eskort samsun

ÜNYENETHABER

ORDU DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİ BİRLİĞİĞİNDE SEÇİM HEYCANI

ORDU DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİ BİRLİĞİĞİNDE SEÇİM HEYCANI
30 Aralık 2022 - 9:48

 

Ordu İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Olağan Genel kurula gidiyor.

İki adayın yarışacağı başkanlık yarışı için mevcut başkan Mustafa Kockaya ve Kenan Altundas  seçime gidiyor.

02,01,2023 pazartesi Ordu Tesk otelde yapılacak seçime Ünye’den mevcut başkanın yardımcısı Mustafa Kasırga Ünye’yi temsil edecek.

Çalışmalara Ünye’den başlayan Mustafa Kasırga çiftçilerden destek istedi.

Kasırga,”merkez birliğinin amacı  üstün verimli hayvanlar yetiştirmesi için gerek yurt içinde yetiştirilen, gerek yurt dışından ithal edilen , gerekse yerli ırkların genetik potansiyellerinin geliştirilmesi amacıyla Bakanlıkça belirlenecek bölgesel ya da ülkesel düzeyde ıslah programlarının uygulanmasıdır.

Verimlerinin artırılması,  soy kütüğü kayıtlarının tutulması, toplanan verilerin değerlendirilmesi ve sigorta işlemlerinin yapılması, birlik personelinin eğitimlerinin sağlanması, bölgesel ve ulusal düzeyde yarışmalar düzenlenmesi amacındayız.

Bunun yanında birlik ihtiyaçlarının temin ve tedariki ile üretimin yurt içi ve yurt dışında pazarlanması, ürünlerin değerlendirilmesi için gerekli tesislerin kurulması önemlidir. Diğer ülkelerle ilişkilerin düzenlenmesi, geliştirilmesi ve işletilmesi gibi hususlar ile Bakanlıkça belirlenecek her türlü hayvan ıslahı çalışmalarını yapmak, hayvancılık politikaları üretmek amacındayız.  Yasal düzenlemelerle hayvancılık sektöründe yetkin, kendine güvenen, çok boyutlu ve  elverişli ortamın oluşturulması gerekiyor. Sektörde dürüst rekabetin kollanması ve hayvancılık kalitesinin geliştirilmesi ve korunması merkez birliğin amaçlarıdır” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-