eskort samsun

ÜNYENETHABER

CEMEVİ TAMAMLANIYOR

CEMEVİ TAMAMLANIYOR
07 Kasım 2022 - 11:50

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ALEVİ KÜLTÜR MERKEZİ VE CEMEVİ İNŞAATINI TAMAMLIYOR

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in devreye girerek yapımının tamamlanması için destek sözü verdiği Ordu Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi inşaatında çalışmalar sürüyor.

 

4 kat olarak projelendirilen ancak 2 katı yapıldıktan sonra kalan katlarının yapımına devam edilemeyen Altınordu’nun ilk ve tek cemevi olan Ordu Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanarak hizmete hazır hale getirilecek.

 

Proje ve İnşaat Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında Ordu Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi binasının iç dış sıva imalatları, kapı /pencere doğrama imalatları, duvar ve döşeme kaplamaları, ısı ve su yalıtımı, engelli kullanımına yönelik imalatlar, yangın yönetmeliğine uygun zorunlu imalatlar, elektrik tesisatı ve makine tesisatı imalatları gerçekleştirilecek.

 

Öncesinde yüzde 70’i tamamlanmış olan binanın plastik doğrama, mekanik ve elektrik alt yapısı, dış ve iç sıva işlemleri ile dış cephe mantolama işlemi tamamlandı. Ekipler bina içinde çalışmalarına devam ediyor.

 

 

BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

 

Alevi Kültür Dernekleri Ordu Şubesi Başkanı Hasan Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ordu Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi inşaatının tamamlanması için başlatılan çalışmalar için Başkan Güler ve ekibine teşekkür etti.

 

Mevcutta kullanıma uygun olan alanın davet ve programlarda yetersiz kaldığını ifade eden Yılmaz, “4 kat olarak projelendirilen, dernek tarafından 2 katı tamamlanarak geçici kullanıma açılan inşaatın tamamlanması için başkanımızdan ricada bulunduk, sağ olsun kendileri de bizim talebimize kayıtsız kalmadı. Kalan 2 katın kaba inşaatını yapan Büyükşehir Belediyemiz, işin tamamlanması için hummalı bir çalışma yürütüyor. Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler ve ekibine teşekkür ediyoruz. Çalışmaların tamamlanmasıyla çok yönlü bir alana kavuşacak olan Kültür Merkezi ve Cemevi, herkese hitap edecek bir kültür evi olarak hizmet verecek” dedi.

 

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-