eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE TAKIMINA ORDU’DA TARAFTARLAR SALDIRDI.

ÜNYE TAKIMINA ORDU’DA TARAFTARLAR SALDIRDI.
31 Aralık 2022 - 2:39

 

 

28 Aralık 2022 tarihinde Ordu İli Perşembe İlçesi Spor Salonunda Genç Erkekler Futsal İl Finali müsabakalarında yarı final maçında yaşanan olaylar sonrası , Ordu İl Spor Müdürlüğü İl Tertip Komitesi skandal bir karara imza attı.

Ünye birincisi Özel Nazmi Arıkan Canik Fen Bilimleri Lisesi erkek futsal takımının adeta önü kesilerek gençlerin haklarının yenildiği iddia edildi.

Ordu İl Spor Müdürlüğü İl Tertip Komitesi aldığı masa başı kararla Ünye takımının yerine Ordu takımını il şampiyonu yaptı.

Ünye Özel Nazmi Arıkan Canik Fen Bilimleri Lisesi ve Fatsa Necip Fazıl Kısakürek lisesi arasında ki maçta çıkan olaylar bahane edilerek iki takım turnuvadan diskalifiye edildi.Ordu Başöğretmen Anadolu lisesi komite tarafından il şampiyonu ilan edildi.

‘’ÇOCUKLARIMIN EMEKLERİ ÇALINDI’’

Gerek saha içinde, gerekse saha dışında mağdur edilen ve hakkı yenen Ünye Özel Nazmi Arıkan Canik Fen Bilimleri Lisesi antrenörü Hasan Güdek,’’saldırıya uğradık, küfür yedik, dayak yedik, yetmedi yalan rapor tutan hakemlere ‘’neden kasıtlı yalan rapor tutuyorsunuz’’ dediğimizde fırça yedik hiç birine çok üzülmedim .Ama masa başında çocuklarımın emekleri çalındı ona çok üzüldüm.

Mağduriyetimizi ve Ordunun Ünye takımlarına yaptıklarını cimer ve gerekli yerlere bildirdim, uğradığımız haksızlığı sizin aracılığınızla kamuoyu bilsin istiyorum’’dedi.

‘’TARAFTARIMIZ YOKTU,VAR DİYE RAPOR TUTTULAR’’

Güdek‘’Antrenörlüğünü yaptığım Ünye Özel Nazmi Arıkan Canik Fen Bilimleri Lisesi erkek futsal takımı sporcu kafilesi ile maç saatinden 1 saat önce salonda hazır bulunduk. Sporcu kafilemizin haricinde ne öğrencimiz ne de veli grubumuz yoktu.

Bizim maçtan  önce oynanan diğer yarı final müsabakasını izledikten sonra maç saatimiz geldiğinde sahaya inip  ısınma hareketlerimizi yaptık. Bu sırada bizden önce maçlarını oynayan her iki takım sporcuları tribüne çıktılar.

‘’MAÇ OYNAMAK İÇİN ELVERİŞLİ ORTAM YOKTU ,İTİRAZ ETTİK’’

Yarı final maçını oynayacağımız rakimiz Fatsa Necip Fazıl Kısakürek futsal takımı da o sırada sahanın kendine ayrılan kısmında ısınma hareketine başladı. Biz iki takım sporcuları sahada ısınırken Fatsa Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesinin olduğu tarafın tribüne gelen yaklaşık 10 sivil görünümlü kişi “ Baba Lise “ şeklinde pankartlarını asıyorlardı. Maça başlamak üzereydik,  Saha Komseri yoktu. Perşembe spor salonunda görevli biri erkek biri kadın olmak üzere iki güvenlik görevlisi bulunmaktaydı , onlardanda maç başlangıcında sadece biri bulunmaktaydı.Maçın bu şekilde başlamamasını hakeme söylediğimiz halde maçı oynayacağız dedi.

‘’SALDIRIYA UĞRAYAN BİZİZ ,MAĞDUR EDİLEN YİNE BİZİZ’’

Maç başladıktan sonra tribünde Fatsa Necip Fazıl Kısakürek Lisesi adına pankart açan 8-10 kişilik grup sürekli saha içindeki sporcularımıza ve biz teknik ekibe ağır küfürler etmekteydi. Bu sırada sahada yer alan gözlemci statüsündeki sayın Mehmet Soylu elinde telefonla   meşgul olmaktaydı. Maçın bitimine son dört dakika kala Ünye Canik Fen Lisesi yedek oyuncuları ve teknik ekibinin 1 metre yakınında iki takım sporcuları arasında gerginlik yaşandı. Bu sırada gerginliğin büyümemesi için yatıştırmaya o yöne doğru giderken tribünden atlayarak saha içeresine giren 8-10 kişilik grup önce sporcularıma sonra bana yumruk atmak , tekme atmak suretiyle fiili saldırıda bulundular. Ben de darbe aldıktan sonra kendimi ve öğrencilerimi savunmak maksadıyla onları ittim. Yoksa olaylar çok daha vahim bir boyuta taşınacaktı.

Sizde görüntüsü  olan videodaki beyaz formalı sporcular saldırıya uğrayan bizleriz.Sonrasında yine  saha komiseri olmadığı için bize saldıran bu kişileri tribündeki yerlerine aldılar ve bize ağır küfürler edilmeye devam etti.

‘’YALAN RAPOR TUTULDU’’

Maç son dört dakikası tamamlanmamışken hakemler tarafından tatil edildi.Biz fiili olarak saldırıya uğramışken, bizim yedek kulübemize saldırılmışken ve tribünde bizim okulumuzdan öğrenci,veli,öğretmen vs kimse olmadığı halde, hakemler ve gözlemci tarafından sözde bizim tribününüzün  sahaya girdiği şeklinde bilinçli olarak rapor tutulmuştur.

Bu rapor doğru değil ve kasıtlıdır. Tüm bu saldırılara uğramış bizken sözlü olarak diskalifiye edildiğimiz tarafımıza bildirilmiştir. Ordu İl Spor Müdürlüğü İl Tertip Komitesi de bu verdiği diskalifiye kararı ile çocuklarımın kupa ve madalya hakkını elinden alarak bu suça ortak olmuştur. Olayın soruşturulmasını adaletli olunmasını istiyoruz’’dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-