eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNTİD ‘DEN FATSA’ DA FARK YARATAN DENİZ KEŞİF GEZİSİ…

ÜNTİD ‘DEN FATSA’ DA FARK YARATAN DENİZ KEŞİF GEZİSİ…
04 Ağustos 2023 - 12:50

 

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği, Denizden Fatsa Temalı gözlem ve keşif gezisine katıldı.

Etkinlik hakkında konuşan ÜNTİD Başkanı Adnan Sobi;

“Bugün, ÜNTİD Başkanı olarak öncülüğünü yaptığım, Fatsa’mızın deniz turizmi ile ilgili tarihine bir not düştük. Denizden Fatsa Temalı gözlem ve keşif gezimizi kıymetli Fatsa basınının tamamının katıldığı, geziye eşlik eden, Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Tuğrul Özcan, Karadeniz Teknikerler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Musa Kıranlı, ÜNTİD ve FADEF üyesi Aydın Ballı, ile birlikte  gerçekleştirdik.

Yapmış olduğumuz gezide Fatsa merkez sahili, Bolaman Sahili, Yalıköy Sahili ve Belicesu Sahilini denizden gezdik. Gezi sırasında yapmış olduğumuz tespitlerde gezi tekneleri için 8 adet demir atma ve yüzme, 3 adet kullanılabilir  doğal mağara, görsel olarak değerli kaya oluşumları, etkinlik yapılabilecek kaya adaları gözlemledik.

Ege ve Akdenizde yapılan mavi turları aratmayacak keyifle yaptığımız gezimiz Fatsa’mızın deniz gezi potansiyelini de göstermiş oldu.

Dönüşte Murçuval Adası(Fener Adası) ‘nda mola vererek basınımızla birlikte tesisleşme çalışmalarını yerinde gördük.

Yapım aşamasında olan Ada projesinde yapılan işçiliğin, kullanılan malzeme ve deniz dalga güvenliğine karşı mukavemet açısından oldukça eksik inşaa edildiğini gözlemledik. Projede daha fazla gecikmeden Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, Tecrübeli Balıkçılar, Turizmciler ve sahanın duyarlı gönüllülerinden oluşan bir ekiple son dokunuşların güçlendirilmesi gerekmektedir.

Gezi gurubumuz ile birlikte Fatsa’nın  Deniz Gezi Turizmi için bir şans olarak gördüğüm Koçanlar Ailesine ait gezi teknesinin ve sektöre duyarlı girişimcilerin katılımıyla bu turizm hareketinin canlandırılması kent sosyal yaşam çeşitliliği açısından hayati önem arz etmektedir.

Amaç odaklı ilk olan bu turun yeni sayfa açması ve canlanması için yerel ve genel yönetimlerin harekete geçmesini arzu etmekteyiz…” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-