eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜTSO BAŞKANI AKAR, ”TEHLİKE BÜYÜK ARTIK FABRİKALARA GÖZ DİKTİLER”

ÜTSO BAŞKANI AKAR, ”TEHLİKE BÜYÜK ARTIK FABRİKALARA GÖZ DİKTİLER”
08 Aralık 2022 - 0:53

Ünye’nin tek televizyonu A52 Tv ekranlarında yayınlanan Yunus Zor ile Son Nokta programının konuğu Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar oldu.

“Marketler hem Tüketiciyi hem de üreticiyi bitiriyor” diyen ÜTSO başkanı İrfan Akar zincir marketlerle ilgili yerel esnaftan şikayet aldıklarını söyledi.

Başkan Akar, program da şöyle konuştu;

“Zincir marketler artık haddini aşmaya başladı. Gündemde ne varsa onu satmaya başladılar. Bir market ne satması gerekiyorsa onu satmalıdır. Kurumlarımız artık marketleri denetlemeye başladılar. Bu konuda geç kaldıklarını düşünüyorum.  Bazı ulusal marketlerin şubesi 10.000’i geçti. Hatta yerel esnafı bitirdiler, yetmedi anlaşma yaptıkları fabrikaları teker teker satın almaya başladılar. Artık marketlere şube hakkı tanınmaması gerekiyor.

Bu şehirde artık nüfus ve şehir planlaması yapılması gerektiğini düşünüyorum. Biliyorsunuz ki eczaneler için bir nüfus oranı belirtildi. Artık herkes eczane açamıyor. Zaten insanların yapacağı market alışverişleri belli, yine de biz dur dedikçe market açılıyor. Bu işten tüketici de üretici de karlı çıkamayacak. Marketlerle ilgili yerel esnaftan da birçok şikayet alıyoruz. Belediyeler de marketler konusunda bir hamle yapamıyorlar. Bu konu ulusal bir kanun haline getirilip bu işe artık dur denilmesi gerekiyor.” Dedi.

 

Başkan Akar, 2022 yılının esnaflar açısından nasıl geçtiğini de şu şekilde anlattı;

“Fiyat değişiklikleri giderek artıyor”

“2022 yılının nasıl geçtiğini biz dahil esnaflarımızda bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde bir akaryakıt istasyonu ile görüştüm. Bu zamana kadar fiyatlarda 332 defa değişiklik olduğu söylenildi. Dehşet şekilde bir fiyat değişikliği var ve bunun hiç kimseye bir katkısı yok. Üreticimiz, sanayicimiz hiçbiri şu anda ne durumda olduklarını bilmiyor.” Dedi.

Akar, yeni yılın gelmesiyle artacak olan asgari ücretin işvereni ne şekilde etkileyeceği konusunda şu şekilde konuştu;

“Asgari ücretin artması çalışanlara ilk başta güzel gelebilir. Ama ürünlerin fiyatlarının artmasından tüketici olarak çalışanlar da etkilenecek. Çalışanlar ücretlerini alırken aynı şekilde bu zamlardan kendileri de etkilenecek. Bu zamlar çalışanı daha zor durumda bırakacak. İşverenin zamlar nedeniyle makinelaşmadan yana olacağını ve işsizlik oranının artacağını düşünüyorum.” Dedi.

 

Akar, yapılan Ankara ziyareti ve gündemden şöyle bahsetti;

“Ziyaret öncesinde, ikili ilişkilerimizi arttırmak adına bölgemizdeki ve kendi sorunlarımızı, taleplerimizi dile getirdik. Olumlu sonuçlar aldık, sizlerle de paylaşacağız. Alınan bazı kararlar yeni yılda belirlenecek.” Dedi.

İl olma konusunun gerçekleşmesi hakkında Akar, şu açıklamaları yaptı;

“Biz her gittiğimiz yerde il olma hakkımızı dile getiriyoruz. Herkes de il olma konusunda bize hak veriyor. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İl olma konusundaki çabalarımız da hiçbir eksilme yok. Bize bu işareti devletin bir kurumu verdi. Bizde devletin bu kurumunu destekleyici çalışmalar yaparak sonuca, hedefe varacağımıza inanıyoruz.” Dedi.

 

 

 

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-