadece askeri olanı yok. Açıkça sömürülüyoruz.

İtalya ve Türkiye’deki fındık piyasasını karşılaştıracak olursak öncelikle İtalya’da fındık kabuklu satılmıyor. Buna göre bizim fındığımızın fiyatı 2,80 Euro, İtalya’daki kırılmış fındık olduğu için iki katı olarak hesap edecek olursak 5 Euro civarında diyebiliriz. Orada da şuanda üreticinin istediği fiyat 9 Euro, sanayicinin vermek istediği fiyat ise 7,5 Euro. Avrupa’da üretici 2,5 Euro fazla para almak için şuanda sanayiciyle karşı karşıya. Bunun için devletimizin bize öncülük etmesi gerekiyor. Başından beri devletimize fiyatı 70-80 TL olarak açıklayın ki piyasada 50-60 TL’den alınsın dedik. Ama devletimiz 52 TL dedi piyasalar 43 TL’den fındık alıyor.

Ben Sayın Hilmi Güler’in başlattığı mücadelenin istiklal mücadelesi olduğunu düşünüyorum ve destekliyorum” dedi.

Metin Gündoğdu’ya soruyorum;

Cumhurbaşkanımız fındığa 54 TL fiyat açıklarken siz komisyonlarda fikrinizi iletmeniz mi?

Fındık fiyatı 54 TL açıklandığında Ulubey’e, Mesudiye’ye, Aybastı’ya çıkıp halkla boy boy fotoğraf verip fındığa güzel fiyat verildi demediniz mi?

Ne oldu da aradan 15-20 gün geçtikten sonra fındık fiyatı sizi memnun etmez oldu?

Bunu biz düşündük, üretici düşündü, fındık fiyatı açıklanan rakamın 10-20 TL altında satılacak dedik. Siz bunu düşünemediniz mi?

Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum;

Kimse kimseyi kandırmasın. Bu kişiler değişmediği sürece Ak Parti kazanamaz. 3 milletvekiline kimse oy vermez. 6 yıldır milletvekillerini nerede gördünüz?  Hangi meslektaşımızı ziyaret ettiler? Halka indiler mi ?2 kanal hariç çıktıkları basın var mı? Yok tabi ki de” dedi.

ÜNYE’DE KADINELİ DOKUNUYORDU DERNEĞİ VARMIŞ

A52TV Genel Yayın Yönetmeni Yunus Zor;

Ünye’de faaliyet gösteren Kadın Eli Dokunuyordu Derneği sembolik olarak sattığı çantalarla üniversite öğrencisi 20 kız öğrenciye yıl boyu burs vermek için mücadele ediyor. Dernek Başkanı Mimar Mine Duman’ın öncülüğünde gerçekleştirilen faaliyetler Ünyeliler tarafından destekleniyor. Biz bu mücadeleleri için Kadın Eli Dokunuyordu Derneğine ve değerli Başkanı Mine Hanım’a teşekkür ediyoruz. İyilik için atılan adımın her zaman yanındayız.

Karadeniz Radyo Televizyon ve Gazeteciler Dernek Başkanı Cihan Çakır;

Meslektaşımız ve dernek yönetim kurulu üyemiz Semanur Odabaşı Beşikcioğlu, aynı zamanda üyesi olduğu Kadın Eli Dokunuyordu Derneğinin bu iyilik hareketinden bahsetti, bizde memnuniyetle destek olmak istedik. Çanta sembolik bir şey, maneviyat önemli.  Kadınlarımızın olduğu her platformu destekliyoruz. Ancak ben bu derneğimizin bu denli güçlü olduğuna ilk kez şahit oldum. Çünkü daha önceden böyle bir dernek var mı yok mu pekte vakıf olamadık.

İnanın eski başkan kim ?Bu gününe kadar ne iş yaptılar ,hangi projelere imza attılar  çok vakıf değilim. Ama  Mimar Mine Duman başkanlığında gecen hafta düzenlenen basın açıklamasının ardında böyle bir derneğin Ünye’de var olduğunu gördüm, gururlandım. Kan değişimi Kadın Eli Dokunuyordu Derneğine yaramış. Sanki ölü toprağını üzerlerinden atmışlar, prangalarından sirkelinmişler gibi geldi. Kadın Eli Dokunuyordu Derneğinin yeni başkan ve ekibi ile büyük işler yapacağına eminim. Derneğin  son projeleri de çok anlamlı buldum. Her konuda kadınlarımızı canı yürekten kutluyor ve destekliyorum. ”dedi.

HASTANEMİZE EMEĞİ GECENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Yazar ve yorumcu İbrahim Okçu;

Ünye Devlet Hastanesindeki doktor atamaları Ünye için çok büyük bir gelişme. Ünyeliler uzun zamandır Ünye Devlet Hastanesinde birçok branşta doktor olmadığından dolayı çevre il ve ilçe hastanelerine gidiyorlardı. Bu anlamda Ünye Devlet Hastanesi’ndeki sağlıkta devrim denilecek bu atamalardan dolayı çok memnun olduğumuzu belirtmek isterim. Özellikle kardiyoloji branşındaki doktor eksikliği Ünye’de çok konuşuldu. Saniyeyle yarışan kalp hastaları eminim ki bu habere çok sevinmiştir.

Geçtiğimiz günlerde bir yakınımdan dolayı hastanede bulundum. Hastamız ex olmuştu, sağlıkçılarımız hayata geri döndürdüler. Bu süre zarfında sağlıkçıların nasıl mücadele verdiğini ve efor sarf ettiğine bizzat şahit oldum. Tüm sağlıkçılarımıza ve Hastanemize doktor kazandıran siyasilere ve bürokratlarımıza teşekkür ediyorum”dedi.

DEVLETİMİZE GÜVENİYORUZ

Ünye’de son zamanlarda artan asayiş olayları ile ilgili konuşan Okçu ve Çakır, devlete her zaman güvenlerinin tam olduğu ve bu olayların en kısa sürede çözüme ulaşacağına olan umutlarının tam olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandılar;

Yazar ve Yorumcu İbrahim Okçu, “Bu sokak olaylarına Ünyespor gibi güzide bir kulübümüzün adının geçmesi son derece üzücüdür. Maalesef Ünye’de uzun yıllardan beri zaman zaman mafyavatik ve insanların rahatsız olduğu olaylar olmuştur. Bu konulardan rahatsız olduğum için geçmiş zamanlarda o günkü belediye başkanı ve kaymakama ziyaretlerimiz de olmuştur. Bu güzel coğrafyada, adına şiirler yazılan bir kentte huzur ve güven ortamının oluşmaması her Ünyeli gibi beni de rahatsız ediyor. Nedense vatandaşlar arası kavgaya Ünye Emniyeti hemen müdahale ediyor, operasyonlarla bulunuyor. Ünye’nin göbeğinde insanlar vuruluyor ancak emniyet bu konuda tavşan kaç tazı tut mantığıyla hareket ediyor. Bana seyrediyor gibi geliyor. Emniyetin getirdiğini de adliye neden salar? Sokağın ortasında silah sıkmak cezaevine girmek için yeterli değil midir? Bu kadar kaliteli insanların olduğu, önemli ve modern bir şehirde bu şekilde iğrençliklerin yaşanması akla mantığa sığar şeyler değildir. Keşke iktidara mensup insanlar Ünye’de ne oluyor deyip bir baksalar. O sokakta masum bir vatandaş kaza kurşunu ile ölse bunun hesabını kim verecektir. Bu bir toplum sorunudur ve devlet buna müdahale etmelidir” dedi.

Karadeniz Radyo Televizyon ve Gazeteciler Dernek Başkanı Cihan Çakır, “Devletin önceliği halkının güvenliğini sağlamaktır. Yaklaşık bir yıldır sokağa yansıyan bazı olaylar oldu. Bu olaylarla birlikte de insanların kafasında yaptığın yanına kar kalıyor düşüncesi oluştu. Burası insanların özgürce dolaştığı bir yerdir. Ben bundan sonra yaşanacak süreçten umutluyum. Ünye’nin 2 yılda beş kere emniyet müdürü değişti ve ben yeni gelen emniyet müdürümüzden umutluyum. Ayrıca yeni savcımız, valimiz ve kaymakamımızdan ümitliyiz. Ünye’ye yakışmayan olayların sosyal medya atışmalarının saha yansımalarını görmek istemiyoruz. Kimin derdi varsa birbirleriyle halletsinler. Kaza ile birine o sokakta kurşun gelirse hasımları artar. Benim ve sokağın hakim olduğu konulara bu devletin hakim olması lazım ve önceden gerekli şeyleri yapması gerekmektedir” dedi.

ATİK OTELİN 10 BİN TAZMİNATINA 3 KURUŞLUK DAVA AÇACAĞIM

Karadeniz Radyo Televizyon ve Gazeteciler Dernek Başkanı Cihan Çakır;

Atik Otel ile alakalı bir haber yapmıştık. Bizim Atik Otel ile aramızda kurum olarak hiçbir polemik olamaz. Şahıs olarak aramızda bir polemik yaşamış olabiliriz ama kurum olarak böyle bir şey söz konusu değildir. Kurumsal olarak yaptığımız haberin arkasında her zaman dururuz. En son yaptığımız haberde uyarılara rağmen ihmalkarlıktan dolayı bir konuğun ayağı çatladı. Otele gelen müşterilerin araçlarıyla alakalı bir şikayet var. Müşterilerin araçlarıyla ilgilenilmiyor, yolda bırakılıyor. Bu konular bütün Ünye’nin bildiği konular. Bunların akabinde Atik Otel Yönetim Kurulu bize 10 Bin TL’lik tazminat davası açmışlar. Ben bunu eseflerimi sunuyorum, bizim haberlerimizin ve insanların canlarının değeri 10 Bin TL değildir daha fazladır.

Şunu bilin ki; doğru haber nasıl kaldırılamıyorsa hukuki süreçte sizin yanlışınız ortaya çıkacak. Yanlış ortaya çıktığında da biz tazminatı 10 Bin TL olarak değil, bu zihniyette olduğunuz için 3 Kuruş olarak açacağız. Bizim bu anlayışa biçtiğimiz rakam 10 Bin TL değil 3 Kuruş’tur”dedi.

ODA SEÇİMLERİ SÜRPRİZE GEBEDİR

Karadeniz Radyo Televizyon ve Gazeteciler Dernek Başkanı Cihan Çakır;

Ekim ayı içerisinde iki odanın ciddi bir seçimi var. Öncelikle Ünye Ticaret Borsası seçimleri var. Şuanda aday olarak mevcut başkan Mustafa Uslu ve karşısında aday olarak Ahmet Durak var. Ardından Ünye Ticaret ve Sanayi Odasında seçim olacak. Mevcut başkan İrfan Akar ve karşısına aday olarak İş İnsanı Mehmet Arslan seçim çalışmalarına başladı.

Adaylar şuanda sessiz ama sıkı şekilde çalışıyorlar. Sanıyorum ki Ekim ayı içerisinde basının karşısına çıkarlar. Her iki oda içinde hiç kimsenin beklemediği sonuçlar çıkabilir. Bu seçimlerde sonuçların sürpriz çıkabileceğini düşünüyorum.

 DURAK’A YANLIŞ STRATESİ UYGULATTILAR

Ben Mustafa Uslu’yu, Ahmet Durak’ı, İrfan Akar’ı, Mehmet Arslan’ı gönülden destekliyorum. Hepsi dostlarımızdır ama hepsine yakınlık derecemiz birer adım farklıdır.

Ahmet Durak sevdiğimiz bir arkadaşımızdır ama Ahmet Bey’i seçim çalışmalarına yanlış stratejiyle soktular. Bazı kalemler Durak’ları ve Atikler’i sadece Mustafa Uslu’yu yenmek için seçime girdikleri havasını yarattılar. Bana göre Sayın Cumhurbaşkanı’nı indirmek için kurulan 6’lı masa gibi Duraklar ve Atikler seçime girmişler gibi bir atmosfer oluştu. “Küs kardeşlerin birleştiği, biz bunu yenelim de…” havasının yaratıldığı “seni yenicem” denilen bir ortamda salona el ele girilmesi söz konusu olamaz. Şimdiden mevcut başkanlar Mustafa Uslu ve İrfan Akar’a, başkan adayları Ahmet Durak ve Mehmet Arslan’a başarılar diliyorum ”dedi.

GÜNDEM ARENANIN TAMAMINI AŞAĞIDAN İZLİYEBİLİRSİNİZ

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-