eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kruvaziyerimize Göz Diktiler

Kruvaziyerimize Göz Diktiler
02 Mayıs 2023 - 3:40

Ordu’nun turizmine çok katkısı olacak bir projeden bahseden Ordu Tanıtım Kulübü Derneği (ORTAK) Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Tosunoğlu, Altınordu merkezde bulunan limanın kruvaziyer limanı olması gerektiğini açıklarken, Ünye’yi gözü götürmedi.

Ünye limanı kruvaziyerlere uygun değil

Ünye Limanı’nın cruise gemileri için uygun bir liman olmadığını açıklayan Tosunoğlu, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye Limanı’nı hazırladı. Ancak Ünye Limanı cruise gemileri için uygun bir liman değildir. Çünkü Ordu merkez ile Ünye arasında mesafe çok. 1,5 saatte gemi yolculuğu yapmış insanları bir saatte oradan merkeze kadar getiriyorsunuz ve sonrasında Ordu’yu dolaştırıyorsunuz. Halbuki kolaylık var. Altınordu’da merkez iskele uzatılırsa cruise gemileri Ordu’ya direk gelebilirler. İnsanlar yürüyerek rahat gezme ve alışveriş yapma imkanı bulurlar. Ayrıca konteyner gemilerinin yanaştığı bir limana cruise gemilerinin yanaşması da uygun olmuyor” ifadelerini kullandı.

Ordu İçin Çalışıyor

Ordu’nun Kruvaziyer Turizmi’nden pay alması gerektiğini açıklayan Arzu Tosunoğlu, bu turizmi Ordu’ya kazandırmak için çok çaba sarf ettiğini belirtti.

10 yıldan beri Kruvaziyer Turizmi’ni gündeme taşıdığına dikkat çeken Tosunoğlu, “Yaklaşık 10 yıldan beri bu anlamda Kruvaziyer turizminin Ordu’da yer almasıyla ilgili çok çaba sarf ettim. Ben Ordu merkezde liman projesini gündeme getirmiştim. Altınordu’da Merkez iskelenin uzatılarak bir kruvaziyer liman oluşturulması ile ilgiliydi. Yani merkez iskeleye uğrayan bir kruvaziyer gemi ekonomik anlamda esnafımızı da kalkındıracak. Geliri yüksek insanların şehir merkezinde alışveriş yapmaları, esnafımıza uğramaları ekonomik anlamda da bize bir gelir getirecekti” dedi.

 

Soçi Ordu arasında seferler yapılıyor

Kurvaziyer Turizmi adına Soçi Ordu arasında ilk seferlerin yapıldığını hatırlatan Tosunoğlu, “Son gelişmeleri konuşacak olursak 2022’nin Aralık ayında Soçi Ordu arasında kruvaziyer gemilerinin gelişi için bir talep oluştu. Çünkü bu zamana kadar Ordu’ya kruvaziyer gemileri uğrayamıyorlardı. Geçtiğimiz Aralık ayında Soçi Ordu arasında kruvaziyer turizmi talebi oluştu. Ünye’deki Liman Cruise gemilerinin yanaşacağı şekilde uzatıldı ve orada bir yer oluşturuldu. İnsanların gemiden inişleri ve kalkışlarıyla ilgili ayarlamalar yapıldı. Kruvaziyer turizmi bu şekilde başladı ve sürüyor” diyerek ifade etti.

 

Mavi rotaya hazır değiliz

Ordu’nun Kruvaziyer Turizmi için hazırlıklı olmadığını belirten Tosunoğlu, “İstanbul Galataport yapıldıktan sonra Galataport’a giren bütün yurt dışı cruise gemileri Karadeniz Bölgesi’ne mavi rota şeklinde geçiş yapacaklardı. Biz buna hazırlıklı olmalıydık. Misafir kapıya dayandı ve bizim hazırlığımız olmadı” dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-