eskort samsun

ÜNYENETHABER

METEOROJİ UYARDI: YARIN YAĞIŞ VAR

METEOROJİ UYARDI: YARIN YAĞIŞ VAR
24 Temmuz 2023 - 19:06

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım, Ordu’da yarın öğleden sonra sağanak yağışın etkili olacağını belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım, Marmara, Akdeniz ve Ege’de çarşamba, iç bölgelerde ise perşembe haftanın en sıcak günleri olacağını belirterek, yarın öğleden sonra Doğu Karadeniz’de de sağanak yağışın etkili olacağını dile getirdi.

Küresel ısınma sebebiyle hava sıcaklıkları mevsim normallerinin dışına çıkıyor. Son günlerde uzmanlar aşırı hava sıcaklığına karşı üst üste uyarılarda bulunurken hava sıcaklıkları da artmaya devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım, geçen haftadan itibaren sıcaklıkların güney ve batı bölgelerde mevsim normalleri üzerinde seyrettiğini, iç kesimlerde ise birkaç derece düştüğünü belirtti.

Çarşamba günü İstanbul’da 37, Antalya’da 42, İzmir’de 43 derece sıcaklık beklendiğini bildiren Yıldırım, perşembe günü ise Ankara’da hava sıcaklığının 39 derece olacağının tahmin edildiğini söyledi

Yarın yağış var

Yurdun kuzey doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olduğunu dile getiren Yıldırım, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Samsun, Ordu çevrelerinde yarın öğleden sonra ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade ederek, Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile çevrelerinde yaşayanların dikkatli olması uyarısında bulundu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-