eskort samsun

ÜNYENETHABER

TOSUN”TROL MEDYA YİNE İŞ BAŞINDA”

TOSUN”TROL MEDYA YİNE İŞ BAŞINDA”
18 Ocak 2023 - 22:28

 

Bir kaç gündür gündemde konuşulan Deva partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın İHA ve SİHA’larla ilgili yaptığı açıklamayı çarpıtıldığını ifade eden Deva partisi Ünye İlçe Başkanı İrfan Tosun ;

“Trol medya yine iş başında, Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan,  İHA ve SİHA’lar ile ilgili onların bahsettiği kötü bir açıklama yapmadı. Ancak bu troller kafa karıştırmak için algı yaratmaya çalışıyorlar. Gelin bakalım Sayın Ali Babacan gerçekten ne söylemiş.

 

    “TÜRKİYE TEHNOLOJİYİ KULLANAN  DEĞİL,  AYNI ZAMANDA GELİŞTİREN BİR ÜLKE OLMALI “

 Babacan; Türkiye, amacı bir kuruluşun veya bir firmanın başka bir üretici firmaya istekleri üzerine bu doğrultuda ürün üremesi anlamına gelen fason üretim yerine onun teknolojisini de anlayan hatta teknolojiyi de geliştirmede paydaş bir ülke olması gerektiğini dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:

“Savunma sanayisindeki gerçekleşmeler hepimiz için gurur kaynağı. Türkiye orada büyük bir atılım yaptı. Bizim ‘müttefik’ diye baktığımız ülkeler teknoloji paylaşımı söz konusu olduğunda hemen kapanıyorlar. Halbuki biz onlara hep şunu söylüyorduk:’ Türkiye NATO ittifak sisteminde’ dolayısıyla, Türkiye’nin sadece bu teknolojiyi kullanmanın değil, teknolojiyi aynı zamanda geliştiren bir ülke olması lazım ve Türkiye’de bir üretim olacaksa sadece bir fason üretim değil onun teknolojisini de anlayan, bilen  hatta teknolojiyi geliştirmede de paydaş olan bir ülke olması gerektiğini söylüyorduk. Terörizm ile mücadelede, örneğin bu İHA’lar bizim çok acil ihtiyacımız olarak ortaya çıktı. Fakat müttefiklerimiz vermedi ve derhal çok sayıda özel şirket, Türkiye’de  İHA geliştirme çalışmalarına başladı. Bunlara biz destek verdik. Şuanda sadece kendimiz kullanmıyoruz.; bunlar ihraçta ediyor. Dolayısıyla savunma sanayi ile ilgili gelişmeler gerçekten çok kıymetli.”

“TÜRKİYE’DE YERLİ TEKNOLOJİNİN İLERLEMESİ ÜLKMEMİZ AÇISINDAN ÖNEM ARZEDİYOR”

 Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerli kapasitemizin ve teknolojimizin ilerlemesinin ülkemizin güvenliği  açısındaki öneminden şöyle bahsetti:

“Ben daha önce Dış işleri Bakanlığı yaptım, 8 yıl Milli Güvenlik Kurulu üyesiydim. Bizim savunma sanayindeki yerli kapasitemizin artması ,yerli teknolojimizin ilerlemesi ülkemizin güvenliği açısından son derece önemli. Özellikle insansız hava araçlarıyla ilgili Türkiye’de oluşan üretim kapasitesinin ve teknolojinin  son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda ülkemizin de gurur kaynağı olduğunu düşünüyoruz”

 

“MİLLİ KAPASİTELERİN ARTMASI GERÇEKETEN ÇOK ÖNEMLİ”

Başkan Babacan, devletimizin üreten firmaların acilen arkasında durması gerektiğini dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:

 

“İHA’ların ve SİHA’ların, güvenlik sistemi açısından, ne kadar önemli olduğunu iyi bilen bir insanım ve Türkiye’nin kendi, milli kapasitesi olmadığı zaman bu konuda ne kadar sıkıntı çektiğimizi de yaşadım. Amerika’dan ve İsrail’den, bu konuda bağımlılık yaşadığımız dönemde, asgari operasyonların ne kadar güç olduğuna şahit oldum. ‘Milli kapasitelerin artması gerçekten çok önemli ve biz bu projelerle gurur duyarız’ dedim. Bir firması olması Türkiye’nin 5 firması olsun, 10 firması olsun, bundan neden korkuyoruz? Yapabilecek tüm şirketlere devletin acil destek vermesi lazım. Bu arkadaşlarında hakkını teslim etmemiz lazım. Önemli bir mesafe kaydettiler; kaç tane ülkeye ihracat yapıyorlar. Bütün bu projeler, bakın bizim gururumuzdur ‘ dedim. Bu şirketinde yanında ve arkasında oluruz, yeter ki yaptıkları iş doğru olsun.”

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-