eskort samsun

ÜNYENETHABER

UNİPORT AVM Kütüphanesi Açıldı

UNİPORT AVM Kütüphanesi Açıldı
30 Nisan 2023 - 23:06
UNİPORT AVM Kütüphanesi Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Ordu Valisi Tuncay Sonel ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Aldemir’in katıldığı törenle açıldı.

UNİPORT AVM’nin teras katında hazırlanan kütüphane Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan,  Ordu Valisi Tuncay Sonel ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı  Ahmet Aldemir’in katıldığı törenle okurların hizmetine açıldı.

Bakan Yardımcısı Demircan: “Bilgi çağında, teknoloji çağında, tasarlama çağında, hayal kurma çağında kitapla buluşmadan çocuklarımızın ufkunu açmamız mümkün değil. Evlatlarımız hayal edecek, tasarlayacak ve yapacak” dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Ordu’nun Ünye ilçesinde UNİPORT AVM’nin teras katında Ünye Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılan kütüphanenin açılışını yaptı.

-“Bizim milletimiz budur, bizim kültürümüz budur, bizim devletimiz budur”-

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşma yapan Demircan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin ardından Ordu Valisi Tuncay Sonel’le birlikte Adıyaman’da hizmet verdiklerini hatırlatarak, “Orada aşkla vatandaşımızın yarasını sardık. Bu samimi duygularla yapıldı. İşte bizim milletimiz budur, bizim kültürümüz budur, bizim devletimiz budur. Allah devletimize zeval vermesin. Hizmet eden başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, herkesten razı olsun.” dedi.

Depremin ardından bölgenin yaralarının sarıldığını ifade eden Bakan Yardımcısı Demircan, “Şunu söylemek lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız sürekli bir şey söyler; ‘Eser ve hizmet siyaseti’ der. Eser ve hizmet siyaseti. Recep Tayyip Erdoğan olmazsa bunlar olmaz, yürümez böyle. Bunu bir vatandaş olarak söylüyorum. Böyle bir çalışma, böyle bir zemin, böyle bir gayret. O, devletimizin başı. Onun için 14 Mayıs’a giderken, yani Sayın Valim bu kadarını da söylemek lazım yani, evet kütüphane açılışındayız ama hakkı teslim etmek lazım. Cenabı Allah başımızda daim eylesin, inşallah iyi hizmetlerin de ardı arkası gelmeye devam etsin.” diye konuştu.

-“Okumak ve yazmak ikisi birlikte tefekkürdür, düşünmektir” –

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, okumak ve yazmanın ikisinin birlikte tefekkür olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Kütüphanedeyiz, çok güzel bir söz var. Deriz ki; okumak yazmak, bir de yazmak çizmek deriz. Ben her kütüphane açılırken bunu anlatıyorum. Okumak yazmak ne demek biliyor musunuz? Okumak, düşünmeye başlamaktır. İnsan çevresine bakar düşünür, bir binaya bakar düşünür, birinin kıyafetine bakar düşünür, düşünür. İnsan düşünür. Eğer düşündüklerini yazmaya başlarsa içselleştirmeye başladı, öğrenmeye başladı demektir. Geçmişte büyüklerimiz buna tefekkür diyorlar. Yani okumak ve yazmak ikisi birlikte tefekkürdür, düşünmektir.”

-“Okumak, yazmak tefekkür, yazmak ve çizmek tasavvur” –

Gençlere düşüncelerini yazmaları tavsiyesinde bulunan Bakan Yardımcısı Demircan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sonra bir şey daha var. Yazmak çizmek denir. Eğer bir şeyi okuyup düşünmeye başladıysanız, tabi okumaya başladığınızda, düşünmeye başladığınızda bu merak ettiklerinizi annenize babanıza sorarsınız, yetmez. Öğretmeninize sorarsınız, yine yetmez. Geleceğiniz yer kitaplar. Oradan öğreneceksiniz. Sonra yazarak içselleştireceksiniz. Gençler, kardeşlerime söylüyorum. Düşüncelerinizi yazın ki; zihninizde kalıcı olsun. Bir de yazmak çizmek var. Öğrendiniz. Tasarlayacaksınız onu, çizeceksiniz.  Yani elbise modeli çizeceksiniz. Yani yemek tasarlayacaksınız. Masa örtüsü tasarlayacaksınız. İHA tasarlayacaksınız, SİHA tasarlayacaksınız, TOBB tasarlayacaksınız. Yazmak ve çizmeye büyüklerimiz tasavvur diyor. Okumak, yazmak tefekkür, yazmak ve çizmek tasavvur. Öğrendiğinizi çizmeden şekillendiremezsiniz zihninizde.”

-“Bu ülke 20 yıldır bir hayal kurdu, onu tasarladı ve gerçekleştiriyor” –

Bakan Yardımcısı Demircan, Türkiye’de 20 yıldır bir hayla kurulduğunu, onun tasarlanıp gerçekleştirildiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Çok önemli bir tane müzeye gitmiştim. Müzede teknoloji müzesiydi bu. O müzenin kapısında üç kelimelik bir söz gördüm, çok hoşuma gitti. Diyor ki; hayal et, tasarla ve yap. İnsan önce hayal eder, tefekkür eder, okur bakar etrafına yazar bir hayal eder. Sonra yazarçizer tasarlar, sonra onları yapar. Bakın Türkiye’de yollar, köprüler, hastaneler, İHA’lar, SİHA’lar, Kızıl Elmalar, neler yapıldı? Bir hayal kuruldu, sonra bunlar tasarlandı, sonra yapılıyor. Fakat farkındaysanız eş zamanlı olarak okullarımız, üniversitelerimiz, kütüphanelerimiz, tarihi mekanlarımız ve eylemlerimiz hepsi birlikte gerçekleşiyor. Demek ki, bu ülke 20 yıldır bir hayal kurdu, onu tasarladı ve gerçekleştiriyor. Ve bu her alanda oluyor. Hiçbiri de tesadüf değil ama şu gerçek ki, hayal etmek için önce kitapla buluşmak gerekiyor.”

AVM’lerde kütüphane hizmetinin önemli olduğunu ifade eden Demircan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“AVM’ler şöyle önemli, bir kere şehirde müstakil kütüphane olmadan asla olmaz. Olması lazım. Ama gençlerimiz her an her yerde ders çalışabiliyor. AVM’ler zaten ailelerin geldiği yerler, AVM’lerde sinema var, kitapçı var, sosyal mekanlar var, o halde kütüphane olmazsa, hele bir de böyle güzel bir manzara varsa kesin olması lazım. Biz Türkiye’de birçok AVM’de bunlar ufak ufak yapılıyor. Bana göre bütün AVM’ler zorunlu olarak en az böyle 500-600 metre kütüphane yapmalı, çocuklarımız orada geldiğinde kitap okumalı, ders çalışmalı, ailesi orada alışveriş yapıyorken ve hazır mekanlar bunlar şehrin merkezinde. Elbette yetmez, elbette daha büyüğü lazım, elbette her yerde olması lazım. Bilgi çağında, teknoloji çağında, tasarlama çağında, hayal kurma çağında kitapla buluşmadan çocuklarımızın ufkunu açmamız mümkün değil. Evlatlarımız hayal edecek, tasarlayacak ve yapacak. Kendisi için, vatandaşımız için. Şimdi mesela Selçuk Bayraktar, hepimiz seviyoruz değil mi? Ailesinden, annesinden, babasından Allah razı olsun. Ne yaptı? Yaptığı şeyi ne yaptıysa memleketi için yaptı. Öyle mi? Gurur verici. Belki bu yavrulardan işte bir hayal kurulacak, bir şey tasarlayacak ve yapacak. Ve hep birlikte onlardan Ünyeliler olarak gurur duyacağız.  AVM kütüphanemiz hayırlı uğurlu olsun diyorum. Darısı  müstakil Kültür Merkezimizin içindeki kütüphaneyi açacağımız güne.”

 

Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Bugün Ünye için güzel bir gün. Böyle bir AVM’de, böyle güzel bir manzarada, eşsiz doğal güzelliğe sahip manzarada kütüphaneyi açacağız ve yanımızda çok değerli Bakan Yardımcımız ve heyeti var. Kendilerine Ünye ve Ordu adına hoş geldiniz diyorum. İnşallah bizim bütün umudumuz çocuklarımız ve gençlerimiz. Kitap en iyi dosttur diyoruz. Çocuklarımız kitap okursa güçlü ve bilgili olur. Kitap okuyan çocuklarımız üniversite sınavlarında da başarılı oluyor. Biz bunu gördük. Çok güzel bir mekan, başta çok değerli Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Ünye Belediyemize, emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “2021 yılının sonuydu. Ünye Kefelihan diye tabir ettiğimiz tarihi bir binamız vardı. Bunu nasıl restore ederiz, nasıl hayata kazandırabiliriz diye yola çıktığımızda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ilgili Bakan Yardımcımızın destekleri ile ve Genel Müdür Yardımcımızın destekleri ile ilçe standardında tek olan çocuk ve bebek kütüphanesi yapılmak üzere yola çıktık. İnşaatı devam ediyor. İnşallah yıl sonu itibari ile onun da kurdelesini hep birlikte keseriz. Bu çalışmamaları yürütürken Bakanımızın AVM kütüphanelerini çok önemsediğini duymuştuk. Bizim de burada bir alanımız vardı, metrekaresi yetmiyordu. Dediler ki Bakan Yardımcımıza ulaşırsanız size destek verir, belediyecinin halinden anlayan birisidir dediler. Kendilerine arz ettim ne demek dediler ve Ünye’ye bu güzel aynı zamanda lokasyon olarak da çok ta uygun olan bir alanda gençlerimizin okuma alışkanlığını artırmak, okumayı sevdirmek ve kitaba daha da kolay ulaşmasını sağlamak adına bu tesisi bugün ki haline getirdik. Bu mutluluğu ve heyecanı bizlere yaşatan Bakanımıza, Genel Müdür Yardımcımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Bakan Yardımcısı Demircan, kütüphanenin açılış kurdelesini Ordu Valisi Tuncay Sonel, Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Aldemir,  Ünye Kaymakamı Ayhan Işık,  Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, AK Parti Ordu Milletvekili adayı Mustafa Hamarat, AK Parti Ünye ilçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Neşe Akgül Tiyaloğlu ve çocuklarla birlikte kesti.

Kurdele kesiminin ardından Bakan Yardımcısı Demircan, beraberindekilerle birlikte kütüphaneyi gezdi, çocuklara kitap ve oyuncak hediye etti.

Kütüphanenin ardından AVM’de de vatandaşlar sohbet eden Demircan, gençlerle selfi çekinerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-