eskort samsun

ÜNYENETHABER

Türkiye’nin En Büyüğü Dalga enerjisi Fatsa’ya Yapılacak

Türkiye’nin En Büyüğü Dalga enerjisi Fatsa’ya Yapılacak
15 Ocak 2023 - 1:22

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 77 megavatlık dalga enerjisi santralinin Ordu’nun Fatsa ilçesine kurulacağını açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fatsa Belediyesi’nin Ocak ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimine katıldı..

Dalga enerjisi Fatsa’da

Ordu’nun Topçam Barajı’yla, yapılan HES’lerle şanslı bir il olduğunu vurgulayan Başkan Güler, “Çöpten elektrik üretiyoruz ve şimdi dalga enerjisine başlıyoruz. Fatsa’da siftah yapacağız İnşallah. Ordumuzun dalgasını inşallah enerji üretmekte kullanacağız ve başlayacağız. Topçam Barajı’nın 61 megavat olduğunu düşünürsek, dalga enerjisi ile 77 megavatlık bir potansiyelimiz var. Hepsini beraber toplarsanız, biz neredeyse yani şöyle böyle bir yarım Keban Barajı’na yakın bize bir imkanı baya verecek. Enerji konusunda rüzgarı da katıyoruz işin içine. Bu potansiyeliyle Ordu iyi bir durumda” ifadelerini kullandı.

Fatsa’nın konumu

Ukrayna- Rusya savaşının Fatsa’yı yakından ilgilendirdiğini Hilmi Güler, “Bu savaş inşallah bitecek. Bitince tabi, oranın kalkınması için Fatsa’nın bir liman kenti olarak alacağı pozisyon çok önemli. Burası nasıl bir lojistik üssü olabilir? Gıdasında, taşımasında, çimentosuydu demiriydi bunun için Fatsa limanının ele alınması lazım. Dolayısıyla bu savaş bitince, Fatsa burada nasıl bir rol oynayabilir? Bir enerji krizi, bir gıda krizi, bir su krizinde Fatsa’nın gelecek yüzyılda alması gereken pozisyonları düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-