eskort samsun

ÜNYENETHABER

”Ünye’yi il yapabilmek için mücadele veriyoruz”

”Ünye’yi il yapabilmek için mücadele veriyoruz”
05 Temmuz 2023 - 2:16

Ünye’nin uydu’dan yayın yapan tek kanalı a52 tv’nin Son Nokta program konuğu Mhp Ünye İlçe Başkanı Murtaza Hacıimamoğlu oldu. Murtaza Hacıimamoğlu ”Ünye’nin il olması noktasında taşın altına elimi değil, gövdemi koyarım”dedi.

Murtaza Hacıimamoğlu”TÜİK il olmaya aday ilçeler konusunda Ünye’yi de gösterdi. Ancak daha öncesinde de bu bizim seçim beyannemizin içinde mevcut olan ve liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin Türkiye’nin 100. Yılında 100 il, 1000 ilçe söylemiyle süslenen bir beyanattı.

Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli en son grup toplantısındaki konuşmasında da bu söylemini yinelemiş oldu. Bizler de MHP Ünye İlçe Başkanlığı olarak Genel Merkezimize ziyaret gerçekleştirip, TÜİK verilerini sunarak Ünye’nin il olma arzusunu kendilerine ilettik. Sadece genel merkezimizin üst kademe yöneticilerine değil, Ordu ilimize sınır illerin milletvekilleriyle de görüşmeler gerçekleştirdik. Olumlu söylemlerle şehrimize geri döndük.

Hükümet bu söylemi faaliyete geçirdiği taktirde, bizler gibi onların da mücadele edileceğini, kendilerine sorulduğu takdirde bu konuya olur verecekleri noktasında bana söz verdiler. Bizler Ünye’yi il yapabilmek için mücadele vereceğiz. Tek gündemimiz budur. Bütün vatandaşlarımız bizlere desteklerini esirgemesinler. STK’larımızla da Sancakbeyliğinden vilayete temalı bir platform oluşturulmuştu. Ben onlara da çok teşekkür ediyorum.

Ben kendi partimden ve eylemlerinden sorumluyum. Bana verilen bu görev dahilinde Ünye ve Ünyelilerin menfaatleri için çalışıyorum. Hizmet noktasında, eksiklik noktasında ve Ünye’nin il olması noktasında taşın altına elimi değil, gövdemi koyarım.

TÜİK il olmaya aday ilçeleri göstermiş ve şehrimiz bunun içindedir. Gerekli araştırmalar ve kriterler yapılarak bu sonuç belirlenmiştir. Bunların içinde Fatsa yoktur. Ancak yarın siyasi akıl, üst akıl ne der orasını biz bilemeyiz. Bizim mücadele edeceğimiz, önceliğimiz Ünye’dir. Ünye ve Fatsa birleştirilip, adı Canik olarak bir il oluşturmak da siyasi büyüklerin vereceği bir karardır. Bizim vereceğimiz bir karar değildir. Bizler Ünye’mizin il olması için mücadele vereceğiz. Önceliğimiz her zaman budur.

Bizim il olmak istiyoruz söylemlerimiz kimseyi kırmasın, gücendirmesin. Bizim bu haklı, hukuki, etik isteğimizdir. Bu mücadelemiz hiçbir ilçemizi gücendirmesin. Biz bunu asla istemeyiz. Ama TÜİK verilerine göre de il olmaya aday ilçelerden bir tanesiyiz. Bu bir gerçektir. İlçelerimiz kırılacak diye mücadele etmeyelim mi, suskun mu kalalım? Ben bunu göz ardı edemem, bu mücadeleyi veririm.

Ünye il olduğu takdirde ilçeler noktasında elbette çalışmalar yapılacaktır. Nasıl Ünye’yi il yapmak için mücadele veriyorsam, ilçelerimiz için de mücadele edeceğim. Ne koltuk kaygısı, ne de makam, mevki hevesimiz var. Tek gayemiz Ünye’dir. Hiçbir makam, hiçbir koltuk Ünye sevdamızın önüne geçemez. Biz Tekkiraz’ın İlküvez’in ve Salman’ın ilçe olması noktasında çalışmalarımızı da yürütüyoruz. Bununla ilgili zamanı geldiğinde daha fazla çalışılacaktır.

Ünye il olursa il başkanının ben ya da başka biri olmak üzere kimin belirleneceği genel başkanımızın yürüteceği politikalardır. Bizim koltuk kaygımız yok. Biz de görev istenmez verilir. Ünye belediye başkanlığı ya da Ünye İl Başkanlığı gibi kaygılarımız yok. En önemli şey memleketimizdir. Ülkücülüğün manevi ruhunu yıllar önce almış ve hiçbir leke sürdürmeden günümüze kadar getirmiş bize teslim etmiş abilerimiz var. Biz onların yüzünü yere düşürmeyiz. Bu anlamda bizim tek gayemiz hizmettir. Bize çaycı olacaksın da deseler bu görevi alır başımızın üstüne koyarız.

Ünye il olursa Ordu’nun Büyükşehir sıfatının kaybetmesi gibi dedikodular var. Bu konuya burada açıklık getirmek isterim. Kazanılmış hak kaybedilmez. Ünye il olursa Ordu büyükşehir olarak kalacaktır”dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-