eskort samsun

ÜNYENETHABER

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e Tepki

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e Tepki
15 Nisan 2023 - 1:04

BASINA VE KAMUOYUNA

Siyasi iktidar, 20 yıldır yaptığının tersini seçim vaadi olarak sunup “mülakatı kaldıracağız” dese de, kamu yönetiminde adalet ve liyakata ne kadar uzak olduğunu bu seçim öncesinde de göstermiştir.

Kabine’deki 17 bakanın milletvekili adayı olacağının açıklanmasının ardından kamuoyunda yükselen “ne zaman istifa edecekler” sorusu havada kalmış, bakanlar hiç istifini bozmadan bakan sıfatlarının konforunu da kullanarak seçim çalışmalarına başlamıştır.

Birçok hukukçunun “atanmış kamu görevlileri aday olabilmek için istifa etmelidir; aksi Anayasa’ya aykırıdır” itirazları karşısında, kayıtsız kalınmıştır.

Bakanlık binalarında seçim vaatlerini açıklayan, AKP’li vekillerle bu binalarda toplantı organize edip basın karşısına geçen bakanların hukuk ve etik dışı davranışlarını, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir adım öteye taşımıştır.

Bakan Özer, milletvekili adayı olduğu Ordu’da Bakanlığı süresince yapılan MEB icraatlarını seçim kataloglarında kullanmaya başlamış. Bununla da yetinmemiş Ordu’ya 2023 yılı için planlanan eğitim yatırımlarını 1 milyar 305 milyon TL daha artırarak 1 milyar 796 milyona çıkardıklarını duyurmuştur.

Bakanlık göreviyle milletvekilliği adaylığının iç içe girdiği ve birbirine karıştığı bu manzara karşısında bizler şaşırmadık tabi. Ama manzarayı tamamlayan çalışma bugünkü bir ilkokul ziyaretinde gerçekleşmiştir.

Nasıl mı?

Sayın Bakanımızın Durugöl Şehit Bayram Gümüş İlkokulu ziyaretinde 40 kişilik mevcudu bulunan sınıflardan 5’er sıra ve 10’ar öğrenci sınıflardan çıkartılmış ve çocuklarımız okulun başka birimlerinde bekletilmiştir. Ayrıca Bakanın ziyaret edeceği bir sınıfta 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için yapılan süslemeler sökülmüştür.

Böylelikle, kalabalık sınıf görüntüsü vermeme adına sınıflardaki öğrenci mevcudu standartmış gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü de bu mizansenin parçası olmuştur.

Şimdi biz de Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER’e mi yoksa milletvekili adayı Mahmut ÖZER’e mi sorduğumuzdan emin olamadığımız bazı sorular sormak istiyoruz:

Soru 1: Bu çalışmaları Milli Eğitim Bakanı sıfatıyla mı yapıyorsunuz yoksa Ordu milletvekili adayı olarak seçim çalışmaları kapsamında mı yapıyorsunuz?

Soru 2: Durugöl Şehit Bayram Gümüş İlkokulunda, ziyaret ettiğiniz sınıflardan öğrenci alınarak sınıf mevcudunun 30’a düşürüldüğünden haberdar mısınız?

Soru 3: Depremzede yurttaşlarımız için Bursa’daki okullarda çadır üretiliyor(muş)gibi, Ordu Fatsa’daki Meslek lisesinde soba üretiliyor(muş) gibi ve de Durugöl İlkokulunda sınıf mevcudu 30(muş) gibi yapılan algı çalışmaları; bilginiz dahilinde milletvekilliği aday çalışması mıydı?

Soru 4: Bakanlığımıza bağlı okulları seçim bürosu, meslektaşlarımızı ve çocuklarımızı seçim malzemesi olarak mı görüyorsunuz?

Sizi istifaya etmeye ve milletvekilliği çalışmalarınızı Ordu’daki diğer adaylar gibi yapmaya davet ediyoruz.

 

Eğitim İş Ordu Şubesi

Yönetim Kurulu

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-