eskort samsun

ÜNYENETHABER

BBP Ordu İl Başkanı Durmuş Zor : Asgari Zam Beklenenin Çok Üzerinde“

BBP Ordu İl Başkanı Durmuş Zor : Asgari Zam Beklenenin Çok Üzerinde“
18 Ocak 2023 - 22:25

Ordu Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Durmuş Zor Ünye’nin Tek Televizyonu A 52 TV mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

EYT kararını ve Asgari ücret Zammı hakkında düşüncelerini belirten  Başkan Durmuş Zor bu hamlelerin seçime olan etkisini değerlendirdi.

Seçim Süreci ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Durmuş Zor şu demeçlere yer verdi;

 

“EYT kararında Toplum Hemfikir”

“EYT kararı doğru olan bir karardır. Genel Başkanımız der ki maç başladığında kural değişmez. Bu da buna benzer bir durum.  Bir insan işe girmişse girdiğini anda ki kanunlara göre çalışma hayatına devam eder.  Başta ki kanunlara göre iş sistemi sürekliliğini sürdürür. Geriye dönerek bir çalışma sistemi insanları zarara uğratmıştır. EYT konusunda İktidar ve Muhalefet bu konuda hem fikir olmuştur.  Toplumun EYT konusunda büyük bir baskısı vardı. EYT kararı uygulamaya koyulduğunda %30’luk kısım emekli olmayacağını düşünüyorum. Özellikle memur kesimi emekli olmayacaktır.  40’lı yaşlardaki memur vatandaşlarımız beş bin ,yedi bin gibi bir gideri varsa maaşının düşününü görerek emekli olmayı tercih etmeyecektir. İşçiler emekli olacaktır. Lakin iş bulunduğunda çalışmaya devam edeceklerdir. İşveren açısından da verilen destekler bir problem çıkmasını önleyecektir. EYT ile yapılan düzenleme toplumum tamamının hem fikir olduğu doğru bir karardır.”

 

“%55’lik Zam Beklenenin Çok Üzerinde “

“Asgari Ücret beklenenin çok üstünde bir rakam.  %55’e yakın zam küçümsenecek bir rakam değildir. Ancak işçiyi iyileştirirken aynı zamanda piyasanın zamlanması  asgari ücretin artışını etkisiz kılıyor. Piyasanın da dengede kalmasını sağlamalıyız.  Hükümet bu noktada kararlar almalı. Vatandaş emekli ve memur için de böyle bir fiyat bekledi. Memur ve Emekli de ki uygulamada 6 ayda bir zam yapılır. %30’luk bir rakam küçümsenecek bir rakam değil.  6 Ay sonra tekrar bu fiyatta fark görülecek. Bu tamamen ekonomik gidişatla alakalı.  %55’lik bir zam bile verilse bu insanlara az gelecek. Piyasanın şu an ki durumunda her zam karşılığını fiyat olarak görecektir. İnsanların refah seviyesini artırarak bu durumun önüne geçmeliyiz. Ekonomik problemlerimizi aşmalıyız. Darboğaz durumundan kurtulmalıyız. Kişisel görüşüm SGK desteğinin çok az olduğunu düşünüyorum. İş verenimiz eğer çok işçi çalıştırıyorsa, bu sebeple işçi  işten çıkarılıyorsa asıl sıkıntıyı o zaman yaşarız . İş aleminden şu anlık bir olumsuz haber gelmedi. Bir zorlanma vardır ancak bu fiyatlar ödeniyordur. İşçiler bu durumdan memnundur. “dedi

 

.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-