eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE İL İÇİN TEK YÜREK OLDU

ÜNYE İL İÇİN TEK YÜREK OLDU
05 Temmuz 2023 - 0:42
Ünye’nin il olması ile ilgili olarak bu zamana kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılması gereken çalışmalar geniş bir toplantı kapsamında masaya yatırıldı.

ÜTSO’da toplanan Ünye’deki siyasi parti,  STK başkan ve temsilcileri il olma ile ilgili her göreve hazır olduklarını belirterek, ellerini değil gövdelerini taşın altına koymaya hazır olduklarını ifade ettiler.

Toplantıda en kısa süre içinde konuyla ilgili çalıştay düzenlenmesi, buradan çıkan sonuç raporuyla bundan böyle ağırlıklı çalışmanın Ankara’da yapılmasında ortak kanaat oluştu. 

TÜİK’in, Ünye’yi il olacak ilçeler arasında göstermesi sonrası geçtiğimiz yıl Aralık ayında Ünye Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde odaların oluşturduğu Sancakbeyliğinden Vilayete 82 Ünye Platformunun yaptığı çalışmalar ve bundan sonra yapması gereken çalışmaların görüşüldüğü geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.

İlçedeki siyasi parti ve STK başkan ve temsilcileri ile Ünye dışından gelen konukların katıldığı toplantıda söz alan temsilciler il konusundaki kanaatlerini, yapılması gereken çalışmaları ifade ettiler.

Toplantı Divan Başkanlığına getirilen Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman yaptığı açılış konuşmasında,

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, şunları söyledi:

“Yaklaşık 2.5 yıla yakın Ünye Kent Gazetesi’nin yazdığı bir haberden çıktığımız yol, bugün belli bir noktaya geldi. Bu süreçte bugüne kadar hata yapmadan geldik, bundan sonra da hata yapmadan, kimseyi incitmeden, kimseyi kırmadan hep birlikte komşularımız Akkuş Çaybaşı ve İkizce Çaybaşı ile birlikte Ünye hinterlandında bir ivme yakaladık.

-“Ünye’nin sesini duydular” –

Bir platform oluşturduk, bir yürütme kurulu oluşturduk. Profesörler çalıştı, hocalar çalıştı, herkes kendince bir şeyler yapmaya çalıştı. Ankara’da görüşmemiz gereken Ünyeli siyasetçileri, Ünye sevdalılarını, büyüklerimizi ziyaret ederek görüşlerini aldık. Ünye’nin sesini duydular. Geldiğimiz noktada en son seçimlerden sonrada Sayın Devlet Bahçeli bu konuyu tekrar açıklayınca içimizdeki heyecan katlandı. Biz yola çıktık, inanıyoruz Ünye il olacak.

Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz; “Destek veririz, bu anlamda da hemşerilerimizin yanında oluruz” –

Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz, yaptığı konuşmasında;

“Ben Çaybaşı Belediyesi Başkanı olarak Ünye’yle alakalı tüm olumlu çalışmaların içinde, kırmadan dökmeden yer almak isterim, maddi manevi destek vermek isterim. Nasıl ki, 2014 yılı öncesi Ordu ilimiz Büyükşehir çalışması noktasında da destek verdiysek. Bu anlamda Ünye için de destek veririz, hemşerilerimizin yanında oluruz.

-“Bu hinterlantta olup da ‘Olmayız, istemiyoruz’ diyen olmayacaktır”-

Bu hinterlantta olup da il olma konusunda zaten ‘Olmayız, istemiyoruz’ diyen olmayacaktır. Ama bunu belirginleştirme noktasında çalışma yapılması lazım. Burada ilçelere farklı farklı misyonlar yüklenmesi lazımdı, yine söylüyorum, yine düzeltilebilir, yine olabilir. Örneğin sağlık şehri, sanayi şehri, tarım şehri gibi bir takım bütün ilçelere yükler yüklenmeli.

Bu çalışmanın muhakkak olumlu bir şekilde neticeleneceğini düşünüyorum. İttifak ortağımız Milliyetçi Halk Partisi Genel Başkanımızın ağzından bu resmi olarak 3. defa çıktı, muhakkak istişareli olarak çıkmıştır. Bu anlamda elimizden geleni yapacağımızı söylüyoruz. Görev dağılımını noktasında tavsiyelerimiz olur, komisyonluk toplantılarında tavsiyelerde bulunmak isteriz.” dedi.

-“Akademik bir ekip il olması düşünülen ilçelerle ilgili bir çalışma yapıyor” –

Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, “Şu anda Cumhurbaşkanlığı’nda akademik bir ekip il olması düşünülen ilçelerle ilgili bir çalışma yapıyor. Bunların içinde Ünye’de var. Henüz Cumhurbaşkanına ulaşan bir çalışma yok. Nihayetinde Parlamento karar verecek. Umuyoruz ki hayırlı bir karar çıkar. Hepimizi mutlu eden bir sonuç çıkar.” dedi.

Ahmet Arpacıoğlu; “Bu sefer konu biraz daha ciddi ve Ünye de bu konuya hassasiyet gösteriyor”

Ünye eski Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu; “Bu güne kadar emek veren, gönül veren, bu konuyu gündemde tutan arkadaşlara Ünye adına teşekkür ediyorum. Ünye gelin olacak bir kız gibi velayet olma konusunda çeyizini hazırlamıştır. Alt yapısıyla, üst yapısıyla, coğrafi konumu ve ekonomik yapısıyla bölge şartlarıyla beraber bir gelinliğinin hazırlanması gibi bir kızımızın gelinliğini hazırlaması gibi bütün çeyizini hazırlamıştır. Sadece düğün tarihi belirlenecektir. İnşallah bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği gibi, bu tarihi vermekle başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımızın ifadeleriyle düğün tarihini hep beraber açıklarız, hep beraber bu düğünü yaparız. Komşu ilçelerimizi de seviyoruz, onlarla beraber bu heyecanı yaşamak isteriz. Bu düğüne herkesi davet ediyoruz.” dedi.

Ali Kemal Göğünç:  “İstanbul’daki sivil toplum örgütleri canla başla çalışıyor” –

İstanbul Ünye Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Kemal Göğünç,

“Öncelikle Ünye’de 4 oda başkanına teşekkür etmek istiyorum bu süreci başlattıkları için. Bize de İstanbul’da dediler ki, siz ne yapıyorsunuz? Süreci biz takip ettik ve oda başkanlarının yürüdüğü yolda bizde devam etmeye başladık, Tabi Ünye’de, İstanbul’da ne gerekiyorsa, Ankara’ya ne gerekiyorsa başkanlarımızın nezdinde yürüyeceğimizi biz beyan ettik. Yarın bir gün çocuklarım İstanbul’da kalacak, ben Ünye’ye geleceğim, Ünye’nin il olması için tabi ki İstanbul’daki sivil toplum örgütleri canla başla çalışıyor. Sizinle beraber yol yürümeye hazır olan bir sivil toplum örgütleri İstanbul’da mevcuttur.”

Berkay Torunoğlu; “Ünye kendi hinterlandında gerçekten güçlü bir ilçe, vakit sonuç alma vakti” –

İYİ Parti Ünye İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Berkay Torunoğlu, “Ünye’nin il olacak 19 ilçe arasında yer alacağına inanıyorum. En ufak bir şüphem de yok. Çünkü bu bizim tarihsel sorumluluğumuz. Kültür ve tarih altyapımız bunu emrediyor, bu yolu gösteriyor. Burada realist düşündüğümüzde Ünye’nin il olması gerekiyor. Ünye kendi hinterlandında gerçekten güçlü bir ilçe. Ünye yazılı sınavı geçti mülakatta elenmezse. Bizim hedef odaklı gitmemiz, kendi mevcudiyetimizi ve birliğimizi daha çok perçinleyip kendimizi Ankara’da daha iyi ifade edecek pozisyona gelmemiz gerekiyor. Bununla ilgili de tüm şehir kenetlenmiş durumda. Artık vakit sonuç alma vakti.” dedi.

İrfan Akar: “Herkes bize inansın. Hiçbir sıkıntı yok”-

ÜTSO Başkanı İrfan Akar, “Çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üzerinde çalışıyoruz. İl olmaya aday 25 ilçe Oda ve Borsa Başkanları ile bir araya geldik. TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu konu ile ilgileniyor. Milletvekilleri ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.  Ben dünyanın birçok kentine gittim. Bizim kentimiz onlardan fiziki olarak, hem beyin olarak, hem sanayi ve kültür olarak gerçekten ilerdeyiz. 79 tane sanayi kuruluşumuz var. Fındığı en güzel işleyen şehirlerden biriyiz. Bentonit var, plastik üretim var, mermer sektöründe iyiyiz. Limanımız zaten başlı başına değer bizim için. Bu işin üstesinden geleceğiz. Herkes bize inansın. Hiçbir sıkıntı yok.” dedi.

Cemil Aydın: Ünye il olursa kazanım ne olur, bizim halkımıza bunu anlatmamız gerekiyor”

Çimento Genel Müdür Yardımcısı Cemil Aydın, “En kısa sürede Çalıştayımızı yapıp, stratejik planımızı oluşturmamız gerekiyor. Bütçemizi oluşturmamız gerekiyor. Çalıştayın ışığında nasıl bir yol çizmemiz lazım. 10 günlük, 3 aylık, 3 günlük stratejik plana göre hareket ederek, bütçemiz doğrultusunda siyasi erki etkilemek ve ona Ünye’nin ne kadar il olmak istediğini anlatabilmemiz gerekiyor. Ama bundan daha önemlisi Ünye il olursa kazanım ne olur, bizim öncelikle halkımıza bunu anlatmamız gerekiyor.” dedi.

Ömer Gazezoğlu-“Önce kendimize güvenmek zorundayız” –

ÜNSİYAD Yönetim Kurulu Üyesi Ünyeli işinsanı Ömer Gazezoğlu, “Bir özgüven eksiliğimiz var. Kendi kendimizi biraz daha küçük görme eksik görme sıkıntımız var. Yok şurada şu arkadaşımızın görüşünü almamız lazım, şurada filancayı küstürmememiz lazım: Hayır efendim öyle bir şey yok.  Önce kendimize güvenmek zorundayız. Biz başarırız diyebilmeliyiz. Bunu diyemeyen insan başaramaz. Biz başarırız gerçekten.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-