eskort samsun

ÜNYENETHABER

YUNUS ZOR “ORDULU İSRAFA İZİN VERMEZ”

YUNUS ZOR “ORDULU  İSRAFA İZİN VERMEZ”
25 Kasım 2022 - 0:14

Ünye’nin uydudan yayın yapan tek televizyonu A52 TV, yerelde ve ulusalda yaşanılan gelişmeleri son dakika olarak siz izleyicilerle buluşturmaya devam ediyor.

Hafta içi her gün saat 18:00’da A52 TV ve BRTV ortak yayını ile televizyonlarınıza konuk olan ve A52 TV Genel Yayın Yönetmeni Yunus Zor’un hazırlayıp sunduğu “Son Nokta” programında, Ünye ve bölgede yaşanılan son dakika haberleri sizlerle buluşuyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ile Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın arasında yaşanılan “cami konusu” Salı akşamı yayınlanan “Son Nokta” programında gündeme getirildi.

ORDU’DA VEKİL İLE KENT KONSEYİ BAŞKANI KARŞI KARŞIYA

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada 19 Eylül Stadyumu’nun bulunduğu alana Millet Bahçesi yapılacağını açıklamış, 27 Aralık’ta ihalesi yapılacak projede birde cami olacağını söylemişti. Bu açıklamayı değerlendiren Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın ise, “Yeni yapılacak olan Millet Bahçesi projesine cami inşaatı planlanmış. Bu doğru proje değil. Oranın etrafında 3 adet cami var. Yeniden cami yapmak israftır, haramdır. Yapılması gereken, ihtiyaç olan otoparktır. Atalarımız ne demişler; eve lazım olan camiye haramdır” ifadelerini kullanmıştı.

Daha sonra Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın’ın cami açıklamasına tepki gösteren AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ise, “Ordu Kent Konseyi Başkanı, Camiye karşı olduğunu açıklayan bir habere imza atmış! Kent Konseyi kimin konseyi? Bugüne kadar şehrin hiç bir projesi ile ilgilenmeyen Kent Konseyi, mesele Cami olunca neden karşı çıkıyor” demişti.

GENEL YAYIN YÖNETMENİ YUNUS ZOR , TARTIŞMAYI YORUMLADI

A52 TV ve BRTV ekranlarında yayınlanan “Son Nokta” programında gündeme getirilen konu hakkında A52 TV Genel Yayın Yönetmeni Yunus Zor da görüşlerini dile getirdi.

Zor programda konu ile ilgili yaptığı konuşmada, “Bu konuda din ile siyaset birbirine karıştırılmıştır. O alandaki pozisyonu ve ihtiyacı bilmiyorum ancak eğer gerçekten o bölgede 3 adet cami varsa ve camiye ihtiyaç yoksa diğer acil ihtiyaçlara yönelmek gerekmektedir. Otopark bir ihtiyaçtır. Eğitimde, sağlıkta ihtiyaçlar vardır. Bu sefer buraya yapılacak olan cami seçimde oy olarak mı geri dönecek diye soruluyor.

İşte bu yüzden siyaset ile dini birbirinden ayırmamız gerekiyor. Eğer gerçekten ihtiyaç yoksa bu bir israftır. Bu ihtiyaç olmadığı halde buna buna israf demesi gereken makamlar israf diyemiyorsa o zaman tekrar oturup düşünmek gerekiyor. Bu caminin ihtiyaç olan bir yere yapılması fikri de olabilir. Kent Konseyini camiye karşı olarak bir pozisyona koydular ancak Kent Konseyi camiye karşı değil, israf olduğu düşünülen camiye karşıdır. Orada ihtiyaç yoksa bu bir israftır. Buna sadece Kent Konseyi değil bütün STK’lar, siyasi partiler ve Ordu halkı karşı çıkar. Çünkü Ordu halkı sırf gövde gösterisi yapmak için bir israfa izin vermez” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-