eskort samsun

ÜNYENETHABER

İNTERNETTEN ÖĞRENİLEN ASILSIZ SAĞLIK HABERLERİ SAĞLIĞIMIZI TEHDİT EDİYOR

İNTERNETTEN ÖĞRENİLEN ASILSIZ SAĞLIK HABERLERİ SAĞLIĞIMIZI TEHDİT EDİYOR
12 Ağustos 2023 - 11:44

İnternette sağlıkla ilgili bilgilerin son yıllarda çok fazla artması insan sağlığını kötü anlamda etkiyor. İnsanlar internetten edindikleri yanlış bilgiler üzerinden hekimlerinden tedavi istiyor ve bu sağlık problemini hekimine diretiyor.

Ordu Tabip Odası Başkanı Ali Coşkun Uyardı

“Kaynağının ne olduğu belli bile olmayan internetin sağlık bilgilerine asla önem vermemek gerekir, en iyi danışmanınız HEKİMDİR” diyen Ordu Tabip Odası Başkanı Ali Coşkun yaptığı açıklamada şunlara değindi;

‘’ En önemli konulardan biriside hasta yakınlarımızın ve hastalarımızın tam olarak hekimlere güvenci yoktur. İnternette, Google’da ve başka kanallarda, internet siteleri üzerinde bir sürü yanlış bilgi vardır. Bu yanlış bilgiler sağlık konusunda da bilgiler içerebilmektedir. Bu sağlık bilgileri sanki doğruymuş gibi vatandaşlarımız tarafından kabul edilmekte ve hekimlere de öğrendikleri yanlış bilgi üzerinden tedavi önerisi sunmaktadırlar. Öğrendikleri bilgiler üzerinden benim rahatsızlığım bu tarzında dayatma yapılmaktadır. Hekimler tarafından genel olarak bu konu üzerinden şikâyet duymaktayız.

Vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum, hekimler yıllarca okuyorlar belki de haytalarının en güzel 10-15 yıllarını veriyorlar sizleri tedavi edebilmek için, sizlere bu tedavi şansını sunabilmek için. Bilgili olan hekimlerimize internetten aldığımız rastgele, kaynağının bile doğru olup olmadığını bilmediğimiz, kimin yazdığı bile bilinmeyen bilgilerle hekimlerimize bu yanlış bilgileri diretmememiz veya onların önüne bir seçenekmiş gibi sunmamak lazım. Bu konuda hekimlere son derecede güvenmeliyiz. Lütfen Google’da, internette bu tip yanlış sağlık bilgilerine önem vermeyin, dikkat etmeyin sadece ve sadece hekiminize güvenin.

Bir önemli nokta da şu, bir hastalık vardır ama bu hastalık her insanda farklı tezahür edebilir ve farklı şekilde tedavi de edilebilir. Dolayısıyla hekimlikte çok önemli bir kural vardır ‘hastalık yoktur, hasta vardır’ yani her hastaya, her bireye göre o hastalık farklı şekilde tezahür edebilir o yüzden de hekime bu konuda tam güvenmek gerekir. Yanlış olan, kaynağının ne olduğu belli bile olmayan internetin sağlık bilgilerine asla önem vermemek gerekir en iyi danışmanınız HEKİMDİR.’’ İfadelerine bulundu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-