eskort samsun

ÜNYENETHABER

“2023 YILINDA BU SİSTEM MUTLAKA DEĞİŞECEK”

“2023 YILINDA BU SİSTEM MUTLAKA DEĞİŞECEK”
20 Eylül 2022 - 13:04

 

Deva Partisi Ordu İl Başkanlığı tarafından Ünye ilçe teşkilatında istişare toplantısı düzenlendi. Deva Partisi Ordu İl Başkanı Erkan Türkmen, Ünye İlçe Başkanı İrfan Tosun, kadın kolları ve diğer yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ünye İlçe teşkilatında istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıda siyasi ve ülkenin içinde bulunduğu konular ele alınırken, 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin değişeceğine vurgu yapıldı.

“Ukrayna’dan Tahıl Geliyor, Biz Alkışlıyoruz”

Türkiye’nin iktidar partisini dış politika üzerinden eleştiren Deva Partisi Ordu İl Başkanı Erkan Türkmen, “Şu an ülkenin durumu belli ve haliyle bıçak kemiğe dayandı. Artık buna müdahale etmek zorundayız. Bir kişinin sorunu değil bu hepimizin sorunudur. Hepimizin hayali çocuklarımız yurt dışında okusun hayali var. Oysa çocukluğumuzda kendi kendimize yeten bir ülkeydik. Ancak şu an Ukrayna’dan tahıl geldi diye sevinerek alkışlar duruma geldik. Bende bu göreve Ali beyle görüştükten sonra bu görev bana verildi. Ünye ziyaretimiz biraz geç oldu ancak yeni toplantı binamızda bayram ve fındık mevsimi geldikten sonra görüşemedik” dedi.

“Siyasi Kimliğimizi Bir Kenara Bırakarak Mücadele Verelim”

Fındıkla ilgili mücadelede topyekun siyasi kimlikleri kenara bırakarak verilmesi gerektiğini söyleyen Türkmen,” Fındıkla ilgili bir takım fiyatlar açıklandı. Ancak vatandaşlar memnuniyet verici gibi bir algı oluştu. Ancak piyasada fındık şu anda normalinden % 20 daha az olarak veriliyor. TMO dönüş başına 140 kilogram alıyor. Tamamını alacak diye bir açıklama yok. Bu gün kısıtlama olmadan hepsini alacağız deseler burada fiyatla alakalı bir sorun olmayacaktır. İstanbul’dan veya yurt dışından gurbetçilerimiz geliyor ve toplanan para 2 milyar lira gibi bir rakam oluyor. Piyasada şu an herkesin bildiği bir firma fındığı tekelci olarak buna müdahale ediyor ve bu asla kabul edilemez. Bununla alakalı şunu demek istiyorum. Hepimiz siyasi kimliğimizi bir kenara bırakarak bunun mücadelesini verelim. Eğer bu fiyat böyle olduğu sürece biz miting yapmaya kararlıyız” diye konuştu.

“2023 Yılında Bu Sistem Mutlaka Değişecek”

Mevcut hükümet sisteminin 2023 yılında değişeceğini ve ülkenin artık bu durumu kaldıramadığını söyleyen İl Başkanı Türkmen, Biz bu göreve geldiysek bu işi tam yapmalıyız. Önümüzde bir seçim var ülkenin en büyük sorunu Cumhur İttifakıdır. Ekonomik sorun olarak 2017 yılından itibaren ülkenin gidişatı bellidir. Şu an herkeste bir çay simit hesabı var ve kimse geçinemiyor. Fındık karşılığında artışla şu an diğer artışlar arasında dağlar kadar fark var. Sayın Ali Babacan’ın dediği gibi zamanında ekonomik bir durum yapıldı ve 6 sıfır atıldı. Ama şu bir sıfır daha konulmuş vaziyetteyiz. Şu anda sürekli para basıyoruz ve ne kadar bastığımız belli değil, nereye gittiğimiz veya savrulduğumuz belli değil. Ben geçmişte çok seçim gördüm ve sandıktan çıkan sonuçlara inanamazsınız. Hepimiz göreceğiz ki 2023 seçimlerinde bu sistem mutlaka değişecek” şeklinde konuştu.

“Bu İktidarı Değiştirmek İstiyoruz”

Bütün verilen mücadelenin ve altılı masanın bu sistemi değiştirmek olduğunu sözlerine ekleyen Türkmen, “Altılı masa konusunda insanlarımız farklı algılıyorlar. Geçmişte bir cumhurbaşkanlığı ve vekiller için seçim kullandık. İlk önce Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini değiştirmek ve sahayı kurmak için biz altılı masayı kurduk. Daha sonra seçimlerde kim kazanacaksa o kazansın istiyoruz. Ben inanıyorum ki gittiğimiz noktada görüyoruz. Çok güzel bir ekip var ve bizlerde bu ilgiyi görüyoruz. Sayın Ali Babacan’ın şahsına yönelik büyük bir ilgi var. Biz 2023 seçimlerinde bu iktidarı değiştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ordulunun hakkını sormayan namert ve şerefsizdir”

Vatandaşın hakkını yiyenlerden eninde sonunda hesap soracaklarını ifade eden Deva Partisi Ünye İlçe Başkanı İrfan Tosun, “Biz şu an ülkemizde damla damla büyüdük. Altı tane farklı görüşün bir araya gelerek ülkenin sorunlarına çözüm bulmak için buluşuyorsak büyük bir eksiklik var diyebilir. Ben bütün ilçe teşkilatım adına herkese teşekkür ederim. Türkiye genelinden ziyade herkesin hazmedemediği bir şey var. Ordu’lunun hakkını sormayan namerttir şerefsizdir. Bu ülkede kim hak yediyse gittiyse inanın hesap sorulacak. Kimsenin korkması için söylemiyoruz. Dayanamaz hale geldik. Bu gün Türkiye’de 106 bin evladımız okul kayıtlarını dondurmak zorunda kaldı. 2019’da yaptıkları ev projesini hala bitiremediler. Bu ülkede yurt yapın çocuklarımız okusun. O yüzden bizlerde Sayın Ali Babacan’ın siyasi tecrübesine çok güveniyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Program ikramlarla ve toplu resim çekinmelerinin ardından sonra erdi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-