eskort samsun

ÜNYENETHABER

BU GÖRÜNTÜLERE VATANDAŞ İSYAN ETTİ

BU GÖRÜNTÜLERE VATANDAŞ İSYAN ETTİ
19 Ocak 2023 - 1:38

Ünye’de dün kaydedilen görüntüler vah Ünyem Vah dedirtirken UTANDIRDI da…

Vatandaşın huzurunu, can güvenliğini kanunları uygulayarak sağlamakla görevli emniyet güçlerinin  Ünye’de ki görüntüleri bu kadarda olmamalı dedirtti.

Ünyeli vatandaşların en çok mustarip olduğu  araç sürücülerinin trafik kurallarına uymamaları ve park ihlalleri yapmalarına dün bir yenisi daha eklendi ki   görenler şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Yayaların kaldırım haklarının gasp edilerek , can güvenliklerini tehlikeye sokan araç parklarına önlem alması gereken kurumun, maalesef  kendisinin bu kuralı çiğnediği objektiflere takıldı.

TEPKİLER ARTTI

Ünye’de yayaların,çoçukların, bebek arabalı annelerin ve engellilerin zorlukla kullandığı kaldırımların artık kanun uygulayıcılar tarafından kanunsuzca kullanılmasına vatandaşlar isyan etti.

Engelli bir vatandaşın gazetemize ulaştırdığı görüntülerde, Ünye’nin yaya ve araç trafiği en işlek iki komşu caddesinde neler yaşandığı ve kaldırımları adeta çalınan vatandaşların canlarını tehlikeye atmak zorunda kalarak yollarda yürümeleri görüntülendi.

Bu duruma şahit olanlar ‘‘polisi böyle ise vatandaşına diyecek söz  yok” diyerek İMAM CEMAAT sözünü hatırlattılar.

”HERŞEY GÖSTERMELİK Mİ?”

Evet Ünye’de   engelliye ve yayalara yapılan saygısızlık bitsin diye , engelli dernekleri  ve  insan ve çevre dernekleri yıllardır feryadı figan ettiler.

Hatta Bakanlık kapsamında Valilik ve  kaymakamlık ders niteliğinde

“Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” 

”Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın ” vb.

etkinlikler düzenlemişlerdi.

Gelinen ve görülen son noktada bu etkinliklerin  sadece göstermelik olduğu, ne emniyet personelinin nede vatandaşın bu kampanyalardan bir şey öğrenmediği gözler önüne kanırta kanırta serilmiş oldu.

”MÜDÜR BEYDEN UMUTLUYDUK”

Kaldırım işgallerinin en üzücü tarafı da kural uygulayıcının bu karala uymaması diyen vatandaşlar,”Ünye’ye Emniyet Müdürü olarak uzmanlığı Trafik olan bir müdürün atanması bizleri bu konuda umutlandırmıştı. Ünye’nin her yeri bu görüntülerle doluyken ve buna çözüm üretmesi gerekenler, burnunun dibindeki iki caddeyi bile halen düzeltemiyor, aksine buna öncülük yapıyorsa diğer caddelerden konuşmaya hiç gerek yok.

Hükümet caddesinde kaldırıma arıcını park etmiş 3 vatandaşa  bir mazeret bulunabilir ama, belediye caddesindeki emniyetin otoparkının dibinde ki 2 ekip aracına kimse mazeret üretemez.

”HAKLARIMIZI İSTİYORUZ”

Yayaya ,engelliye ,çocuklara saygı adına, insanlık adına  kahredici bu görüntüler sözün bittiği, yarınlar için umutların tükendiği ve adeta kurumun nasıl yönetildiğini belgeliyor.   İster buna zafiyet, ister sorumsuzluk, isterse görevi yapamama deyin, karar siz verin.

Biz kim olursa olsun kanunların uygulanmasını, kimseye kanunların esnetilmemesini istiyoruz. Adamına göre kanun uygulanmasını istemiyoruz. Yoksa Ünye’de bu sorunları uzun yıllar konuşur ve yaşarız. Biz Ünye’nin kaldırımlarının yayalara verilmesini istiyoruz. Sizin aracılığınızla kelimesi kelimesine sesimi duyurmanızı istiyoruz”dediler.

 

 

NOT: RESMİ ARACIN ARKASINDAKİ BEYAZ ARAÇIN EKİP OLDUĞU ŞÖYLEMİ VATANDAŞIN İDDİASIDIR.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-