eskort samsun

ÜNYENETHABER

ORMANLAR YOK OLURKEN GÖZLERİNİ YUMAN KİBAR,ARICILIĞA DESTEK VERDİ

ORMANLAR YOK OLURKEN GÖZLERİNİ YUMAN KİBAR,ARICILIĞA DESTEK VERDİ
25 Şubat 2023 - 0:07

Türkiye’nin en çok bal üretiminin gerçekleştirildiği Ordu’da arıcılığı geliştirmek ve organik bal üretimini desteklemek amacı ile sürdürülebilir gıda güvenliği ve erozyonun önlenmesi açısından 2012 yılında uygulamaya konulan bal ormanı maden ocakları tehlikesi altında yok ediliyor.

TÜRKİYE AYAĞA KALKTI BAŞKAN KİBAR 3 MAYMUNU OYNADI

Yıllardır Ordu-Fatsa’da zehir saçan siyanürlü maden için çevre dernekleri,sivil toplum kuruluşları, siyasiler ve vatandaşlar tepkilerini dile getirirken bazıları sessiz kalmaya devam etti.

Başlarını kuma gömerek halka ve hakka karşı siyaset yapmaya çalışan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar,bügün öyle bir protokole imza attı ki adeta bu kadarda olmaz dedirtdi.

Konuyla ilgili konuşan Türkiye Çevre ve İnsan Hakları Platform Başkanı Cihan Çakır, Fatsa’da ki yaşanan insanlık suçunu yıllardır dile getiriyoruz. Ordulu Çevre dernekleri,doğa severler , vatandaşlarımız gerek hukuki, gerekse sosyal birliktelik olarak  tepkilerini dile getirdiler. Fatsa’da ki doğa katliamı yurtta ses getirirken , halkın oyu ile o koltuklara oturan yöneticiler bunca olay karşısında 3 maymunu oynamayı tercih ettiler.

Bugün gelinen son noktada, kör,dilsiz ve sağır yöneticilerimiz arıcılığa sahip çıkmaya kalkıyorlar ki , toplum nezdinde gülünç duruma düşüyorlar.

ADETA VATANDAŞLA ALAY EDİLİYOR

Bal olması  için arının doğal hayatı ormanların katledilmemesi gerekirken, bunca yıl ormanlar madenler için talan edilmemiş gibi;

‘’FATSA BELEDİYESİ DOKAP’LA ARICILIKTA İSTİHDAMA KATKI SAĞLAMAK İÇİN PROTOKOL İMZALADI’’

‘’Fatsa belediyesinden arıcılığa destek ‘’ haberi benim gibi bir çok doğasever ile alay etmekten öte bir durum değildir.

Fatsa belediye başkanı ormanlar yok edilirken ne mücadele verdi ise çıksın açıklasın ki, bizde samimiyetine inanalım.

Arıcılıkta istihdama katkı sağlamak için öncelikle arının var olabileceği ormanların yaşaması gerçeğini herhalde kendisi biliyordur.

Üniversite mezunu ve Ziraat odası başkanlığı yapmış biz zat  bunu bilir düşüncesindeyim.

Aslında bu çerçevede bakıldığında yazılacak çok şey olmasına rağmen Türkiye Çevre ve İnsan Hakları Platformu olarak taktiri kamuoyuna bırakmak istiyoruz.Çünkü halkın topuzu ağır olur….

Son olarak ta ormanların kalmadığı bir şehirde başkan olan İbrahim Etem Kibar  soruyoruz, VİCDANINIZ RAHAT  MI?

 

İŞTE FATSA BELEDİYSİNİN HABERİ

FATSA BELEDİYESİ DOKAP’LA ARICILIKTA İSTİHDAMA KATKI SAĞLAMAK İÇİN PROTOKOL İMZALADI

Fatsa Belediyesi ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi  (DOKAP) arasında Apiterapi’de kullanılan arıcılık ürünlerinin çeşitlendirilerek kırsal kalkınmada istihdamın artırılması projesinin protokolü imzalandı.

Arıcılık ürünlerinin çeşitlendirilerek kırsal kalkınmada istihdamın artırılması projesinin protokolünü Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi  (DOKAP) Başkanımız Hakan Gültekin birlikte imzaladı.

AMAÇ ARICILIKTA İSTİHDAMIN ARTIRILMASI

İmzalanan protokolle ilgili açıklamada bulunan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi  (DOKAP) Başkanımız Hakan Gültekin ile Fatsa İlçe Tarım Müdürlüğü, Fatsa Ziraat Odası Başkanlığı ve Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü ortaklığıyla hayata geçirilecek olan “Apiterapide Kullanılan Arıcılık Ürünlerinin Çeşitlendirilerek Kırsal Kalkınmada İstihdamın Artırılması Projesi”nin protokolünü imzaladık. Proje sayesinde şehrimizde arıcılık yapan çiftçilerimizin ürettikleri ürünleri katma değeri yüksek, innovatif ürünler haline getirerek, üreticilerimize alternatif gelir kaynağı oluşturmayı hedefliyoruz. Şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” dedi .

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-