eskort samsun

ÜNYENETHABER

ESKİ BBP’Lİ FATMA YÜMLÜ NEDEN İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

ESKİ BBP’Lİ FATMA YÜMLÜ NEDEN İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI
02 Kasım 2022 - 21:05

A52 Tv De Yayınlanan İrfan Çavuşoğlu İle Manşet Programının 2.10.2022 Manşet Konuğu Bbp Eski MYK Üyesi Fatma Yümlü  Çarpıçı Açıklamalarda Bulundu.

AK PARTİDEKİ YANLIŞLAR BENİ BBP GETİRDİ

1996 yılından beri ticaretin içinde olan Yümlü. “Ticaretin içinde olunca aynı zamanda gündemin de hayatında içinde oluyorsunuz. Ve ekonomik sorunlardan dolayı da 2002 de seçilen Ak Partiyi desteklemiş ve üye olmuştum. 2013 yılına kadar üyeliğim devam etti. Tabi 2009 yılından sonra yanlışlarını görmeye başlamıştım. Daha sonrada birçok yanlışlarını gördükten sonra artık bu partiyi desteklemekten vazgeçtim.

Bazı arkadaşlardan dolayı Fatsa büyük birlik partisinden bana bir teklif gelmişti. İlk olarak düşünmedim çünkü öncesinde koyu bir Ak partiliydim. Biraz araştırdıktan sonra evet dedim. Tabi hiç iktidara gelemeyecek bir partiydi. O gün çok düşüktü bugün hala öyle  yükselmesini umuyorum. Çoğunluk ile yanlış yolda yürüyeceğime, tek başıma doğru yolda yürürüm diyerek Büyük Birlik partisinin bana gelen teklifini kabul ettim ve ilçe başkanlığını aldım. Bir sürü ilçe başkanlığından sonra işi bir başkasına devredip Ordu’ya geçtim.  Ordu bölgesindeki herkes benim ne zaman nerede olduğumu bilir. İl başkanlığı kadın kolları başkanlığı milletvekili aday adaylığı ve  belediye başkanı adaylığı gibi birtakım süreçlerden de geçtim.” Dedi.

GENEL MERKEZDEN 5 KURUŞ FAYDASI OLMADI DİYE AÇIKLAMA GELDİ.

Yümlü açıklamalarına şöyle devam etti. “Herşeyden önce rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun bir itibarı var bu itibar bitmeyen bir paradır. Muhsin Yazıcıoğlu’nun itibarı için Anadolu’da biz çok emek verdik. Belediye başkanlığı adayına çıktığımı burada herkes bilir. Çünkü biz yokluklar içinde siyaset yaptık hala daha birçok partiler öyle ama Büyük Birlik partisi de bunu daha çok hissediyor. Ben genel merkezlerle zaman zaman istişare yapan, gördüğüm yanlışları söyleyen, sürekli uyaran biriydim. Susan biri değilim.

MEMLEKET DAVASI YERİNİ KOLTUK DAVASINA BIRAKMIŞ

Partiden neden ayrıldığıma gelirsek memleket davası ve koltuk davasının birbirine karıştırıldığını gördüm.

Yani Muhsin Yazıcıoğlu’nun çizgisinden çıkıldığını gördüm. Son zamanlarda gördüğüm  ülkesel sorunlardan çıkılıp koltuk sevdasına dönüştüğünü gördüm. Büyük millet partisinden benden sonrada öncede ayrılan kişiler oldu. Ama nedense ben ayrıldıktan sonra bize 5 kuruş faydası olmadı diye genel merkezin sayfasından bir açıklama geldi. 5 kuruş faydam olmamasına rağmen o zaman neden partide beklettiler? Bunun bir talihsiz açıklama olduğunu düşündüm ve böyle bir açıklamayı görünce şok oldum.

Böyle bir açıklama yapmak memleket ve koltuk sevdasının birleşimidir.

Pandeminin bitiş sürecinde temaslısın diye bana bir ters kelepçe takıldı ben bunun yasal olduğunu düşünmüyorum.  Kimler yaptıysa mutlaka bir gün cezasını çekecek buna inanıyorum. Ters kelepçe olayının arkasında bir oyun olduğunu düşünüyorum. Temaslı bulunduğumu söyleyerek beni almaya gelen birkaç polis darp raporu alıp bana dava açmış ve ben 10 ay hapis cezası aldım. Bir kadın olarak birkaç polise aynı anda saldırmam mümkün değil bu polislere rapor veren doktor kim, burada adalet nerede diye sormak istiyorum. Ben bu kadar zorluklara rağmen partimi hala bırakmamış, inandığım davaya devam etmiştim. “ dedi.

Yümlü, aynı zamanda şu anda herhangi bir siyasi partiyi düşünmediğini de söyledi.

 

EKONOMİK KRİZ VAR

Ekonomi hakkında da şunları”Ünye, Fatsa da olsa bir kere biz bu ülkenin vatandaşıyız. Şimdi ticaret yapıyorum. Ticaretle ekonomik anlamda çok zorluk yaşıyoruz. Her ne kadar söylenmese de, gündeme taşınmasa da büyük bir ekonomik sıkıntı var. Alım gücünün düştüğünü ve fiyatların yükseldiğini görüyoruz. Biz niçin yardıma muhtaç duruma geldik. Giderlerimiz daha çok arttı ama kazancımız düştü.

Ak partinin 2002 ile 2011 yılına kadar çok iyi bir hükümet sürdüğüne inanıyorum. Daha sonra zaten biraz çizgiden aşılmaya başlandı. İş menfaate dönüşmeye başladı. Şimdi yol yapılıyor geçiş garantili yapılıyor, hastane yapılıyor  hasta garantili yapılıyor. Hastaneyi başka bir şirkete yaptırırken size şu kadar hasta getireceğim diyorlar. Ben şöyle biriyim kendimle ticaret yapan biriyim. Bize dış güçler saldırıyor. Peki ben biliyorum ki siz bana düşmansınız içinizde bir kin var bana karşı, ona göre adım atarım. Bugüne kadar her şeye gelen zamda mazot ve doların etkisi var. Yetkililere bunların düzeltilmesini talep ediyorum. Benim adaletli bir ülkede yaşama isteğim var.

Üretilen bir ülkeyi hedefliyorum. Bir şeyler yapılıyormuş gibi gösteriliyor ama içine baktığımız zaman aslında hiçbir şey yok. Askeri ücret arttırıldığında, pandemi sürecinden de geçtiğimiz için devletin esnafa destek vermesi konusunda bir beklentim vardı. Yıl başında yapılacak askeri ücret zammında devletimizden beklentim esnafı da koruyacak, yıpratmayacak bir çözüm bulunmasını talep ediyorum.

GELECEĞİN GENÇLERİNİN YIPRANDIĞINI, UMUTSUZ YAŞADIĞINI GÖRÜYORUZ.

Ben yarının gençlerini düşünemiyorum. Yarın ne olacağımızın hesabını yapamıyoruz. Fiyatlarda sabit kalınmalı ki biz önümüzü görelim, ona göre hesap yapalım. Bu krizin çilesini en çok çeken esnaftır. Burada esnaf olarak çok yıpranıyoruz. Bunu hiç dile getiren yok. Vatandaş oy verdiği milletvekiline seçimlerden sonra ulaşamıyor. Ben milletvekili adayıydım. Keşke olsaydım şuna inanıyorum ki örnek bir milletvekili olurdum. Bize yurtdışı örnek gösteriliyor. Biz Türkiye’yiz cennet bir vatanız. Yani siz bize bizim ülkemizden ve ülkemize neler yapılabilir bundan bahsedin. Şimdi geçende Togg yapıldı. Bu güzel bir hizmet  bunu doğru buluyorum. Ülkemde bir kalem de üretilse ben bundan gurur duyarım. Ne üretiyorsanız üretin ama yeter ki üretin. Biz yıllardır tüketen bir ülkeyiz. Daha doğrusu tüketilmeye teşvik edildik. Yeni bir araç olduğu için gurur duyuyorum ama 1960 yılında yapılan araç niye 20 yıl bekletildi. Niçin biz daha hızlı adımlar atmıyoruz. Ben 27 yıldır ticaret yapıyorum ve 27 yıl sonra ayakta kalmayı başardım. Şehitlerimizin bize bıraktığı bu toprakları biz gençlerimize bırakamayacağız bundan korkuyorum.” Dedi.

KEŞKE BÜYÜKŞEHİR OLMASAYDIK

Ünye’nin il olması konusunda açıklamada bulunan Yümlü,” İl olma konusuna gelince biz Ordu olarak büyükşehir yapıldık. Büyükşehir yapıldıktan sonra Ünye, Fatsa olarak hizmet konusunda çok büyük sıkıntılar yaşadık. Yani Ordu’nun büyükşehir olmadan büyükşehir yapılması fazla ilgi çekti. Bugün Ünye veya Fatsa da bir sorun varsa belediyeyi aradığımızda belediye büyükşehirin baktığını söylüyor. Yani büyükşehir olmanın yararları ve zararları var. Ben Ordu büyükşehir olmasaydı diyorum. Çünkü ilçe olarak daha çok hizmet alabilirdik. Önemli olan il olmak değil o ilden faydalanmaktır. Halkın yanında olacak bir milletvekili temenni ediyorum. Ünye’de bizim Fatsa da bizim yine söylüyorum hepimiz kardeşiz.” Dedi.

İKTİDARIN VATANDAŞINI DİNLESİN İSTİYORUM

Yümlü, medyamıza gelme amacıyla ilgili de “Benim buraya geliş sebebim kelepçe olayı ve 5 kuruş faydası olmamıştır denmesi bende bir yara açmıştır bu yaraya açıklık getirmek için buradayım herhangi bir siyasi derdim yok? Ülkemizde her şey güzel olsun istiyorum. AKP’lilerin halk için uğraşmasını istiyorum. Şu anki milletvekillerinin esnafı dinlemesini isterim. Milleti yaşat ki devlet yaşasın cümlesinden yanayım, hükümetin insanların derdini dinlemesini talep ediyorum. İnandım her konuda doğruları söylemeye devam edeceğim.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-