eskort samsun

ÜNYENETHABER

SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA PAZARI OLUMSUZ ETKİLEDİ!

SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA PAZARI OLUMSUZ ETKİLEDİ!
28 Aralık 2022 - 17:48

Ünye’de kurulan Çarşamba pazarında  durgunluk yaşanıyor .

Yağmurun etkisiyle alışverişin zor geçtiğini belirten esnaflar, piyasada uygun fiyatların sadece pazarda olduğunu söyledi.

Ünye’nin tek ulusal uydu kanalından yayın yapan A 52TV mikrofonlarını bu haftada vatandaşlara ve pazar esnaflarına tuttuk. Vatandaş pazardaki fiyatları manavlara göre daha iyi bulurken, fiyat azalışının yaklaşan seçimlerle ilgili olabileceğini belirtti.

Yusuf Çoban : “ Alan Memnun Satan Memnun”

“Manavlara baktığımızda pazardaki fiyatların daha iyi durumda olduğunu söyleyebiliriz. Pazarda fiyatlar ne çok pahalı ne de çok ucuz. Hem satan memnun hem de alan. Bu durumun ya önümüzde ki seçimlerle alakası var ya da birileri frene bastı artışı durdurdu. Genel olarak bir pahalılık olduğunu da söyleyebiliriz” Dedi.

Pazar esnaflarından Sedat Kısbet, yağışlı havanın etkisinden muzdarip olduklarını dile getirirken pazarın bu hafta ki durumunu şu açıklamalarla değerlendirdi.

Sedat Kısbet : “Pazarda Fiyatlar Uygun”

“ Pazarda fiyatlar çok güzel. Uygun fiyatlarda satış yapıyoruz. Bu hafta ki yağmurun olumsuz bir etkisi oldu. Ancak bunun fiyatlarla alakası yok. Satışlarımız iyi. Fiyatlarımız şu şekilde; Elma 10 TL, Portakal 10 TL, Mandalina 10 TL, Patates 10 TL , Soğan 10 TL , Marul 10  Biber 15 TL, Patlıcan 15 TL, Salatalık 15 TL ,  Domates: 15 TL . Fiyatlarımız geçen hafta ile aynı bir artış olmadı. Sadece biber ve patlıcanın geçen haftaya göre 15 TL’ye çıktığını görüyoruz” Dedi.

Pazar esnaflarından Nurettin Yılmaz, Kışın fiyatların daha fazla artışa geçtiğini ve bu durumun alışverişe etki ettiğini belirtti.

Pazar Esnafı Nurettin Yılmaz şu açıklamalara yer verdi;

Nurettin Yılmaz : “Kış Sezonu Pahalı Geçecek”

“ Fiyatlarımız geçen haftaya göre aynı gözüküyor. Ama kışa girdiğimiz için bir pahalılık var. Soğuk pazar raflarını da vuruyor.  Geçen yıllarda yılbaşında bir hareketlilik olurdu. Bugün pazarımızda bir  hareketlilik yok. Yeni yılda bu durumun düzelmesini diliyoruz” Dedi.

Pazarda bu haftaki fiyatlar ise şöyle;

Elma:10 TL

Portakal : 10 TL

Mandalina : 10 TL

Patates: 10 TL

Soğan : 10 TL

Marul : 10 TL

Biber: 15 TL

Patlıcan : 15 TL

Salatalık : 15 TL

Domates: 15 TL

Muz : 18 TL

Limon : 10 TL

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-