eskort samsun

ÜNYENETHABER

FINDIK TOPLAMA YEVMİYELERİ BELLİ OLUYOR

FINDIK TOPLAMA YEVMİYELERİ BELLİ OLUYOR
05 Temmuz 2023 - 1:50

Fındık toplama yevmiyelerinin olacağı merak edilirken, Alaplı’da en düşük fındık toplama yevmiyesi 447 lira 15 kuruş olarak belirlendi.

Yaklaşan fındık sezonu öncesi fındık toplama yevmiyelerinin olacağı merak ediliyor. Bu konuda ilk açıklama Alaplı’dan geldi. Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Mevsimlik Tarım İşçileri İlçe İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.  Toplantıda  fındık işçisinin günlük yevmiyesi en düşük 447.15 lira olacağı açıklandı.

 

Alaplı Kaymakamlığı ilçeye gelecek olan mevsimlik tarım işçilerinin günlük yevmiyeleri, konaklama alanları, barınma, sağlık ve eğitim başta olmak üzere birçok ihtiyaç noktasında uyulmasını istediği kararları açıkladı.

 

Alınan kararla ilgili yapılan açıklamada, “Fındık toplama işlerinde çalışabilme kıstaslarına uygun olanların yaş ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın ücretlendirilmesinin 27 Mayıs 2010 tarih ve 27593 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Tarımda İş Aracılığı Yönetmeliği’nin 12. maddesinin 2. fıkrasında belirtilen “İşçilerin günlük brüt kazançları, 4857 sayılı İş Kanununun 39 uncu maddesinde belirtilen asgari ücretin altında olamaz.” ibaresine göre belirlenmesine ve işçi ücretlerinin işin bitmesine müteakip geciktirilmeden ödenmesine, 13.414,50/30 = 447,15 TL / Günlük” denildi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-