eskort samsun

ÜNYENETHABER

VEKALETLE KURBAN KESİMİ BAŞVURUSU SÜRÜYOR

VEKALETLE KURBAN KESİMİ BAŞVURUSU SÜRÜYOR
01 Haziran 2023 - 16:25

Türkiye Diyanet Vakfı Ünye Şube Temsilcisi Nurullah Duman, Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile 30 yıldır Vekalet yolu ile kurban programı düzenlediğini söyledi.

Kurban ibadetinin önemine vurgu yapan Türkiye Diyanet Vakfı Ünye Şube Temsilcisi Nurullah Duman, 2023 yılı Vekalet yolu ile kurban programı için son başvuru tarihinin 28 Haziran olduğunu belirtti. 

Vatandaşlar, Ünye Müftülüğü’ne, Türkiye Diyanet Vakfı Ünye Şubesine, Ünye Cumhuriyet Meydanı ve Büyük Cami karşısına kurulacak olan stantlara müracaat edebilirler. 

Türkiye Diyanet Vakfı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ile 30 yıldır Vekaletle Kurban Programı düzenlediğini ve kesilen kurbanları yurtiçinin yanı sıra Dünya’nın dört bir yanındaki mağdur ve mazlumlara ulaştırdıklarına vurgu yapan Nurullah Duman şunları söyledi;

“Türkiye Diyanet Vakfı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ile 30 yıldır mazlum ve mağdur coğrafyalar için Vekaletle Kurban kesim programı düzenliyoruz. Vakfımıza emanet ettiğiniz kurbanlar İslami usullere uygun şekilde kesilerek, ülkemizde ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarından savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelerden, bir Müslüman’ın selamına muhtaç bölgelere kadar Dünya’nın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.” dedi.

TDV ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2023 Vekaletle Kurban programı ile ilgili bilgi veren Duman, “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla düzenlediğimiz 2023 yılı Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu kapsamında Vakfımıza emanet edilen kurbanları yurtiçinde 81 il ve ilçe merkezinde, yurtdışında ise yoksulluk ve krizlerin yoğun yaşandığı Afganistan, Suriye, Irak, Filistin ve Arakan başta olmak üzere Afrika, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya, Uzakdoğu ve Güney Amerika’nın da aralarında bulunduğu 149 ülkesinde keserek hayırseverlerimizin emanetlerini kardeşlerimize ulaştırıyoruz.” dedi.

Vekalet yolu ile Kurban programı için son başvuru tarihinin 28 Haziran olduğunu belirten Duman açıklamasında şunları kaydetti, “2023 Vekalet yolu ile kurban programında yurt için bir hisse kurban bedeli 5 bin 950 TL yurtdışı ise 2 bin 750 TL olarak belirlenmiş olup Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ile düzenlenen Vekaletle Kurban programına katılmak isteyen vatandaşlarımız Ünye Müftülüğü’ne, Türkiye Diyanet Vakfı Ünye Şubesine, Ünye Cumhuriyet Meydanı ve Büyük Cami karşısına kurulacak olan stantlara müracaat edebilirler. Ayrıca PTT anlaşmalı bankalar, Mobil Bağış uygulaması ve internet üzerinden online bağışta bulunabilirler.”

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-