eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÇAKIR “AK PARTİ YANLIŞ ADAMLARA MAKAM VERMENİN CEZASINI ÇEKİYOR”

ÇAKIR “AK PARTİ YANLIŞ ADAMLARA MAKAM VERMENİN CEZASINI ÇEKİYOR”
14 Nisan 2023 - 1:32

VEKİLLİK İSTEDİ BAŞKANLIKTA GİTTİ

Ünye’nin tek uydu kanalı A52 TV’de yayınlanan Seçime Doğru programına konuk olarak katılan Karadeniz Radyo Televizyon ve Gazeteciler Dernek Başkanı Cihan Çakır, milletvekilliği belirleme sürecinde Ak Parti’deki kaosu değerlendirdi.

 

Reise blöf yaptı altında kaldı

Çakır açıklamasında Ak Parti’de ki il başkanı Halit Tomakin ve yönetiminin milletvekili listelerindeki itiraz sürecinin perde arkasını kamuoyuyla paylaştı.

Başkan Çakır:

“Ak Parti listeleri açıklayınca İl Başkanı Halit Tomakin  listelere itiraz edip, birde yetmezmiş gibi kamuoyu üzerinden Genel Merkeze kafa tuttu. Hemen akabinde ise haddini bildiren Genel Merkez tarafından görevden alındı.

Ordu siyasetini bilmeyenler ilk bakışta Halit Tomakin’e hak verebilirler hatta seçim olumsuz bir şekilde sonuçlanınca bile ‘bak adam demişti’ söyleminde bulunabilirler.

Ama madalyonun arkası yüzü farklı.

Sayın Tomakin hiç ortada yokken kendini bir günde milletvekili adayı yapmış ve milletvekili listesine girmek için elinde geleni ardına koymamıştır. Listeye giremediğini gören Tomakin kamuoyundaki Tokat ve Trabzon menşeili milletvekili adaylarına olan tepkiyi kendi lehine çevirmeye çalıştı ve kullandı.

Ya tutarsa dedi evdeki hesap çarşıya uymadı.

Hatırlayalım Halit Tomakin tweetinde ne demişti;

“Yüzyılın seçimine yaklaşık bir ay kaldı. Aday listelerimiz Genel Merkez tarafından ilan edildi ancak İl Başkanı olarak bulunduğum şehirde sorumluluğu üzerinde taşıyan birisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza ancak buradan seslenme şansım var çünkü sesimiz ulaştırılmıyor.”

Bu cümleleri ile adeta alay konusu olan Tomakin  gerçek amacının   ise kendisinin Milletvekili yapılmayışını görüyoruz. Ayrıca Sayın Tomakin böyle yaparak ne kadar liyakatten, sadakatten ve parti ideolojisinden  uzak olduğunu da göstermiş oldu.

Kendisine iki dönem il başkanlığını verenleri sözüm ona tweet üzerinden Cumhurbaşkanı’na şikayet etmiş oldu. Yıllardan beri söylüyoruz, kamuoyu söylüyor, Tomakin’in Ak Parti’ye zarar verdiğini bilmeyen yok. Bunları söyleyerek yıllar yılar geçti ama doğruluğumuz geç de olsa ortaya çıktı.

Böyle bir hamle ile  Sayın Tomakin kendi kalesine giderayak son dakika golü attı.

Kısacası koltuk gitti öküz öldü ortaklık bitti dedi Tomakin .

Şimdi Sayın Tomakin’e soruyoruz,

Milletvekili listelerinden şikayetiniz gerçek ve samimi mi?

Yoksa listede adınız olsaydı yine bu açıklamayı yapar mıydınız?

Sizin cevabınızı bilmiyoruz ama kamuoyunun cevabı elbette ‘Susardı, konuşmazdı’ olurdu.

Buradan Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum, 4 yıl önce söz vermiştiniz. Vatandaşın nezdinde itibarı olan, sevilen sayılan, parmakla gösterilen insanları aday yapacaktınız, kibir kulelerini değil.

Hani bu söyleminiz ne oldu? Listeyi almadınız birçok başkan ve milletvekili size demediğini bırakmadı. Bunlardan birinin de Halit Tomakin olduğu ortaya çıktı. Şimdi burada kim kaybetti? Halka yukarıdan bakan, davanızı anlamayan insanlar yüzünden ülke kaybetti. Ve tahmin ediyorum ki bu tip insanlara makam verdiğiniz sürece sizde kaybedeceksiniz.

O yüzden bu  ekranlardan uyarıyorum, halka rağmen siyaset yapmayın. Halkın istediği adamları hakkettiği yerlere getirin. Getirin ki hem siz hem ülke kazansın.” Dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-