eskort samsun

ÜNYENETHABER

SİYASİLER,KIZILAYIN TİCARETHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNE SESSİZ KALMADILAR

SİYASİLER,KIZILAYIN TİCARETHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNE SESSİZ KALMADILAR
27 Şubat 2023 - 22:51

Ulusal gündemde de yer bulan “Kızılay’ın Ahbap ve Türk Eczacılar Birliği ne çadır satışı” ile ilgili haberler hakkında düşüncelerini sorduğumuz Ordulu siyasiler Ünye’nin tek televizyonu A52TV’ye açıklamalarda bulundular.Kızılay’ın yanlış ellerde olduğunu ve Ak parti tarafından ticarethaneye dönüştürüldüğü ifade edildi.

Ordulu siyasilerde,BBP Ordu İl Başkanı Durmuş Zor,İYİ Parti Ordu Milletvekili Aday Adayı Ekrem Şentürk,Deva Partisi Ordu İl Başkanı Erkan Türkmen ve Deva Partisi Ünye İlçe Başkanı İrfan Tosun açıklamalarda bulundu.

İŞTE GAZETEMİZE YAPILAN AÇIKLAMALAR

ZOR”TİCARETHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ”

BBP Ordu İl Başkanı Durmuş Zor”Deprem dönemi öncesinde Kızılay’ın çadır diktirip depoları dolduktan sonra,fazla üretimi satması doğrudur.Deprem anında ihtiyaç varken satışı anlamsız tartışma oluşturmaktan başka işe yaramamıştır.

Ülkemizin tarihi derinliği ve güvenirliliği olan bir çok kurumumuz;  Akp hükümetleri döneminde ticarethaneye dönüştürüldü”dedi.

ŞENTÜRK”KIZILAY RANT ARACI YAPILDI”

İYİ Parti Ordu Milletvekili Aday Adayı Ekrem Şentürk”Kızılay, haliyle yardım kuruluşu olmaktan çıkarılarak ; rant devşirme aracı haline getirildi ; Kızılay bunun en açık örneği sivil toplum önderliğinde kurulan insani yardım örgütleri öne çıkınca ; mevcut iktidarın hedef tahtası haline dönüştürdüler.

Görünen o ki mevcut iktidar para için her yolu mubah saymakta.Özetle tüm kurumlarımızın bu kirli ellerden kurtarmak elzemdir.Rabbim milletimize yardım eylesin”dedi.

TÜRKMEN”HESAP VERECEKLER”

Deva Partisi Ordu İl Başkanı Erkan Türkmen” Biz Kızılay’ı ihtiyacımız olduğunda yaralarımızı saracak mağduriyeti giderecek afet olduğunda insanlara sahip çıkacak bir kurum olarak biliyorduk. Meğer Kızılay bir şirketmiş, insanlar göçük altında can derdinde iken 2-3 gün boyunca insanlara yardıma koşamayan Afad  gibi Kızılay’da kötü yönetilmektedir.

Ahbap Kızılay’dan çadır istediğinde Kızılay çadırı satmak yerine ihtiyaç sahiplerine bedelsiz vermelidir. Efendim biz ihraç edeceğimiz çadırı sattık diyerek insanla dalga geçiyorlar. Bu tamamen Ahpap’ ın topladığı paraya göz dikmekten başka bir şey değildir.

Artık Haluk Levent’i neyle tehdit ettilerse , sen bizden çadıra bu topladığım paradan biz de paramızı alalım mantığıyla yapılan bir işlemdir. Yazıklar olsun hem  Afad’ın hem de Kızılay’ın liyakatsız ve beceriksiz yöneticilerini şiddetle kınıyorum.

Az kaldı yanlış yapanlar hesap verecekler

Ayrıca sayın Cumhurbaşkanı bugün Adıyamanda asrın itirafını yapmıştır. Sayın Cumhurbaşkanım sadece Adıyamanda sınıfta kalmadınız tam on ilde 2-3 gün boyunca insanlar göçük altında donarak öldüler.

Artık yeter ilk seçimde hem deprem bölgesinde hem de ekonomik enkazın altında kalan tüm Türkiye sizi sandığa gömecektir başka söze gerek yoktur’’dedi.

TOSUN ”HİÇ YAKIŞMADI”

 Deva Partisi Ünye İlçe Başkanı İrfan Tosun değerlendirmesinde “Anlatılanlar doğru ise, hiç yakışmadı “dedi. Deva partisi Ünye ilçe başkanı İrfan Tosun”Biz çocukken okullarda Kızılay’ın  sarı zarflarına harçlıklarımızı koyardık.Çokta mutlu olurduk. Yarı resmi olan Kızılay’a güvenimiz hep tamdı.

Ancak yaşadığımız bu büyük deprem felaketinde tek yürek olmuş bu milletin en içten duygularıyla desteklediği Kızılay’ın ihtiyaç anında elindeki mevcut çadırları ve gıdaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak yerine, yine aynı şekilde deprem zedelere yardım eden ve  halkın büyük desteğini alan Ahbap derneğine satması  milleti şok etti.

Bu millet Kızılay’a güvenmekle ona destek olmakla hatalı mı?  Bence  Kızılay böyle bir hata  yapmamalıydı. Tepkiler adeta çığ gibi. Bu millet Kızılay’ ın böyle birşey yapma iddiasını bile kabullenmekte zorlanıyor . İnşallah bir daha böyle bir şey yaşamayız. Çünkü şimdi bir olma zamanı. “dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-