eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÖZDEMİR:”KIZILAY ‘VEREN EL ‘PAROLASIYLA GÖNÜLLÜ ÇALIŞIYOR”

ÖZDEMİR:”KIZILAY ‘VEREN EL ‘PAROLASIYLA GÖNÜLLÜ ÇALIŞIYOR”
07 Kasım 2022 - 7:10

 

A 52 TV BRTV’nin ortak yayın yaptığı Genel Yayın Yönetmeni Yunus Zor ’un moderatörlüğünde hazırlanıp sunulan ve izleyicilerin beğeniyle takip ettiği “SON NOKTA” ‘nın bugün kü konuğu,29 Ekim-4 Kasım Kızılay haftası olması münasebetiyle Kızılay Ünye Şube Başkanı Halit Özdemir oldu.

 “KIZILAY BİR SİVİL TOLUM ÖRGÜTÜDÜR”

Başkan Özdemir emekli olduktan sonra bu işe başladığını ve bir buçuk yıldır bu güzide STK’nın faaliyetleri içerisin de yoluna devam ettiğini söyledi. Şube Başkanı Halit Özdemir sözlerine; Kızılay’ın, insanlar açısından hayati öneminden ve tarihçesinden bahsetti: Halit Özdemir: “Kızılay; doğal bir afet olduğu zaman acilen devreye giren, elindeki imkânlarla afetin oluşturmuş olduğu noktalardaki ıstırap içinde bulunan insanlara ivedilikle acilen yardım elini uzatan, bir Sivil Toplum Örgütü, bir hayır kurumudur. Kızılay’ın tarihçesine değinecek olursak. Kızılay 18 Haziran 1868 tarihinde gönüllü olarak kurulmuş bir Sivil Toplum Örgütüdür. Başlangıçta sadece savaş esnasında yaralanan askerlerimizi tedavi etme amacı güden, onların acil kan ihtiyacını karşılayan Kızılay’ımızın, şuanda Misak-ı Milli sınırlarını aşarak, çok geniş yelpazeye hatta dünyanın 190 ülkesinde bayrağı dalgalanan Kızılhaç ile birlikte müşterek, hem yurt içinde hem yurt dışında faaliyetlerini sürdürüyor.” Dedi.

“KIZILAY TÜRKİYEDEKİ EN BÜYÜK İNSANİ YARDIM KURULUŞUDUR”

Başkan Özdemir Kızılay’ın hayatımızdaki öneminden ve sadece insanlara değil, tüm canlı varlıklara da el uzatan Türkiye’nin en büyük yardım kuruluşu olduğunu şu sözleriyle dile getirdi Başkan Özdemir:

“Ünye Kızılay’ımız da sokak hayvanlarına göndermek için mamalar var. Kızılay can taşıyan bir yapıyı, bir varlığı, ıstırap içinde gördüğünde elinde geliştirdiği bu perspektifiyle gerçekten insanlar başta olmak üzere tüm canlı vardıkların yardımına koşan, o andaki ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan bir Sivil Toplum Örgütüdür. Kızılay Türkiye’deki en büyük yardım kuruluşudur.” Dedi.

 

“KIZILAY’IN %95’İ GÖNÜLLÜLERDEN OLUŞUYOR”

Program moderatörü Yunus Zor ’un (Kızılay gönüllü mü, maaşlı mı ?) sorusuna Kızılay Ünye Şube Müdürü Halit Özdemir’in cevabı şu şekilde oldu:

“Ünye Kızılay’ı 7 kişiden oluşan bir yönetimi var. Ben ve yönetimim (iki kişi dışında)  herkes, tamamen gönüllülük esasına dayanarak çalışıyoruz. Asla para almıyoruz. Türkiye genelin dede Kızılay da çalışanların %95’i gönüllülerden oluşuyor. Bizimde avantajımız, kamu yararına çalışan bir örgüt olduğumuz için bir devlet dairesine gittiğimizde her zaman önceliğimiz olması. Bunun dışında aldığımız bir para yok ayrıca,biz bu işi para için yapmıyoruz. Kızılay bu milletin bir markasıdır. Biz Kızılay olarak her zaman veren el prensibiyle duruma yaklaştık. Böyle olunca da biz hiçbir kurumdan para talep etmedik. Kızılay da çalışan bütün ekibimiz bu bilinçle yollarına devam ediyor.”

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-