eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Patates ve Soğanda Yüksek Rekolte Fiyatları Düşürecek”

“Patates ve Soğanda Yüksek Rekolte Fiyatları Düşürecek”
02 Mayıs 2023 - 3:44

Ordulu pazar esnafı Serkan Polat, önümüzdeki dönemde patates ve soğanın ucuzlayacağını açıkladı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın, nisanda fiyatı en fazla artan ürünün markette ve üreticide patates olduğunu açıklaması üzerine konuştuğumuz Ordulu patates soğan satıcısı Serkan Polat, patates ve soğanda bu sene üretimin önceki senelere göre fazla olduğunu söyledi.

“Patates ve soğanda rekolte iyi”

Bu sene patates ve soğanda mahsülün bol olduğunu açıklayan Polat, “Taze soğan tezgahlara geldi. Soğanda bu sene çok fazla ekim oldu. Mahsül bol ve fiyatların çok düşeceğini düşünüyoruz. Ordu’da şuanda patates 10 lira, soğan da 22.50 TL. Ürün arttıkça fiyat da düşecektir. Patateste rekoltenin çok iyi olduğu söyleniyor” dedi.

“Herkes rahatça yiyebilecek”

Vatandaşın rahatça patates ve soğan yiyebileceğini söyleyen Polat, “Vatandaşlar fiyatlardan dolayı patates ve soğanı kilo işi alıyorlardı. Ancak şimdi ucuzlayınca vatandaşlarda çuval çuval alabilirler. Patates ve soğanda bu sene bolluk var. Herkes rahatça yiyebilecek” diyerek açıkladı.

Nisan ayının şampiyonu patates

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisanda üretici ile market arasındaki fiyat farklılıkları ve girdi fiyatlarında yaşanan değişimlere ilişkin açıklamada bulundu. Nisan’da markette 36 ürünün 23’ünde fiyat artışı, 13’ünde fiyat düşüşü görüldüğünü kaydeden Bayraktar, “Markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 41,9 ile patates oldu. Patatesteki fiyat artışını yüzde 24,9 ile havuç, yüzde 18,7 ile kuru soğan, yüzde 11,5 ile dana eti, yüzde 11,2 ile kuzu eti takip etti. Markette fiyatı en çok azalan ürün ise yüzde 26 ile kabak oldu. Kabaktaki fiyat düşüşünü yüzde 19,2 ile yeşil soğan, yüzde 18,4 ile kırmızı mercimek, yüzde 11,7 ile salatalık izledi” ifadelerini kullandı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-