eskort samsun

ÜNYENETHABER

HAVALAR BÖYLE GİDERSE FINDIK ÜRETİCİYİ ÜZECEK

HAVALAR BÖYLE GİDERSE FINDIK ÜRETİCİYİ ÜZECEK
17 Ocak 2023 - 23:29

Kış mevsimi ortasında yaşanan yalancı baharla birlikte fındık üreticileri zirai don endişesi yaşıyor. Bu sene kış mevsiminde hava koşulları bir türlü normal seyretmedi. 

Hava sıcaklıkları böyle giderse yaşanacak sorunlardan bahseden Arzanoğlu Tarım Ürünleri Üreticisi Ersin Şahin Arzanoğlu, Ünye’nin tek televizyonu A52 TV’ye açıklama yaptı.

Şuanda fındığın 55 TL’den işlem gördüğünü ifade eden Arzanoğlu açıklamasında şöyle konuştu;

“Fındık Fiyatının Önünü Alamayız”

“Fındıkta geçen haftaya göre bir değişiklik yok. Ancak beklentimiz yüksek. Bildiğiniz gibi Avrupa piyasası açıldı. Fındık için hepimiz  bir beklentiye girdik. Havalar mevsim normallerinin dışında ilerliyor. Şu anda dışarıda 14,15 derecelik bir hava var. Geçen sene bu zamanlarda kar yağıyordu.  Hava şartları mahsülümüzü kötü etkileyebilir. Püsküllerde sıkıntı olduğu söyleniyor.  Döllenme sonrasında bizi zor süreçlerin beklediği belirtiliyor. Döllenme de herhangi bir sıkıntı olursa bu durum fındık fiyatına da etki eder. Fındık fiyatının önünü alamayız.

“Hava Şartlarının Normale Dönmesini  Diliyoruz”

“Her 10 yılda bir yaşanan o felaketin olmamasını istiyoruz. Beklentimiz kaliteli bir mahsül almak.  Bugün ki fiyat 60 lira bile olsa 3 dolar karşılığına geliyor.  Fındığımız şu an 55 Lira civarında.   Hava şartları çok müsait gitmiyor. Bunun sıkıntısını görebiliyoruz fiyatlara da etki ediyor. Peşinden fırtına, kar fındığa zarar verirse bu durumun üreticiler için çok kötü olacağını biliyoruz. Umarız hava şartları normale döner biz de mahsülümüzü en iyi şekilde alırız” dedi.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-