eskort samsun

ÜNYENETHABER

Korgan’da Trafo Merkezi Çalışmaları Devam Ediyor!

Korgan’da Trafo Merkezi Çalışmaları Devam Ediyor!
11 Ağustos 2023 - 18:10

Korgan İlçesi’nde yapımı devam eden trafo merkezi inşaatında çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Korgan İlçesi’ne Trafo merkezi inşaatında incelemelerde bulunan ve şantiye şeflerinden bilgiler alan Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, burada yaptığı açıklamada, “Böyle bir tesisin böyle bir yatırımın ilçemizde olmasından dolayı Cumhurbaşkanımıza ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Alparslan Bayraktar’a çok teşekkür ediyoruz. Ayrıcı yüklenici firmamıza da teşekkür ediyoruz burada işler çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Hem Akkuş’tan hem Fatsa’dan buradan indirme merkezinden bütün ilçelere elektrik dağılacak. Buraya büyük bir yatırım yapılıyor. İnşallah buraya vesile olan kıymetli büyüklerimize milletvekillerimize hepsine sonsuz teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tüm İlçelere Elektrik Korgan’dan Sağlanacak

200 Milyon liralık bu yatırımın 1 sene içerisinde bitirileceğinin altını çizen Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, “200 milyon liralık bir yatırım. Burası inşallah 1 sene içerisinde bitecek Akkuş’un direk, yüksek gerilim hatlarının yerleri belirlendi. Akkuş’tan Korgan, Korgan’dan Fatsa’ya olacak şekilde devam edilecek ve burada bir ring olacak. Elektrik üretildiğinde buraya inecek ve buradan bütün ilçelere dağıtım olacak. Bu anlamda ilçemiz enerji üssü olacak” diye konuştu.

İstihdama Katkı Sağlayacak

Başkan Kiraz, trafo merkezinin istihdama da katkı sağlayacağına değinerek, “İleride göreceksiniz buralarda rüzgar gülleri olacak. Bunların her birinde de 3’er, 5’er kişiler çalışmış olacak. Teknisyeninden güvenliğine, makine mühendisinden elektrik mühendisine kadar hepsi çalışacak ve burası Korgan için istihdam kaynağı da olacak.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-