eskort samsun

ÜNYENETHABER

Başkan Gençce “Fındık Üreticisi Mağdur Edilmemelidir”

Başkan Gençce “Fındık Üreticisi Mağdur Edilmemelidir”
06 Ağustos 2023 - 15:44

Büyük Birlik Partisi Çatalpınar İlçe Başkanı Cemal Gençce fındık hasat döneminin başlamış olmasına rağmen fındık fiyatının açıklanmaması konusuna değindi.

Başkan Gençce, fındık fiyatının açıklanmasında geç kalındığını belirterek maliyetlerin iki katına çıktığını ve üreticinin mağdur olmayacağı bir fındık fiyatı belirlenmesi gerektiğini dile getirdi.

TMO’ya da seslenen Başkan Gençce, TMO’nun kota koymadan her ilçeden alım yapması gerektiğini söyleyerek, üreticinin hakkının korunması gerektiğini ifade etti.

Büyük Birlik Partisi Çatalpınar İlçe Başkanı Cemal Gençce konuşmasında;

“Hükümet fındık taban fiyatını açıklamada geç kaldı. Geçen seneye göre maliyetler iki katına çıktı. Hükümet artan maliyetlere göre fiyat belirlemeli, fındık üreticisi mağdur edilmemelidir. Toprak Mahsulleri Ofisi çiftçinin, köylünün dostu demektir. Fındık üreticisinin hakkını TMO sonuna kadar korumalıdır. TMO, Ordu’da fındık alımını her ilçede yapmalı, kota koymamalıdır. FERRERO denilen tekelci firma ve onun ayakçı takımının fındık üzerine oyun kurmasına müsaade edilmemelidir. Üreticinin alın teri üzerine oyun kuranlara YAZIKLAR OLSUN” diyerek sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-