eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Kültür Sarayı Yapılacak Mı?

Ünye Kültür Sarayı  Yapılacak Mı?
18 Ocak 2023 - 23:39

Ünye Kültür Merkezinin  5 Ocak tarihinde ihale edilememesinin ardından yaşanan kaosun son açıklamasını  Ak Parti ilçe Başkanı Kenan Selim Argan yaptı.

”Vekil’den Hayal Kırıklığı”

5 Ocak’ta yapılamayan ihalenin ardından Kültür Merkezi için ”Mahcubuz” açıklamasında bulunarak Ünye Kültür Merkezini yapmaya Kültür Bakanlığının bütçesi yetmez diyerek ,adeta Ünyelilere hayal kırıklı yaşatan Ak parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu‘nun ardından , yeniden umutları yakan açıklamalar gelmişti.

”Büyükşehir Yapsın Desteği”

Ünye’nin tek televizyonu A52 Tv’ye konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nihat Şen’in , Ünye istesin Kültür Merkezini yaparız sözleri ile adeta umut ateşi yeniden yakılmış ve yediden yetmişe vatandaş ,Sivil Toplum kuruluşları, Odalar ve Siyasi Partiler bu açıklamaya destek oluruz demişlerdi.

”Kültür Merkezinde Sorun Yok”

Çok geçmeden   Ak Parti ilçe Başkanı Kenan Selim Argan ,Ünye’nin en çok okunan haber gazetesine yaptığı açıklamada ”sorun yok,sadece bilgi kirliliği var”sözleri ile Kültür Merkezi yapımı ile alakalı umut saçtı.

Başkan Argan’ın Açıklamaları şöyle;

“17 Milyon Lira Bütçenin Sadece %10’ununu Kapsıyor”

“Ünye Kültür Merkezi projesi dönemimizde yakından takip ettiğimiz en önemli projelerden bir tanesi. Bu konu ile ilgili gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmıştık. Bugün geldiğimiz noktada kamuoyunda bir dezenformasyon olduğunu ifade etmek isterim.  Vatandaşlarımızın doğru bilgi ile bilgilenmesini isteriz. Ünye Kültür Merkezi Projesi ile alakalı son gelişmeleri kamuoyunun takdirine sunuyorum. Kültür Merkezine 5 Ocakta ihale yapılmıştı. İhale de 2 tane firmanın ihale dosyasını indirdiğini ancak teklif vermediklerini biliyoruz. 2022 yılı içerisinde 17 milyon lira ayrılmış bir ödenek var. Bu rakam bütçenin sadece %10’nunu kapsıyor.  Bütçe Kültür Merkezi Bütçesinin tamamını kapsayan bir miktar değil.”

“Kültür Merkezi Hak Ettiği Gibi Bitirilecek”

“Kültür Bakanlığımızdan  yetkili arkadaşlarımız beni arayarak Ünye’de  büyük bir bilgi kirliliği olduğunu ifade ettiler . Ben de bu hususta açıklamayı yapmanın uygun olacağını düşündüm.  2023 yılı içerisinde Cumhurbaşkanlığı strateji başkanlığınca Ünye kültür Merkezi için 49 milyon 990 bin lira tutarında bir ödenek ayrılmış durumda. Bir taraftan 17 milyon lira gibi bir bütçe var. Büyükşehir ve Cumhurbaşkanlığının da ayrı bütçeleri ile beraber bu yıl yapılacak kısmın tamamının parasının hazır olduğunu Kültür Bakanlığımız bizzat ifade etti. 17 Milyon Lira ihale yapılması amacı ile Bakanlık tarafından  ayrılmış bir paraydı.  2023 yılı içerisinde yapılacak ihale de ödenecek miktar değildi. Kültür Merkezi hak ettiği gibi bitirilecek. Örnek vereyim 6 ay içerisinde bitirilirse adam paranın tamamını almış olacak.  Bakanlığımız 2023’ün güncel rakamları ile ödeme kalemlerini yeniden revize edecek. Biz de yeniden ihaleye çıkacağız. Sonrasında teklif usulü ile buranın yapılmasını sağlayacağız. Bizler de Kültür Sarayı Projesinin uzamasını istemiyoruz.”

“Ödenek Konusunda Bir Sıkıntı Yok”

“ Bilgi kirliliğine karşıyız. Vatandaşımızın yanlış bilgilendirilmesini istemiyoruz.  Bakanlığımızda Kültür Sarayı Projesi kapsamında bir ödenek sıkıntısı olmadığının tekrardan altını çizmek istiyorum.  Yeter ki bu ihaleyi alacak  müteahhidimiz olsun.   Bu meseleyi birebir Bakanlığımızın yetkilileri ile görüştük. Kültür Sarayı konusunda bir sıkıntı olmadığını dile getirdiler.  İnşallah bu 10 gün içerisinde güncellenecek olan 2023 rakamları ile yeniden ihaleye çıkacağız. İnşallah istekli müteahhitlerimiz de bu ihaleye giriş sağlayacaklar.Bu fırsatı değerlendiren müteahhitler işlerini yaparak hak edişlerini alacak, herhangi bir sorun yok.  Yeter ki bu süreç hızlı şekilde ilerlesin. “dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-