eskort samsun

ÜNYENETHABER

“FUAR ALANI ORDU’YU TURİZM ANLAMINDA AYAĞA KALDIRACAKTIR”

“FUAR ALANI ORDU’YU TURİZM ANLAMINDA AYAĞA KALDIRACAKTIR”
05 Haziran 2023 - 17:08

Ordu’nun acilen fuar alanına ihtiyacı olduğunu söyleyen Ordu Stadyum Turizm İşletme Sahibi Ali Aydın, fuar alanının Ordu’yu turizm anlamında ayağa kaldıracağını açıkladı.

Ordu’nun turizmde iyi bir ivme yakaladığını söyleyen Ordu Stadyum Turizm İşletme Sahibi Ali Aydın, Ordu’da yerleşmeye başlayan toplantı kültürünün canlanması için acilen fuar alanına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

 

“Ciddi Bir İvme Yakaladık”

Ciddi bir fuar alanına ihtiyaç olduğunu belirten Aydın, “Şuanda Havalimanı ile turizmde Ordu olarak ciddi bir ivme yakaladık ve Ordu’ya toplantı kültürü de yerleşmeye başladı ama turizm sektörü olarak Ordu’nun en büyük eksiği fuar alanıdır. Ordu’ya toplantı kültürünün gelmesi, otel zincirlerinin gelmesi ve yatak kapasitelerinin artması sonucu ciddi bir fuar alanına ihtiyacımız var” dedi.

 

“Fuar Alanı İçin Adeta Biçilmiş Kaftan”

Gülyalı ilçesinde fuar alanı olabilecek yerlerin bulunduğunu ifade eden Aydın, “Fuar alanını yaptığımız zaman Ordu ilindeki otel sayısında yaz kış ortalaması %80-85’lerde olacak. Gülyalı ilçesinde Turnasuyu Mahallesi’nde çok güzel fuar alanı olabilecek yerler var. Hatta Turnasuyu Mahallesi’ndeki YİBO okulu fuar alanı için adeta biçilmiş kaftan. Burayı ciddi yatırımcılarla yap-işlet-devret modeliyle çok güzel bir fuar alanı olur” diyerek açıkladı.

 

“Ordu’yu Kimse Tutamaz”

Turizmde Ordu’yu kurtaracak bir yatırım olacağını sözlerine ekleyen Aydın, “Fuar alanı, Ordu’nun bundan sonraki belki 100 yılını kurtaracak bir yatırım olur. Bir baktığın zaman ÇAMSAN, Soya ve Sagra fabrikaları var. Fındık fabrikaları bu ilin lokomotifi ama turizm özellikle böyle bir yatırım yapılır ise Ordu’yu kimse tutamaz” dedi.

 

“ Sefer Sayısı Problemi de Ortadan Kalkar”

Havalimanındaki sefer sayısı probleminin de ortadan kalkacağını açıklayan Aydın, “Fuar alanı yapıldığı takdirde Ordu Giresun Havalimanı’ndaki sefer sayıları problemi de ortadan kalkacaktır. Havalimanından birçok şehre ve ülkeye seferler düzenlenecektir. Çünkü talep oldukça arz da olacaktır. Bu da bizim hem hayat standardımızı yukarıya çekecek hem de ilimizdeki ekonomiyi çok olumlu bir şekilde etkileyecek. Ondan dolayı da böylesine yatırımlar hemen acilen hızlı bir şekilde yapılmalı” ifadelerini kullandı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-