eskort samsun

ÜNYENETHABER

BEYAZAY ORDU İL BAŞKANI ÇAKIR’DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

BEYAZAY ORDU İL BAŞKANI ÇAKIR’DAN  3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI
03 Aralık 2022 - 0:28

Beyazay Ordu il Başkanı Cihan Çakır , 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti nedeniyle mesaj yayınladı.

Başkan Çakır,”bugün idrak etmekte olduğumuz “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nün, İlimizdeki ve ülkemizdeki tüm engelli vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Dünya Engelliler Günü, engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığın artırılarak engellilerimizin hayat standartlarının iyileştirilmesinin hedeflendiği ve engelli hak ve sorumluluklarının hatırlanması açısından da büyük önem arz eden bir gündür.

Özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli arkadaşlarımızın bu azim ve özgüvenleri her türlü takdiri hak etmektedir.

Bu dünyada her bireyin her an engelli konumuna düşebileceğimizin bilincinden hareketle kamu, yerel yönetim, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin  , engelli arkadaşlarımızın engellerinin kaldırıldığı bir şehir imar edilmesi şuuruyla hareket eden,

altyapıları , okulları, spor alanlarını, kamu hizmet binalarını, yolları  ,parkları , sokakları ,bina ve mekanları  kısacası hayatın her alanını bu anlayışla donatıp, hizmet etme felsefesini bu anlayışla şekillendirerek sosyal devlet anlayışına sahip bir dünya inşa etmek hepimizin görevi ve sorumluluğu olmalıdır.

Unutulmamalıdır ki, engellilik sosyal hayatı kısıtlayan bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durumdur.

Bu duygu ve düşüncelerle, sosyal yaşamın bir parçası olmalarının önündeki engelleri azimle, inançla aşan engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor, tüm engelli arkadaşlarıma ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum”dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-