eskort samsun

ÜNYENETHABER

FATSA BELEDİYESİNİNDEN KAFALARI KARIŞTIRAN KİRALAMA

FATSA BELEDİYESİNİNDEN KAFALARI KARIŞTIRAN KİRALAMA
30 Kasım 2022 - 1:11

Fatsa Belediyesinin Dolunay işletmesinin Fatsa da faaliyet gösteren Hünkar adlı bir firma tarafından alınmasının ardından gazetemize ihbarda bulunuldu.İhbarda kamu zararı olduğu ve ihale sürecin tam anlamıyla yansıtılmayarak belediyeye ait yerin ederinin altında verildiği  iddia edildi.

Haber merkezimize ihbar ulaşana kadar konuyla ilgili tam bir bilgi sahibi değildik. Bu işletmenin İhalesini  bekleyen bir iş insanı sessiz sedasız ihalenin yapılıp verildiğini duyduklarını ve bu işe şaşırdıklarını söyledi.

”BELEDİYE ZARARA UĞRATILDI”

İki buçuk ay önce ihaleye çıkartılarak Hünkar adlı bir firma tarafında alınan belediye ait tesis için özel uygulama ve kayırma yapıldığını iddia eden iş insanı M.G , belediyenin zarara uğratıldığını ifade etti.

13 dönüm alandaki işletmenin  yıllık 228bin liradan  10 yıllığına Hünkar adlı firma tarafından alındığını belirten iş insanı,” burası adeta yok fiyatına verilmiş.Eğer ihale yeterince duyurulmuş olsaydı en az 3-4 katı fiyata kiralanırdı. İddia ediyorum şuan  ihale yapılsın ve duyurulsun 1 milyon liraya yakın rakamlar ortaya çıkardı.

Fatsa’nın göz bebeği olan bir yeri yıllık 228bin liradan  verilmesini manidar bulduk. İhaleden çoğu meclis üyeleri de bihaber.

Emsal olarak Ünye Belediyesini yap işlet devret modeli ile kiraladığı bir çok işletme var ki, Fatsa’da ki rakamlardan en az 3 kat daha çok kiralama bedelleri mevcut, hemde Fatsa korusu  ile mukayese edilemeyecek kadar küçük yerler bunlar.

13 dönümlük bir işletmenin yıllık 228bin liradan verilmesi hele de bu enflasyon değerleri göz alındığında insanı işkillendiriyor ”dedi.

”KONUNUN TAKİPCİSİYİZ”

Sonuç olarak ihbarı değerlendiren ve araştırmacı gazetecilik örneği göstererek Fatsa Belediyesi arayan ekibimizin  bilgi talebine şuana kadar her hangi bir dönüş yapılmadı.

Sayın yetkililere sesleniyoruz,  iddialar dikkate alındığında  bir kamu zararı söz konusu var gibi bir durum söz konusu.

Kişi ve kuruluşları töhmet altında bırakmama adına konuyla ilgili kamuoyunun aydınlatılması elzem olup, aksi halde ‘’sukut ikrardandır ‘’düşüncesinin kamuoyunda hakim olması kaçınılmaz .

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-