eskort samsun

ÜNYENETHABER

AKAR , ÜNYE’NİN TEK ULUSAL KANALINA KONUŞTU“Biz Her Türlü Hizmete Varız

AKAR , ÜNYE’NİN TEK ULUSAL KANALINA KONUŞTU“Biz Her Türlü Hizmete Varız
12 Ekim 2022 - 0:50

Ünye Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar Ünye’nin tek ulusal uydu yayınını yapan BRT ve A52TV de Yunus Zor’un operatörlüğünü yaptığı SON NOKTA haber programının konuğu oldu.Programda konuşan Başkan Akar,”böyle bir kuruluşun oda başkanı olmak gurur verici”diyerek  hizmet için burada olduklarını söyledi.

Ünye Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar açıklamalarına şöyle devam etti.

“Biz Her Türlü Hizmete Varız

Bizim için böyle bir kuruluşun oda başkanı olmak gurur verici. 2 yılı pandemi dönemi olmasına rağmen 4,5 yılda gerçekten güzel şeyler yaptığımıza inanıyorum. En önce şehrimizi güzel yerlerde tanıttık. Ünye Ticaret Ve Sanayi Odasını bütün Ünye’ye, bütün şehrimize, hatta dünyanın her noktasına tanıttık. Bu arada üyelerimizin ihtiyaçlarını, sorunlarını dile getirdik. Aklınıza gelebilecek her alanda ne sorun varsa biz ülke gündemine taşıdık. Tabanda bir sorun varsa biz bunu tavana taşımak zorundayız. Biz bu göreve layık görüldüysek bu kesimin sorununu dile getirmemiz lazım. O yüzden biz gerekli her şeyi korkmadan yılmadan yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Yeter ki halkımız, üyelerimiz bizi bu göreve layık görsünler. Biz her türlü hizmete varız.

Öğrencilere Tablet Ve Bilgisayar Desteğinde Bulunduk

İnterneti, tableti, bilgisayarı olmayan öğrencilerimiz olduğunu gördük. Firmalarımız ile bir araya gelerek bu ailelere destek olmaya çalıştık. Bizim zaten alanımız ve yapabileceğimiz hizmetler belli. Anayasamızın ve üyelerimizin bize verdiği yetki çerçevesinde elimizden geleni yapmaya çalıştık.

Esnaflarımızın Nefes Kredilerinden Faydalanmaları İçin Çabaladık

Zaman zaman esnafa nefes aldıracak krediler oldu. Bu kredilerden yararlanan esnaf kardeşlerimiz bize olumlu dönüşler yaptılar. Kendi özel şartlarından dolayı faydalanamayanlar da oldu. Onlardan birkaç şikayet aldık ama emin olun bizlik bir sıkıntı yok. Onların bu krediden faydalanmaları için elimizden geleni yaptık.

 Sicil Affı İçin Kredi Desteği Şart

2018’de yaşanan krizden bizim sanayicimiz, esnafımız etkilendi. Daha sonra toparlanma sürecine giren firmaların bu sicil affından faydalanmalarını biz defalarca dile getirdik. Hükümetimizin bu konuyu ciddi bir şekilde ele alıp sicil affını yapıp bankaların elini rahatlatması lazım. Çünkü bankalar da bu konuda muzdarip. Sicil affı yapılırsa şuan da işleri iyi giden firmamız daha iyi gidecektir. Artan enflasyon firmalarımızın mali yapısını bozuyor. O yüzden esnafların stoğa gitmesi veya sattığı malı yerine koyması lazım. Bu sebeple kredi desteği kesinlikle şart.

Turizm Atağına Geçmek İstiyoruz.

Sanayi olarak bölgemizi geliştirmek istiyoruz. Akkuş, Çaybaşı, İkizce bölgesinin 6. Bölge teşviklerinden faydalanıyor olması bizim için belki çok büyük kazanç. Bu bölgeye sanayi yatırımı almamız lazım. Şehir dışında yaşayan hemşerilerimizi yavaş yavaş bölgemize çekmemiz gerekiyor. Turizm olarak atağa kalkmak istiyoruz. Birtakım çalışmalar yaptık. Çalışmaların devamı gerekiyor. Burada da yapılması gereken siyasetle anlaşıp bölgemize 2-3 tane yüksek yataklı otel kazandırmamız lazım.

Tiflis İle Kardeş Ticaret Odası

Tiflis Ticaret Ve Sanayi Odasıyla kardeş ticaret odası anlaşması yapmak üzereyiz. Bunu yaparsak Tiflis üzerinden daha rahat ticaret yapma olanağımız olacak. Bugün 9 tane dijital ehliyet verdik. Bu da bizi çok onurlandırdı. Bölgemizdeki yaşayan insanlara anlık hizmet vermiş olduk. Ünye Ticaret ve Sanayi Odası nerede olması gerekiyorsa orada oldu diye düşünüyorum.

22 Ekim Cumartesi günü Ünye Ticaret Ve Sanayi Odası seçimleri olacak. Üyelerimizden muhakkak bu seçime katılmalarını rica ediyorum. Ne şekilde olursa olsun seçime katılsınlar ve oylarını kullanırken 2 kere düşünsünler. Bu bölgeyi kim daha iyi temsil edecekse onlara o yetkiyi versinler. Seçim süreci boyunca yanlarına gelen hısım akraba eş dostları dinleyerek değil, kendi vicdanlarının sesini dinleyerek o sandıktaki oylarını kullansınlar. Ünye’nin yeni vizyonunu o şekilde oluştursunlar. Seçime katılacak olan her üyeye şimdiden teşekkür ediyorum.”dedi

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-