eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Üretici Yoksa, Bir Başka Tarafta Üretenlerin Mahkumu Olursunuz”

“Üretici Yoksa, Bir Başka Tarafta Üretenlerin Mahkumu Olursunuz”
20 Nisan 2023 - 2:15

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye’nin uydudan yayın yapan tek televizyonu A52 TV ve en çok okunan haber sitesi Ünyenethaber kameralarına tarım alanı ile çiftçileri yakından ilgilendirecek açıklamalarda bulundu.

Tarımsal faaliyetlerin canlandığı bu günlerde çiftçilere verilen destekler ile ilgili bilgilendirme yapan Başkan Sarıkahraman, alan bazlı desteğin artması gerektiğini dile getirdi.

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesinde siyasilerin tarım ve fındık ile ilgili vaatlerini de değerlendiren Sarıkahraman, “herhangi bir siyasi partiye yandaş, hükümet edenlere de karşıdaş değiliz” dedi.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman konu ile ilgili açıklamasında;

Alan Bazlı Destek 10 Yıldır 170 Lira

Tarım Bakanlığımızın bugünlerde vermiş olduğu destek, makine, ekipman ve hibe kapsamında olan projeler açıklandı. %40 gibi bir hibe veriliyor ve vatandaş ile bayiler de bunun hazırlıklarını yapıyor. Ayrıca alan bazlı gelir desteği verildi. Bu destek de yaklaşık 10 yıldır 170 Lira olarak veriliyor. Bu desteğin artması gerekiyordu ve keşke artsaydı ancak artmadı. Tarımın diğer alanlarında da her yöreye göre havza bazlı olarak devam ediyor.

Vaatler Yüreğimizi Okşuyor

Siyasilerin vaatleri yüreğimizi okşuyor. Bir siyasetçimiz fındık taban fiyatının 4 Dolar olması gerektiğini söylemişti. Bizler de bu fiyatları söylüyoruz çünkü olması gereken fiyat odur. Fındık bu sene 60-63 Liraları bulmuştu ancak TMO’nun satışı ve ülkemizdeki deprem felaketi gibi Dünya’da yaşanılan olaylar fındığı düşürdü. Bu 60-63 Lira taban fiyatın Eylül ayı başında olmasını bekliyorduk. Eğer o fiyatlar olsaydı bugün 4 Dolar seviyelerine kendiliğinden gelecekti.

Üretici Yoksa, Bir Başka Tarafta Üretenlerin Mahkumu Olursunuz

Türkiye bir enflasyon ülkesidir. Özellikle çiftçiler tarım alanında enflasyona yenik düşmektedir. Bunları söylerken de herhangi bir siyasi partiye yandaş, hükümet edenlere karşıdaş olmuyoruz. Üretici yoksa bir başka tarafta üretenlerin mahkumu olursunuz. Türkiye bir tarım ülkesidir. Türkiye’de verimli topraklar vardır. Bu topraklardan biz bereket fışkırtamazsak görüldüğü gibi buğdayı savaş içinde olan Ukrayna’dan, eğer tarım ülkesinde bazı değerlerin farkında değilseniz angus hayvanları getirirsiniz. Tarıma verilen destekler boşa gitmez, kesinlikle karşılığını bulur. Ülke insanı da refaha ve rahata ulaşır.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-