eskort samsun

ÜNYENETHABER

ADIGÜZEL “KIZILAY, KÖTÜ GÜN DOSTU DEĞİL AKP DOSTU”

ADIGÜZEL “KIZILAY, KÖTÜ GÜN DOSTU DEĞİL AKP DOSTU”
27 Şubat 2023 - 14:24

Ahbap Derneği’nin Kahramanmaraş depremleri sonrası depremzedelere hızlı bir şekilde tedarik etmek istediği çadırları özel üreticilerde bulamayınca Kızılay’dan satın alması tartışılmaya devam ediyor.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel yaptığı açıklamada “Kızılay, Kötü Gün Dostu Değil Akp Dostu” diyerek tepkisini dile getirdi;

“Biz Kızılay’ı kötü gün dostu bilirdik. Milletten topladığı bağışlarla oluşturduğu yardım malzemelerini ve çadırları bu kötü günlerde depremzede vatandaşlara ulaştırmak yerine özel firmalara satarak ticaretini yapmış. Kahramanmaraş’ta ve Adıyaman’da millet -16 derecede soğuktan donarken depolarında binlerce çadırı bekletmiş.

Bu olay Kızılay’ın ilk vukuatı da değil. Geçtiğimiz yıllarda da yandaş vakıf ve cemaatlere milletin gönderdiği paraları aktardığını biliyoruz. Yine Somali’ye 25 bin çadır hibe ettiğini Anadolu Ajansı’nın haberinden biliyoruz.

Bu hibeyi neden yaptı?

Çünkü AKP’ye yakın bazı şirketler Somali’de iş bağlantısı kursun diye. Somali’nin Mogadishu limanını AKP’ye çok yakın bir şirketin işlettiğini düşünürseniz durum çok daha iyi anlaşılır. Siz Kızılay’a kan bağışı yapıyorsunuz Kızılay bu kanları SGK üzerinden özel hastanelere ve diğer sağlık kuruluşlarına satıyor.

Haberiniz var mı?

Yani milletin canından kanından bağışladıklarını Kızılay bir ticaret metası olarak kullandığı gibi AKP’ye yakın şirketlere yandaş vakıflara aktarıyor. Kötü gün dostu zannettiğimiz Kızılay AKP ve AKP’ye yakın kuruluşlara dostluk yapıyor.”

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-