eskort samsun

ÜNYENETHABER

VATANDAŞA KURUYEMİŞ YEMEK DE LÜKS OLDU

VATANDAŞA KURUYEMİŞ YEMEK DE LÜKS OLDU
08 Aralık 2022 - 0:34

Üst üste gıda fiyatların yapılan zamlar kuruyemiş sektörünü de vurdu. Birkaç ay önce gramla da olsa badem, fındık gibi ürünleri alabilen vatandaş artık ay çekirdeğini bile evine götüremez oldu.

Türkiye’de yaşanan yüksek enflasyonla birlikte tüm ürünlerin fiyatları iki katına çıktı. Kuruyemiş ve çerezlerde de fiyatlar artınca vatandaşlar gramla aldıkları ürünleri de alamaz oldu.

Bu konuda Ünyenin tek televizyonu A52 TV mikrofonlarına konuşan Ünorga Kuruyemiş Toptancısı İrfan Bulat, zamların ardından vatandaşların ucuz kuruyemiş aradığını söyledi.

Bulat A52 TV’ye şu açıklamalarda bulundu;

“Şu anda vatandaş ucuz kuruyemişlere yönelmeye başladı. Üst grup dediğimiz antep fıstığı, badem, kaju gibi ürünler daha yüksek fiyata satılıyor. Artık alım gücü düştüğü için insanlar az miktarda ürün almaya başladılar. Alternatif olarak tuzlu fıstık, leblebi satıyoruz. Fiyatların artmasıyla artık karışık ürünler daha çok tüketilmeye başladı. Ayrıca 1 kg kuruyemiş alan müşterimiz artık 200-300 gram alıyor.

Bizim Samsun-Ordu arasında 120 adet toplu ürün satış yaptığımız müşteri var. Bu müşterilerimizde artık ürün isterken zorlanmaya başladı. Özellikle verilen ikramlık ürünler için insanlar mekanlarda takılmaya başladı. Şu anda en pahalı ürünümüz olan antep fıstığını 290 TL’ye satıyoruz. Piyasada fiyatı 350 – 400 TL’ye satıldığı söyleniliyor. Kendi ürünümüz olan fındık ise işlenmiş şekilde kavrulmuş olarak 120 TL’den satılıyor. Raflarda ise 180 – 200 TL paket olarak görülüyor. Bunun dışında badem ve kaju da 200 TL’den satılıyor.” dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-