eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYELİ SİYASİLER ÜNYE KÜLTÜR MERKEZİNE KAVUŞMALI

ÜNYELİ SİYASİLER ÜNYE KÜLTÜR MERKEZİNE KAVUŞMALI
17 Ocak 2023 - 23:26

Ünye’de siyasilerden ‘kültür merkezi’ açıklaması geldi.

Deva Partisi İlçe Başkanı İrfan Tosun, Memleket Partisi İlçe Başkanı Sebanur Delican Özdemir ve İyi Parti İlçe Başkanı İrfan Demir yaptıkları açıklamada, kültür merkezinin Ünye için önemine değindiler.

TOSUN “ BU TEMELİ ÇÜRÜMEYE TESLİM ETTİNİZ!”

40 yıl önceki Ünye’de Kültür sanat faaliyetlerinin oldukça yüksek coşkuyla gerçekleştiğini  belirten  Tosun, “2023 yılında Kültür Merkezini çürüttünüz, tek yön gidiş biletiniz hazır” şeklinde konuştu.

“Kültür Sarayı demek insanın yaşam sayfası demektir. İnsanlar sadece yemekle içmekle mükellef değildir. İnsanların sosyal hayata da ihtiyaçları vardır. Kültür sarayının içeriğinde Tiyatro, Sinema Salonu, Kütüphane, Bilgisayar Odası, Müzik Atölyesi ve Sosyal Market yer almaktadır. İşte güzel Ünye’miz bu güzelliklerden mahrum kalıyor.1983 yılında bile Ünye’de belediye sineması, tiyatro alanları varken, 2023 yılında Ünye’nin demirleri çürüyen bir Kültür Merkez alanı var.

İnşaat halinde. Neden? Ödenek yetersizliği deniliyor. Her şeye ödenek bulunurken il olma konusunda yarışa giren Ünye’nin neden ödeneği yok. Bu aslında vekilsizliğin  bir işaretidir. Ünye’nin Ankara’da bir sesi yok, Ordu’nun vekili yok.

Bugün hükümetin yapamadığını Ordu Büyükşehir Belediye’sindeki Nihat Şen Beyefendi diyor ki  Ünye isterse, imza toplanırsa Kültür Merkezi yapılır. Hodri meydan! Siz abbas yolcusunuz ve bu temeli çürümeye teslim ettiğiniz Ünye Kültür Merkezi’ni bizim iktidarımız tamamlayacaktır.”

Memleket Partisi Ünye İlçe Başkanı Sebanur Delican Özdemir;

“KÜLTÜR VE SANAT YERİNDE OT BÜYÜTÜYORLAR”

“Daha önce yapılan talihsiz açıklamaları öncesinden hissediyordum. Müteahhit’ in zarar etmesiyle ile ilgili konuşmalar bugün olanın bahanesi gibiydi.  O arazide besicilik yapsalar yeridir diye düşünüyorum. Kültür ve sanat yerine ot  büyütüyorlar . Bu soruna gerekli önemi göstermiyorlar.  Bu tür sorunlar şehrimize kangren oluyor . Kültür Sarayı konusu da bu sorunların en başında geliyor.  Her konuda olduğu gibi bu konu da Ünye’miz Karadeniz’in en güzel ilçesi olarak öksüz bırakılıyor.

Yükseklerde gözümüz yok ama Altınordu’da her gün kültür sanat adına etkinlikler yapılırken, Ünyelilerin bu aktivitelerden mahsur bırakılması aklıma  şüphe düşürüyor.  Büyükşehir yatırımlarından altın payını hep Altınordu’ya gittiğini görüyoruz. Bizim Kültür Sarayımız kaçıncı kez ihaleye çıkıyor hala bir sonuca ulaşamadık. Yalandan yere bizi oyalamasınlar. Her şeye para var bize gelince ise yok. Bu işi daha fazla geciktirirlerse biz oraya sarımsak , patates dikmeyi düşünüyoruz.”

İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı Av. İrfan Demir;

“İKTİDARDA SİYASETÇİSİ OLAN ÜNYEMİZ KÜLTÜR SANATTA İÇLER ACISI DURUMDA”

“ÜNYE’NİN KANAYAN YARASI?”

“Sayın Numan Kurtulmuş bugün iktidar Partisinin genel başkan vekilidir. Her zaman Ünyeli olduğunu vurgulamaktadır. Ancak bu konuda elini taşın altına koymadığı gibi her hangi bir destekte de bulunmamaktadır.

Ünye   Kültür Merkezi maalesef Ünye’nin kanayan bir yarası olmuştur. Her seferinde vurguladığımız iki tane Kültür Bakanı çıkaran Ordu ili ve Ünye ilçesi kültür merkezinin yapılma başlangıcında sonrasında siyasilerimizin ve iktidarın üvey evlat olarak görülmesi devam etmektedir.

En son 5 Ocakta ihale yapılmıştır ve bu ihale sonucunda ayrılan bütçenin bunu yapmak için yetersiz olduğu öğrenilmiştir. Ak Parti Milletvekilimiz Metin Gündoğdu da ödenek yokluğundan dolayı bakanlığın bütçesinin olmadığını dile getirmiştir. Ünye kadim bir şehirdir, böyle kadim bir şehrimizin Kültür Merkezinin olmaması içler acısı bir durumdur. Geçmiş dönemlerde kendi imkânlarıyla kültür merkezi oluşturan Ünye Belediyesi daha sonra merkezin yıkılması üzerine maalesef kültür merkezinden uzak kalmıştır. İktidar milletvekilleri başta olmak üzere Sayın Numan Kurtulmuş bugün iktidar Partisinin genel başkan vekilidir. Her zaman Ünyeli olduğunu vurgulamaktadır. Ancak bu konuda elini taşın altına koymadığı gibi her hangi bir destekte de bulunmamaktadır.

“BÜYÜKŞEHİR KÜLTÜR MERKEZİNE GÖNÜLLÜ İSE DESTEK OLURUZ”

Edindiğimiz bir bilgiye göre Kültür Merkezine talepli bir müteahhit çıkmadığı sürece Büyükşehir Belediyesi ORKENT Yönetim kurulu Başkanı  Mimar Nihat Şen; ‘Halk isterse, talep oluştursa burası yapılır’ demiştir. İyi Parti olarak öncelikle memleketimize yapılacak olan ve insanlarımız için faydalı olan her şeyin arkasında durduğumuzu ve duracağımızı belirtmek istiyorum.

Dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi bu konuda gönüllü ise biz de yardım ve destek olmakta her zaman hazır bulunmaktayız. Fakat değişen hükümet sebebiyle bir takım hizmetler aksamaktadır. Ben bu kadar uzun bir süre Ünye halkının Kültür faaliyetlerinden bu kadar uzaklaştırılmasını kabul edemiyorum. Bir Kültür Merkezi sosyal faaliyetleriyle Ünye’nin hizmetine açık olmak zorundadır. Eğer bu dönem içinde Kültür Merkezimiz başlanmazsa ve bitirilmezse halkımızla bir olup, bu konudaki şikayetlerimizi devamlı olarak dile getiriyor olacağız”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-