eskort samsun

ÜNYENETHABER

Bu Yükselişin Sonu Play Off Olmalıydı

Bu Yükselişin Sonu Play Off Olmalıydı
01 Mayıs 2023 - 12:41

TFF Kadınlar 1.Lig 26.Hafta maçında deplasmanda Samsun İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarı Spor’u deplasmanda 4-1 mağlup ederek sezonu 7. Sırada tamamlayan Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı Teknik Sorumlusu Muhammet Kışla, takımının her yönüyle play offş oynamayı hak ettiğini ancak bir takım dış etkenlerin bu başarının önünü kestiğini söyledi.

Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı Teknik Sorumlusu Muhammet Kışla, Samsun deplasmanında elde edilen galibiyeti ve play off oynayamamalarının gerekçelerini basına yazılı şekilde açıkladı. Kışla açıklamasında, Samsun’da oynanan maçta rakiplerinin sahaya eksik çıktığını, buna rağmen genç ve yetenekli oyunculardan kurulu İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarı Spor’un özellikle ikinci yarıda kendilerini zorladıklarını söyledi.

“Son maçımız her iki takım açısından prestij maçıydı. Amacımız sezonun kapanışını 3 puanla yapmaktı. İlk yarıda üstün oynayan ve çok sayıda gol pozisyonuna giren takımımız bunlardan 3 tanesini gole çevirdi. İlk yarı fark çok daha fazla olabilirdi, her oyuncumuz kendi adına skor tabelasına katkı sağlama yoluna gidince biraz takım oyunundan koptuk. İkinci yarıda rakibimizin bir direnci söz konusu oldu. Hatta kalemizde gol de gördük. İlk yarıda atılan 3 golün rehaveti bunda etkili oldu. İkinci yarıda da girdiğimiz gol pozisyonlarını değerlendiremedik. Ancak bir gol daha atabildik ve maçı kazandık. Amacımız zaten kazanmaktı, bunu elde ettik, çok farklı kazanmak gibi bir niyetimiz de yoktu esasında. Oyuncularımı gerek bu maçta gerek de geride kalan maçlarımızda gösterdikleri üstün gayretleri nedeniyle tebrik ediyorum.

Bize Engel Olundu

Hakikaten ligin ikinci yarısına damga vurduk. Özellikle son oynadığımız maçlarda takım performansı çok üst seviyelerdeydi. Bunu en son şampiyon Beylerbeyi maçında gösterdik. O maçta şampiyona karşı çok iyi mücadele etmiştik. Maç 1-1 iken kaçırdığımız çok net fırsatlar oldu. Bunlardan bir tanesini biz atsak maçı kazanacaktık. Ama olmadı. Kazanamasak bile takım halinde iyi bir futbol ortaya koymuştuk. Onun hemen öncesinde berabere biten Denizli Horozkentspor maçında da çok iyi oynamıştık. Daha öncesinde ise Giresun Sanayispor maçında oyunu hücumsal anlamda çok yönlü oynamıştık. Son haftalardaki bu oyunsal üstünlük play of maçlarında da devam edecekti, herkesin çekindiği bir takım olmuştuk ne yazık ki play of oynama şansımız elimizden alındı. Bize engel olundu. Bunun bir tarafında TFF var, diğer tarafında ise bizi tehdit olarak gören, bizden çekinenlerin son anda birbirlerine maç vermeleri gibi onların stratejisini hizmet eden durumlar var.

Bizi Bu Mücadelede Devre Dışı Bıraktılar

TFF’nin hatalı yurtdışı transfer onayı yüzünden bizim için çok önemli iki yabancı oyuncumuzu son maçlarımızda oynatamadık. Bunun sorumlusu TFF Kadın Futbol Birimi. Buradan yaşadığımız kayıplar, son Denizli deplasmanında hakemlerin yaptıkları ortada. Maçın canlı yayını var ama kimsenin utanması yok. İsteyen izleyebilir, o günde söyledik bugün de söylüyorum Ünye için oynamak, Ünye adına mücadele vermek ne kadar zormuş. Play oynamak bize Süper Ligin kapısına açacaktı. Yükselen grafiğimiz herkesi korkutmuş olacak ki, bizi bu mücadelede devre dışı bıraktılar. Kulübümüzün başlattığı hukuki sürecin neticesi umut verici. Çünkü takımımıza karşı yapılmış ortada büyük bir hata var. Bunun hata olduğunu biz demiyoruz, herkes kabul ediyor. Neticeyi hep birlikte göreceğiz. ”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-