eskort samsun

ÜNYENETHABER

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: “YENİ BİR VERGİ ARTIŞI OLMAYACAK”

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: “YENİ BİR VERGİ ARTIŞI OLMAYACAK”
17 Temmuz 2023 - 12:31

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz katıldığı canlı yayında Ek MTV artırımı ve akaryakıtta ÖTV’ye yapılan artırımların akabinde yeni artırımlar gelip gelmeyeceği sorusuna karşılık verdi. Yılmaz, “Yıl sonuna kadar yeni bir vergi artışı yapılacağını düşünmüyorum. Zelzelenin yaralarını sarmak için fakir haneleri toplumsal olarak muhtaçlık sahiplerini desteklemek ve kritik yatırımların gerçekleşmesi, topluma yardım etmek için uğraşıyoruz.” sözlerini kullandı.

Ek MTV artırımı ve akaryakıtta ÖTV’ye yapılan peş peşe artırımlar yansıları de beraberinde getirdi. Yeni artırımların yapılıp yapılmayacağı merak konusu olurken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

“YIL SONUNA KADAR YENİ VERGİ ARTIŞI YAPILACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

A Haber canlı yayınında ekonomi ve gündeme ait soruları yanıtlayan Yılmaz, yeni vergi artırımı beklemediğini belirtti. Yılmaz şunları söyledi: “Yıl sonuna kadar yeni bir vergi artışı yapılacağını düşünmüyorum. Maktu sayı dediğimiz oransal olmayan mutlak kıymet olarak belirlenen tabirler. Maktu vergiler önemli manada erişmişti. Zelzelenin yaralarını sarmak için fakir haneleri toplumsal olarak muhtaçlık sahiplerini desteklemek ve kritik yatırımların gerçekleşmesi, topluma yardım etmek için uğraşıyoruz. Ülkelerin muhtaçlık duyduğu harcamalar için bunlar değerlendirip kullanılacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın açıklamalarından satır başları şu halde:

“Sayın Mehmet Şimşek ile birlikte çok yararlı ziyaretler yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız somut bir grup sonuçlar ortaya koyacaktır diye inanıyorum. Yatırımlar konusunda değerli gelişmeler yaşanacaktır diye umut ediyorum. Bütün dünya uzun vadeli fonları yatırımları ülkesine çekmeye çalışıyor. Türkiye’ye daha fazla sermaye girişi olacağını söz edebilirim. Önemli sayılar olacaktır. Türkiye’nin kalkınmasına çok yararlı olacak yatırımların geleceğini söyleyebilirim.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-