eskort samsun

ÜNYENETHABER

Taekwondocular Kuşak Sınavında Ter Döktü

Taekwondocular Kuşak Sınavında Ter Döktü
15 Ekim 2022 - 16:52

Taekwondocular kuşak sınavında ter döktü

 

Ünye Reis Arslanlar Spor Kulübü Başkanı Cavit Arslan, kuşak sınavlarının yılda 3 defa yapıldığını ifade ederek söyle konuştu:

“Tekvando Federasyonumuzun faaliyet programında olan 2022 yılı 3. Dönem Ocak ayı kuşak terfi sınavı komisyonunda, Komisyon Başkanlığı görevini TTF Milli antrenör ve hakem siyah kuşak 6.dan olarak ben yapıyorum. Ordu bölge antrenörlerimizden siyah kuşak 6.’dan Hakemi İlker Helvacıoğlu, Siyah Kuşak 3.’dan bölge antrenör ve hakemi Cevat Arslan, Siyah Kuşak 3.’dan bölge antrenör ve hakemi Ayfer Arslan Bayrak ile Mehmet Celal Karagöz eşliğinde sınavımızı gerçekleştirdik. Kuşak terfi sınavları yılda 3 defa gerçekleşmekte.”

Sınava 102 sporcu girdi

2022 yılı 3. Dönem kuşak  terfi sınavına giren sporcular ve kuşakları ile ilgili bilgi veren Arslan, Bugün 102 sporcumuz kuşak terfi sınavına girdi ve bir üst kuşağa terfi etti. 32 sporcumuz beyaz kuşaktan sarı kuşağa, 12 sporcumuz sarı kuşaktan yeşil kuşağa, 13 sporcumuz yeşil kuşaktan mavi kuşağa, 21 sporcumuz mavi kuşaktan kırmızı kuşağa terfi etti. 10 sporcumuz kırmızı kuşaktan kırmızı siyah kuşağa terfi ettiler. 14 sporcumuz ise kırmızı-siyahtan siyah kuşak sınavına girmeye hak kazandı. Siyah kuşak sınavları Aralık ayında Karadeniz bölgesinin belirlenen bir ilinde gerçekleşecek. ” dedi.

Kuşak terfi sınavları olmazsa olmazdır

Arslan sözlerini söyle bitirdi; “Kuşak terfi sınavları tekvandoda olmazsa olmazdır. Tekvandoda kuşak olmazsa sporcunun çalışmasının da bir anlamı yok. Çünkü müsabakalara girebilmesi için küçüklerde kırmızı kuşak, büyüklerde kırmızı siyah olması gerekiyor. Antrenör olabilmesi için Siyah Kuşak 2. dan, Hakem olabilmesi için siyah kuşak 1. dan olması gerekiyor.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-